Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 La capital asturiana celebra una de sus fiestas locales, la de La Balesquida , conocida también como "martes de campo", cuyos origenes se remontan al siglo XIII.

     Presentado el cartel anunciador de la XXVII edición de la Semana Negra. de Gijón, que se celebrará entre los días 4 y 13 de julio ..Un homenaje a Julio Cortázar y una carpa para los niños figuran entre las novedades.

 La presidenta Barcina pide al PSN que se aclare y defienda un único criterio sobre Monarquía o República en Navarra. Marta Vera, Consejera de Salud, defiende la legalidad del nuevo plan de guardias rurales. EL PSN, que había apostado por Susana Díaz para dirigir el PSOE, respeta la decisión de la Presidenta andaluza de renunciar a postularse. Osasuna espera conservar la mayoría de sus socios en Segunda División - 10/06/2014

Consternació, especialment a Sóller i a Deià, per la mort de Rosa Maria Martínez Deyà, la segona víctima per violència de gènere a les Balears d'aquest 2014.

Demà sabrem si el càrrec de la presidència del Govern és compatible amb els negocis particulars de José Ramón Bauzá. El TSJIB farà pública demà la sentència.

En el cas Palma Arena, el jutge José Castro arxiva provisionalment  la peça de l'òpera de Calatrava pel que fa a l'exconseller Francesc Fiol i l'arquitecte Santiago Calatrava.

El cas Eivissa Centre queda definitivament tancat després de set anys de tramitacions judicials. L'exdirigent socialista, Roque López, desisteix de recòrrer l'arxivament de la causa.

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, nega cap tipus de favoritisme en la contractació de la seva companya sentimental, com a comare, a l'Hospital de Son Llàtzer.

El batle de Palma, Mateu Isern, anuncia que amortitzarà 130 milions d'euros a final de legislatura i mantindrà la congelació de les taxes. L'oposoció posa en dubte els comptes de l'equip de govern.

3.871 alumnes de Batxillerat de les Balears comencen avui les proves d'accés a la universitat.

 Comienzan en la Universidad de C-LM las pruebas de acceso a los estudios de grado. Acuden 7.547 alumnos, un 0,9 por ciento menos que el año pasado. 

En Ciudad Real se ha detenido a 29 personas e imputado a otras 21 por presuntos delitos de estafa y falsedad documental contra la Seguridad Social. 

La Presidenta de C-LM, María Dolores Cospedal, ha visitado el Consejo Consultivo de Castilla-La Mancha, organismo autónomo e independiente que realiza informes y dictámenes sobre la actividad del gobierno regional, diputaciones y ayuntamientos

Los maquileros están sufriendo las consecuencias de la merma en la cosecha de cereal causada por la sequía. Van a reducir su actividad en un 30 por ciento, sólo en la provincia de Albacete. 

Centenares de andarines trasladan al Cristo del Sahúco hasta Peñas de San Pedro en un ritual que se repite cada lunes de Pentecostés. 

La Misa y la Procesión del Corpus de Toledo mantendrán su horario tradicional, a pesar de coincidir con el acto de proclamación de Felipe VI como Rey de España.

En deportes, presentado en Toledo un proyecto colectivo en el que se recogerán las mejores frases que los aficionados vayan detallando del Mundial de Brasil.

Cielos poco nubosos y temperaturas sin cambios. Es la previsión de la Agencia Estatal de Meteorología en C-LM

A Xunta Electoral Central será quen decida sobre os prazos e pasos para que Agustín Hernández ocupe a alcaldía de Santiago, logo da renuncia de Ángel Currás. Hernández terá agora que deixar a consellería de Infraestructuras da Xunta e o escano no Parlamento // Os alumnos de cuarto e sexto de primaria terán, o ano que vén dúas horas de reforzo en matemáticas e os centros poderán destinar outras dúas ás materias nas que os alumnos floxeen máis. Tamén  haberá media hora ao día, polo menos,  adicada á lectura // Non recoller as deposicións dos cans está sancionado con multas de entre 750 e 1500 euros en Ourense. Unha sanción que pode chegar os 3000 euros se o fan en zonas de xogos infantís. Así está regulado na ordenanza de zonas verdes que o concello está a difundir entre os veciños para lembrárllelo. 10/06/14

 Nervios y tensión en el primer día de la selectividad para casi cinco mil estudiantes extremeños. La primera prueba ha sido la de lengua y literatura. Este año, como gran novedad, la recuperación o el intento para subir nota serán a comienzos de julio. No habrá que esperar a septiembre... Propuesta de pronunciamiento de la Junta en la Asamblea regional, para que el Gobierno de España elabore un estudio sobre energías renovables en Extremadura. Se suceden las críticas al nuevo real decreto sobre renovables del ministro Soria... 17,3 millones de euros para impulsar la formación en cuatro convocatorias y a través de diversos programas. Es una de las medidas aprobadas hoy por el Ejecutivo autonómico en Consejo de Gobierno. Pretenden llegar con éstas subvenciones a 15.500 desempleados y trabajadores... Liderar un frente con todos los grupos de la oposición en el Parlamento extremeño para solucionar los problemas de paro, prestaciones sociales, sanidad o educación. Es lo que ha pedido hoy Comisiones Obreras al PSOE, que ha iniciado su ronda de contactos para lo que llama la Agenda del Cambio. 

Mañana miércoles en Asturias habrá intervalos nubosos, predominando la nubosidad media y alta en la primera mitad del día, con nubosidad de evolución en la segunda mitad del día en el interior montañoso, con probabilidad de chubascos débiles, ocasionalmente tormentosos. temperaturas en ligero a moderado ascenso. Viento variable flojo con brisas.

 

Consternació, especialment a Sóller i Deià per la mort de Rosa Maria Martínez Deyà, la segona víctima de la violència de gènere a les Balears d'aquest 2014. Segons la investigació, el seu ex marit l'asfixià amb les mans i després es va suicidar amb una escopeta de caça.

Demà sabrem si el càrrec de la presidència del Govern és compatible amb els negocis particulars. La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior farà pública demà la sentència que podria marcar el futur polític del president José Ramon Bauzá.

3.900 alumnes de Batxillerat de les Balears comencen avui l'examen més decisiu de les seves vides. Els nervis eren el sentiment predominant durant la primera jornada de les proves de Selectivitat.

L'aeroport d'Eivissa incrementarà un 8 per cent el trànsit aeri durant l'estiu. Un augment que podria batre rècords i superar fins i tot la marca dels 5 milions de viatgers de l'any passat.

El batle de Palma, Mateu Isern, anuncia que amortitzarà 130 milions d'euros a final de legislatura i mantindrà la congelació de les taxes. L'oposoció posa en dubte els comptes de l'equip de govern.

Al Mallorca, la planificació de la pròxima temporada està pendent de conèixer el nou propietari. L'oferta encapçalada pel porter Aouate està a l'espera de tenir detalls de la situació financera del club per donar la passa definitiva.

 19.000 estudiants valencians, més xiques que xics, fan de hui a dijous les proves de la selectivitat per a entrar a la universitat. / L'hospital de Manises crea una casa de parts, una habitació especial per a atendre el part natural. / El València Basket, obligat a una remuntada de 2 a 0, inèdita en la lliga ACB, per a continuar en la semifinal. A les 20:15 per Teledeporte. / Zubin Mehta dirigirà una versió de Turandot de Puccini al Palau de les Arts de València amb disseny del cineasta xinés Chen Kaige (Adéu a la meua concubina).

19.000 estudiantes valencianos, más chicas que chicos, hacen de hoy al jueves las pruebas de la selectividad para entrar en la universidad. / El hospital de Manises crea una casa de partos, una habitación especial para atender el partp natural. / El Valencia Basket, obligado a una remontada de 2 a 0, inédita en la liga ACB, para continuar en la semifinal. A las 20:15 por Teledeporte. / Zubin Mehta dirigirá una versión de Turandot de Puccini en el Palau de les Arts de València con diseño del cineasta chino Chen Kaige (Adiós a mi concubina).

  • Avui hem vist per primera vegada Josep Antoni Duran i Lleida després de les informacions que asseguren que medita abandonar algunes responsabilitats dins de Convergència i Unió. Duran ha assistit a una reunió a la seu del partit. Allà hauria explicat les raons del perquè està pensant en deixar de ser secretari general de CiU. Uns motius, que a fora, davant dels periodistes, NO ha volgut explicar... Tampoc Artur Mas ha aportat més dades. Duran, això si, ho ha desvinculat de la consulta i de l'abstenció de CiU en la llei d'abdicació. També ha estat rotund en què seguirà de portaveu de CiU a Madrid./ Sobre el futur del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, li han preguntat avui al conseller portaveu del govern. Francesc Homs ha remarcat que, en tot cas, el líder d'Unió i el Govern coincideixen en el compromís inequívoc a favor de la consulta. El conseller de Presidència ha admès que el Govern no és aliè a aquests debat i que tot te relació, però ha insistit en mantenir el discurs institucional, deixant l'assumpte de Duran dins l'àmbit de partit. / I més opinions sobre la situació de Duran. El PP l'acusa  d'ambigüitat. Esquerra Republicana, de la seva banda, no creu que el que passi dins de CiU hagi d'afectar la consulta anunciada pel 9 de novembre.
  • El govern català ha nomenat avui Albert Batlle com a nou director dels Mossos d'Esquadra.Batlle va tenir diferents càrrecs amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona i també a la Generalitat i ara substitueix Manel Prat, que va dimitir el 27 de maig.  Actualment, Albert Batlle exercia com a director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya.  La trajectòria de Batlle ha estat lligada al PSC des que el 1983 va començar com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona, on es va donar a conèixer especialment com a regidor d'esports. 
  • Demà comencen les proves d'accés a la universitat. Enguany les faràn 31mil alumnes catalans que aprofiten aquestes últimes hores per repassar dubtes. Seràn 3 dies d'exàmens, 5 obligatoris i d'altres per pujar nota en funció de la carrera que volen estudiar. Els resultats d'aquests proves computen un 40% en la nota final d'accés. La resta és la mitjana del batxillerat. Com és habitual, hi ha nervis i els experts donen alguns consells.
  • El Barça podria anunciar avui mateix el segon fitxatge de la temporada: Ivan RA-KI-TICH, l'exjugador del Sevilla. El fitxatge no arriba als 20 milions d'euros perquè en l'operació hi entra la cessió del jugador del filial Denis Suárez. 
  • Fins a finals de setembre, a set punts de Barcelona, podeu veure els projectes que arquitectes de reconegut prestigi d'arreu del món han dissenyat en col·laboració amb estudiants d'escoles de la ciutat. Són instal·lacions que es mouen entre l'art i l'arquitectura
  •  Nervios y tensión en el primer día de la selectividad para casi cinco mil estudiantes extremeños. La primera prueba ha sido la de lengua y literatura. Este año, como gran novedad, la recuperación o el intento para subir nota serán a comienzos de julio. No habrá que esperar a septiembre... Propuesta de pronunciamiento de la Junta en la Asamblea regional, para que el Gobierno de España elabore un estudio sobre energías renovables en Extremadura. Se suceden las críticas al nuevo real decreto sobre renovables del ministro Soria... 17,3 millones de euros para impulsar la formación en cuatro convocatorias y a través de diversos programas. Es una de las medidas aprobadas hoy por el Ejecutivo autonómico en Consejo de Gobierno. Pretenden llegar con éstas subvenciones a 15.500 desempleados y trabajadores... Liderar un frente con todos los grupos de la oposición en el Parlamento extremeño para solucionar los problemas de paro, prestaciones sociales, sanidad o educación. Es lo que ha pedido hoy Comisiones Obreras al PSOE, que ha iniciado su ronda de contactos para lo que llama la Agenda del Cambio.