Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Avui hem escoltat el  primer missatge del futur rei d'Espanya. Felip de Borbó ha afirmat que es proposa servir Espanya com a Nació Unida i Diversa. Ho ha dit en el lliurament Premi Príncep de Viana de la Cultura 2014 al monestir de Leyre, a Navarra... Mentrestant, algunes forces polítiques creuen que ha arribat l'hora de qüestionar la forma d'Estat. A Convergència i Unió, amb l'ombra de la consulta, dubten si donen suport a la llei per la successió de Joan Carles o bé s'hi abstenen./ Debat polític rran la successió de Joan Carles, però que no preocuparia, els ciutadans segons el CIS. Una enquesta del Centre d'Investigacions sociològiques, feta abans que s'anunciés l'abdicació, conclou que la monarquia no és un tema que preocupi massa als ciutadans. Segons el baròmetre, només un 0'2 per cent dels enquestats considera que la monarquia està entre els seus principals problemes. L'atur i la corrupció continuen encapçalant la llista de preocupacions ciutadanes. 
  • En el conflicte de Can Vies, l'ajuntament de Barcelona ha ofert cedir temporalment l'edifici al col.lectiu però l'edifici si es presenta un pla viable i legal si presenten una proposta arquitectònica viable i si demanen llicència per les activitats. Això sí, la cessió seria temporal, per 30 mesos com a màxim, que és el temps que el consistori considera que trigarà en executar el pla urbanísitic per la zona. El col.lectiu té una assemblea aquest vespre, però ja ha avançat que la proposta no els convenç.
  • Al primer semestre del 2016 ja es podrà arribar a l'aeroport del Prat en metro. És quan tenen previst que entri en funcionament el tram de la línia 9 que connecta la terminal 1 amb la zona universitària. Avui a la futura estació Parc Logístic, a la Zona Franca, ja col·locaven les vies. L'obra l'ha visitada el President Artur Mas, que ha reconegut el gran esforç que ha suposat...El conseller de territori donava més dades de la nova línia.
  • El departament de Salut vol augmentar un 20% les cirurgies cardíaques d'aquí a finals d'any i arribar a les 3mil 600. El cost que això suposa, uns 20 milions d'euros, es preveu cobrir-lo reorganitzant els recursos del departament perquè no hi ha més pressupost. També vol reduir un 35% el temps en les llistes d'espera d'aquestes intervencions, que ara estan al voltant dels 5 mesos. 
  • El Barça encara no s'ha pronunciat sobre l'acusació de frau fiscal de més de 9 milions d'euros en el fitxatge de Neymar. El club s'esperarà a tenir l'Informe que l'Agencia Tributaria va enviar ahir al jutge Ruz. El soci Jordi Cases, que va iniciar el procés fa 7 mesos contra Sandro Rosell, demanarà també la imputació de membres de la junta actual.
  • Quan falta un mes perquè es torni a celebrar el Canet Rock, s'ha organitzat una exposició que recull fotografies, entrades, il·lustracions i tota mena d'objectes que recullen la història de les 4 edicions del festival de música... Fa 36 anys de l'última edició del certamen, que estava inspirat, com sabeu, en el festival de Woodstok... Una mostra que podeu veure a l'antiga fàbrica de la cervesa Damm de Barcelona...Ho deixem aquí. Mes notícies en català a les 7, al Vespre a la dos. QUe passeu bona tarda.
  • El modist valencià Francis Montesinos, en llibertat després de la detenció, està imputat per abusos sexuals a dos menors. / Conclou la instrucció del cas EMARSA pel presumpte saqueig milionari de la depuradora de Pinedo, amb 25 imputats. / Bankia i Peter Lim, més a prop de l'acord, i el València Basket a punt d'enfrontar-se al Barcelona amb el públic a favor i jugadors amb molèsties. / El fotògraf valencià Joaquín Collado mostra mirades i històries de persones captades durant 50 anys en tres exposicions paral·leles a València.

    El modisto valenciano Francis Montesinos, en libertad tras su detención, está imputado por abusos sexuales a dos menores. / Concluye la instrucción del caso EMARSA por el presunto saqueo millonario de la depuradora de Pinedo, con 25 imputados. / Bankia y Peter Lim, más cerca del acuerdo, y el Valencia Basket a punto de enfrentarse al Barcelona con el público a favor y jugadores con molestias. / El fotógrafo valenciano Joaquín Collado muestra miradas y historias de personas captadas durante 50 años en tres exposiciones paralelas en Valencia.

     *Este viernes, dentro de las iniciativas de la Fundación CajaCanarias, se celebra un encuentro del ciclo La Condición Humana, en el que participarán el escritor palmero Anelio Rodríguez con el escritor gallego Manuel Rivas. Hablamos con Anelio Rodríguez sobre esta cita. 04/06/2014

     

    Queda constituida la Comisión Gestora que dirigirá el PSOE de Castilla y León hasta la celebración del Congreso Extraordinario. 

    La Consejería de Sanidad diseña una nueva estrategia para reducir un 30% la tasa actual de mortalidad por infarto de miocardio. 

    Las comunidades de Madrid y Castilla y León presentan la Guía de Servicios del Parque Nacional de la Sierra de Guadarrama.

    El Real Valladolid presenta a Joan Francesc Ferrer "Rubi" como entrenador para la próxima temporada en Segunda División. (04/06/14)

    S'afegeixen noves veus discrepants en el socialisme balear, demanant  un debat entre monarquia i república. La federació balear ha estat una de les més explícites a l'hora de discrepar de la línia oficial del partit.

    El Govern paralitza la privatització del ports que depenen de la comunitat autònoma. Esperaran a conèixer la demanda real d'amarraments després de l'experiència fallida de Calanova.

    Els transportistes d'Eivissa diuen prou i anuncien mobilitzacions per a final de mes. Protesten contra la competència deslleial i demanen més inspeccions per evitar la proliferació de taxis pirata.

    Avui s'ha presentat el projecte de la nova estació de tren de Sa Pobla. Estarà ubicada a només 200 metres de l'actual, però això permetrà completar definitivament la circumvalació del municipi.

    L'ajuntament de Palma recorrerà la sentència que anul·la la reparcel·lació de la Façana Marítima. Aquesta sentència podria obligar a tornar el solar de l'edifici de Gesa a la promotora Núñez i Navarro.

    Els jugadors dels Mallorca es mostren confiats a guanyar i aconseguir la permanència a Còrdova. Marco Asensio s'ha reincorporat avui als entrenaments i el club ja ha fletat dos avions per als aficionats.

    Demà hi haurà intervals de niguls baixos.Temperatures sense canvis significatius. Vent de llevant i de gregal moderat.

      Primer discurso oficial del futuro Rey de España en Leyre. Tarsicio de Azcona recibe de manos de Don Felipe el Premio Príncipe de Viana de la Cultura 2014 (04/06/2014)

     El concoido diseñador de moda valencianao, Francis Monteisno, ha pasado la noche detenido por la Guardia Civil, por un presunto delito de abuso sexual a dos menores. Esta mañana ha tenido que declarar ante ela juez que lleva el caso, y quien le ha dejado libre con cargos. Ha dictado una orden de alejamiento para que no pueda acercarse a sus supuestas víctimas. 

     Primer discurso oficial del futuro Rey de España en Leyre. Tarsicio de Azcona recibe de manos de Don Felipe el Premio Príncipe de Viana de la Cultura 2014 (04/06/2014)

    IU anuncia que no va a respaldar la declaración institucional de la Asamblea extremeña en defensa de la figura del Rey... ALCER Badajoz recuerda en el Día Nacional del Donante que hay 150 extremeños esperando para recibir un riñón... El Museo Nacional de Arte Romano de Mérida recibe 60 nuevas piezas del Consorcio de la Ciudad Monumental... Este jueves comienza en Cáceres "Microteatro por dinero", una de las actividades paralelas del Festival de Teatro Clásico de Cáceres...

    Los cielos estarán despejados o poco nubosos aumentando a intervalos nubosos en la sierra, que serán más  abundantes en su zona norte.

    Las temperaturas irán en ligero a moderado descenso en la sierra. En el resto de la comunidad las mínimas irán en ligero ascenso y las  máximas en ligero descenso. Los vientos soplarán flojos de componente  oeste, predominando el suroeste de madrugada. 

    El termómetro oscilará en Madrid capital entre los 10 y los 28 grados; en Getafe, entre los 13 y 27; en Aranjuez, entre los 9 y los  28; en Buitrago, entre los 7 y 22; en el puerto de Navacerrada estará  entre los 6 y los 15 grados y en Somosierra entre los 6 y los 18  grados.