Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Galicia conta dende hoxe cun observatorio contra a violencia de xénero. Un órgano de coordinación para previr o maltrato ás mulleres. Unha violencia que segue a aumentar. No que vai de ano catro perderon a vida a mans das súas parellas. En todo 2013 foran tres.  

Un grupo de enfermeiras do Hospital Comarcal do Salnés, en Vilagarcía de Arousa, Pontevedra protestaron ás portas do centro para reclamar máis medidas de seguridade. Séntense acosadas pola actitude agresiva do acompañante dunha doente.O centro só conta cun garda xurado.A Consellería de Sanidade di que está á espera dunha autorización xudicial para poder prohibirlle a entrada ao hospital.

Os candidatos as eleccións europeas aceleran os actos de precampaña. O do partido popular, Francisco Millán Mon reivindicou a vixencia do proxecto europeista frente a outras opcións que o cuestionan. O socialista José Blanco dixo que votar ao pp é votar máis recurtes e o BNG anuncia unha campaña  

para concienciar a ciudadanía da importancia das decisións  que se toman no Parlamento europeo. (05/05/14)

  El Parlamento apruevba una Declaración Institucional contra la violencia sexista tras la violación de una joven en la Txantrea. Un pescador navarro se hace con el primer salmon de la temnporada en el pozo de los 50. Osasuna se debate entre el descenso cada vez más cerca y la permanencia cada vez más complicada (05/05/2014)

Galicia conta dende hoxe cun observatorio contra a violencia de xénero.

Un grupo de enfermeiras do Hospital Comarcal do Salnés, en Vilagarcía de Arousa,  protestaron ás portas do centro para reclamar máis medidas de seguridade. 

Os candidatos as eleccións europeas aceleran os actos de precampaña. (05/05/14)

 Los portavoces del PP y de UPyD piden un debate parlamentario de los sobrecostes del Musel.

Esta mañana se reanudaron los trabajos para reflotar el pesquero "Santa Ana". 

Nou macrojudici contra el tràfic de drogues al poblat de Son Banya. 27 membres de diferents clans s'han assegut al banc dels acusats. 

Presó sense fiança per a l'assassí confés del crim de Campos. Marcos Ferragut ha reconegut que matà Rafel Miralles, de 22 anys, amb qui mantenia una relació sentimental.

El PSOE proposa recuperar l'ecotaxa, l'impost turístic que gravava les pernoctacions hoteleres. El PP ja s'ha mostrat contrari. Considera que és un impost fracassat.

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha assumit avui la presidència de l'Eurorregió Pirineus Mediterrània en un acte que ha tengut lloc a Toulouse.

Els comerços passaran de poder obrir deu festius l'any, a 16 a partir de 2016. És una de les principals novetats de la nova llei del comerç. 

El Mallorca continua la seva caiguda en picat a la classificació. Ahir, nova derrota davant l'Èibar, la cinquena consecutiva.

Rafel Nadal és fill adoptiu de la ciutat de Madrid. L'Ajuntament de Madrid el considera el millor esportista espanyol de tots els temps.

 Reacciones en C-LM a la encuesta sobre intención de voto que publica el diario ABC. Revela que el Partido Popular ampliaría la mayoría absoluta en el parlamento regional con 28 escaños en las elecciones autonómicas y municipales de 2015. El PSOE obtendría 23 e Izquierda Unida, dos.

El diario, “El Mundo”, publica que el Gobierno presidido por José María Barreda habría inflado contratos públicos para financiar campañas electorales del PSOE. Algo que ha desmentido el propio Barreda. El secretario regional socialista va a remitir a la fiscalía toda la documentación. El PP ve indicios de una presunta trama de financiación irregular.

El puente del Primero de Mayo deja un fallecido en las carreteras de C-LM. El accidente mortal se produjo en la autovía A-42 a la altura de Yuncler debido a una salida de vía. En la operación retorno, destacaron las retenciones de hasta 20 kilómetros en Chinchilla. 

Éxito de público en la primera de las tres batallas de órganos que se van a celebrar en la Catedral de Toledo con motivo de la conmemoración del Cuarto centenario de la muerte del Greco. 

En deportes, penúltima jornada de liga en 2ª B. Destaca la victoria del Toledo 2 a 0 ante el Peña Sport. Ahora los toledanos dependen de sí mismos para jugar el play off de ascenso a Segunda A.

La Agencia Estatal de Meteorología prevé cielos despejados y subida de las temperaturas.

 -TASAS UNIVERSIDAD. Congelar las tasas universitarias para la primera convocatoria y reducir las de otras convocatorias son algunas de las propuestas que el ejecutivo regional llevará al Consejo Canario de Universidades.

 -SANIDAD. La Dirección General de Salud Pública confirma que la intoxicación alimentaria detectada en un colegio del sur de Gran Canaria ha afectado a unas 200 personas y se debe a la bacteria 'salmonella enteridis'.

 -FARMACÉUTICOS. El Colegio de Farmacéuticos de Santa Cruz de Tenerife plantea que los profesionales de Farmacia tengan más papel en el nuevo espacio sociosanitario. Anuncian junto al senador del PSOE José Vicente González una enmienda al proyecto de ley.

 -ELECCIONES UE. El cabeza de lista del PP a las Elecciones Europeas Miguel Arias Cañete afirma en las islas que si hay una comunidad autónoma donde importan más estos comicios, es Canarias. También Coalición Canaria presenta su programa para las Elecciones Europeas dentro de la Coalición por Europa y su candidato Javier Morales afirma que el programa está hecho en las islas y para las islas.

 -ENTREVISTA. Hoy hemos hecho Archipiélago Noticias desde la Plaza de España de Santa Cruz de Tenerife, con entrevista al  presidente del Cabildo de Tenerife Carlos Alonso. 

 -50 AÑOS RNE CANARIAS. Resumimos algunos de los sonidos de nuestra programación especial con motivo de los 50 años de RNE Canarias en la jornada de radio en la calle en Tenerife.

 -ARCHIPIÉLAGO DEPORTES. Nos acompañan en nuestro estudio al aire libre Alejandro Martínez, entrenador del Iberostar Tenerife, Cristo Marrero, jugador emblemático como ex capitán del Club Deportivo Tenerife y Javier Armas, director de Comunicación del Club Deportivo Tenerife. 05/05/2014

Una mujer y un hombre han sido hallados muertos este lunes, degollados, en un domicilio de la localidad madrileña de Villarejo de Salvanés, al parecer a manos del exnovio de ella, al que la Guardia Civil busca para confirmarlo. Según ha informado la Comandancia de la Guardia Civil de Madrid y Emergencias Comunidad de Madrid 112, el suceso ha ocurrido poco antes de las nueve de la mañana en una vivienda de la calle Clara de Palacios de la citada localidad.

 Los portavoces del PP y de UPyD en el Parlamento asturiano piden que la Junta aborde con urgencia la controversia suscitada en torno a los sobrecostes y acusaciones de irregularidad en el puerto del Musel.

Esta mañana se reanudaron los trabajos para reflotar el pesquero "Santa Ana", suspendidos ayer por el mal estado de la mar.

Alcoi tanca hui les festes grans amb el Dia de l'Alardo, la batalla entre moros i cristians per a conquistar la ciutat. / El Llevant brilla davant de l'Atletic en un partit enterbolit pels crits racistes contra Diop; el València empata al Bernabéu; el Vila-real, s'assegura Europa; i l'Elx guanya fuig del descens. / La 49a Fira del llibre de València recupera xifres de fa dos anys (800.000 €) amb l'ajuda del bon oratge. Pugen el còmic i la novel·la gràfica.

Alcoi cierra hoy las fiestas grandes con el Día del Alardo, la batalla entre moros y cristianos para conquistar la ciudad. / El Levante brilla ante el Atletic en un partido enturbiado por los gritos racistas contra Diop; el Valencia empata en el Bernabéu; el Villarreal, se asegura Europa; y el Elche se aleja del descenso. / La 49ª Fira del Llibre de Valencia recupera ventas de hace dos años (800.000 €) con ayuda del buen tiempo. Suben el cómic y la novela gráfica.

  • A hores d'ara agents de la Guàrdia Civil continuen escorcollant les seus d'ADIF a Barcelona i Madrid i la d'una constructora externa.  Busquen proves d'una presumpta malversació de fons públics en les obres de l'AVE a La Sagrera.  La Fiscalia Anticorrupció xifra en uns 6 milions d'euros el sobrepreu en els treballs.  De moment hi ha 9 detinguts./ A les 8 del matí agents de la Guàrdia civil començaven a escorcollar de forma simultània les oficines d'ADIF a Madrid i Barcelona. Investiguen un pressumpte cas de malversació de cabals públics a les obres de l'AVE a Barcelona. Els treballadors que anaven arribant a les seus eren informats de la situació i no els deixaven passar...
  • Han detingut a 9 persones i han fet 11 escorcolls a empreses i domicilis. Un dels detinguts, un  alt directiu i responsable d'infrastructutres d'Adif, Jaime Gargia German Lopez del Monte. Els investigadors creuen que  l'empresa CORSAN que va guanyar la licitació  i alguns funcionaris d'ADIF haurien col.laborat per inflar els preus dels treballs al voltant de l'estació de La Sagrera./ Sobre aquest cas, la ministra de Foment ha confirmat que els fets corresponen a unes obres que es van fer l'any 2008.  Pastor ha assegurat que NO tenia més dades i que el seu departament donarà a la justícia tota la informació que calgui.
  • Queden vint dies per la jornada de les eleccions europees, i el Parlament Europeu ha produit un espot institucional de ràdio i televisió.  Ho ha fet en català i en 29 llengües més: les 24 oficials de la Unió Europea més  l'euskera, el gallec, el gal.lès, el luxemburgués i el turc. Una iniciativa de la institució per reforçar la comunicació. / I encara cueja la polèmica sobre les agressions a polítics a Catalunya. Avui s'hi ha referit la secretària general del PP, que les ha atribuit a persones radicals i feixistes....
  • Avui tenim dues bones notícies econòmiques. La primera,  que Nissan ha començat a fabricar, a la seva planta de la Zona Franca, una furgoneta totalment elèctrica. El vehicle, amb una autonomia d'uns 170 quilometres, serà produït en exclusiva a la capital catalana i des d'aquí s'exportarà a 20 països inclòs el Japó. Aquesta furgoneta elèctrica suposa una inversió de 100 milions d'euros i donarà feina a unes 700 persones. A la inauguració han assistit, entre d'altres, el president de la Generalitat i el ministre d'indústria./ L'altra bona notícia és aquest avió, que per primera vegada enllaça directament Barcelona amb Pequín. Ha aterrat aquest matí a l'aeroport del Prat. A partir d'ara hi haurà una connexió en vol regular amb "Air China" entre totes dues ciutats 4 vegades a la setmana.
  • Pel Barça, guanyar la lliga semblava una fita impossible dissabte, després de l'empat del Getafe al Camp nou al temps afegit. Martino i els jugadors van donar-ho tot per perdut, amb autoinculpacions de no haver estat a l'alçada en una temporada plena de problemes, també extraesportius, amb un unic titol, la Supercopa a l'agost, que quedava massa lluny per tenir-la en compte després d'haver caigut traumaticament també a la champions i a la Copa. 
  • És un grup israelià, canten a capella i avui presenten el seu espectacle a Barcelona, un xou que ha triomfat a tot el món i a les xarxes. Els vuit intèrprets de Voca People repassen la història de la música, del clàssic al rock, passant pel jazz i el pop vestits d'extraterrestres. Amb l'ajuda del públic volen aconseguir enlairar la seva nau, que només funciona, diuen, amb música. 
  • Nou macrojudici contra el tràfic de drogues al poblat de Son Banya. 27 membres de diferents clans s'han assegut al banc dels acusats. 

    Ha passat a disposició judicial l'autor confés del crim de Campos. Davant la Guàrdia Civil, ha reconegut que matà Rafel Miralles, de 22 anys, amb qui mantenia una relació sentimental.

    El PSOE proposa recuperar l'ecotaxa, l'impost turístic que gravava les pernoctacions hoteleres. El PP ja s'ha mostrat contrari. Considera que és un impost fracassat que només generaria dubtes.

    Més de 1.400 soldats de l'OTAN fan maniobres a l'illa de Menorca durant dues setmanes. Provinents de 20 paísos diferents, s'exerciten a la base de Sant Isidre, a Maó. L'impacte econòmic a l'illa serà de devers un milió d'euros.

    Assistència multitudinària a la Fira de Sineu. Milers de persones van participar ahir en  una de les cites ineludibles de la primavera, on els pagesos, els animals i els firaires són els protagonistes.

    El Mallorca continua la seva caiguda en picat a la classificació. Ahir, nova derrota davant l'Èibar, la cinquena consecutiva, que deixa l'equip a només un punt dels descens directe, a falta de cinc jornades.

    Rafel Nadal és fill adoptiu de la ciutat de Madrid. La capital d'Espanya li ha atorgat aquest reconeixement al tennista mallorquí per considerar-lo el millor esportista espanyol de tots els temps. 

    Demà hi haurà intervals de niguls alts. Pujarà una mica la temperatura. Vent de llevant fluix.

      El Parlamento apruevba una Declaración Institucional contra la violencia sexista tras la violación de una joven en la Txantrea. Un pescador navarro se hace con el primer salmon de la temnporada en el pozo de los 50. Osasuna se debate entre el descenso cada vez más cerca y la permanencia cada vez más complicada (05/05/2014)

    La salmonella fue la causa de la intoxicación alimentaria sufrida la semana pasada en el Colegio Arenas Sur de San Agustín, en el sur grancanario. Quedan 18 personas ingresadas, de las 200 afectadas, en su mayoría niños. La actividad en la cocina del centro escolar está suspendida, después de que empezaran a tratarse casos por gastroenteritis a partir del pasado miércoles, cuando ingirieron una ensalada de pasta que llevaba salsa y huevo.