Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 Extremadura recibirá el próximo año 510 millones de euros de la nueva Politica Agraria Común en pago único y pago acoplado. El Servicio Extremeño de Salud pondrá en marcha consultas de "alta resolución" para diabéticos. La Plaza Mayor de Malpartida de Cáceres estrena sombra: más de mil paraguas de colores que hacen de toldo. Estreno de la obra 'Pluto' en el Festival de Mérida. Producción de tomates ecológicos.

 Mañana, 28 de julio, se cumple el primer centenario del inicio de la I Guerra Mundial. Pera recordar la efeméride, Historias de papel se abre hoy con “Más allá de la contienda”, de Romain Rolland, quizás el manifiesto antibelicista más contundente que se publicó en la época. Y la reseña que se incluye en la portada del programa es “Diarios de la Gran Guerra. Relato de un superviviente”, la edición conjunta de los diarios y el texto que un joven Gerald Brenan escribió desde las trincheras en las que combatió en aquella contienda.

El invitado en el programa es un escritor onubense, Coradino Vega, que son su primera novela suscitó excelentes críticas y que presenta su segunda novela, “Escarnio”, que protagoniza un joven onubense que se traslada a Madrid, en los años 90, a estudiar Derecho y descubre los fantasmas del pasado que aun mantiene el país.

Y desde Estepona, Emilia recomienda a través de correo electrónico la lectura de “La biblia de barro”, de Julia Navarro

El cost que suporten els ciutadans de les Balears per viure a unes illes és de 9 mil milions d'euros, molt superiors a les que reconeix l'estat.

Un pagès mallorquí ha patentat una arada que es mou gràcies a l'energia solar i que incorpora un innovador sistema de tracció que permet un notable estalvi energètic.

Els centres educatius que ara com ara no tenguin aprovat un projecte que apliqui el TIL en el pròxim curs hauran d'aplicar el que ha elaborat la Comissió Pedagògica.

Les denúncies de corrupció en el cos de la policia local de Palma arriben al ple municipal amb la compareixença del regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro.

Les Balears continuen en alerta d'alt risc d'incendis. Ara fa un any des que va calcinar gran part de la Serra de Tramuntana.

Rafael Nadal s'ha lesionat al canell dret i estarà de baixa tres setmanes.

El mes de julio dice adiós hoy con un aumento de las temperaturas que podría ser moderado y, de hecho, hará que el mercurio llegue hasta los 37 grados en algunas zonas de la región, lo que pondrá en alerta amarilla por calor a toda la Comunidad excepto el área de la Sierra. Según la predicción de la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) hoy lucirá el sol, con cielo poco nuboso o despejado, aunque en la Sierra Norte podría producirse nubosidad de evolución diurna. Las temperaturas nocturnas experimentarán un ascenso moderado, quedando entre los 14 y los 20 grados, y las diurnas también subirán moderadamente, quedando entre los 29 y los 37. La alerta meteorológica amarilla, limitada al área Metropolitana y Henares, sur, Vegas y oeste, se extenderá en principio entre las dos y las siete de la tarde. Así, en la zona Metropolitana y Henares los termómetros llegarán a los 36 grados, mientras que en el sur, Vegas y oeste alcanzarán los 37. Los vientos serán flojos del noreste, girando al suroeste y aumentando a intervalos de moderados durante la tarde.

  • La Junta de Portaveus del Parlament acaba d'acceptar que  l'expresident Jordi Pujol expliqui davant de la comissió d'Afers Institucionals la confessió sobre els diners que va tenir durant dècades a Andorra sense declarar. Ho ha fet amb el suport de tots el partits, menys els de Convergència i Unio. El proper 2 de setembre, la comissió haurà de ratificar aquesta decisió i els grups pretenen que el mateix dia Pujol comparegui. De tota manera, l'expresident  NO té l'obligació de fer-ho./  I gairebé una setmana després de la confessió de Pujol, avui Josep Antoni Duran i Lleida ha trencat el silenci analitzant l'impacte que pot tenir en la celebració d'una consulta./ En l'àmbit judicial, s'ha admès a tràmit la denúncia que Manos Limpias ha presentat contra Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola.
  • Continuant amb la reunió entre Mas i Rajoy, des del PP insisteixen que Artur Mas s'equivoca al mantenir la voluntat de convocar una consulta./ Més enllà del debat sobre la consulta, Mas va portar a la trobada amb Rajoy fins a 23 temes per tractar.
  • Doncs precisamen,  el refinançament del Fons de Liquiditat es tractarà aquesta tarda al Consell de Política Fiscal i Financera. El ministre Montoro ja va avançar que es podrien reduir els interessos i ampliar el termini per facilitar que les comunitats tornin amb més comoditat el deute que tenen amb l'estat. A més, Catalunya demanarà que es reformi el sistema de finançament i s'ampliï l'objectiu de dèficit pel 2015 del 0,7 a l'1,7. 
  • La Plataforma Societat Civil Catalana prepara actes per la Diada de l'11 de setembre. BETA Faran una concentració a Tarragona per defensar que hi ha un altre Catalunya que NO aposta pel trencament amb la resta d'Espanya.
  • El socialista Enric Grangel és, finalment, el nou alcalde de Torredembarra 
  • Els serveis mínims s'han complert en aquesta primera jornada de vaga a Renfe i Adif, que coïncideix amb els dies d'operació sortida a l'agost...Les aturades afecten el servei de rodalies, de llarga distància i d' Alta velocitat./ A les carreteres, com és habitual en aquesta època, el Servei Català de Trànsit posa en marxa un dispositiu especial. Preveu que circularan uns 60 MIL vehicles diaris. A més, instal·larà radars que avisaran els conductors si han sobrepassat el límit de velocitat però sense multar./ Si us quedeu aquí, sapigueu que a la platja de Calonge ofereixen totes les comoditats als pares amb nens de menys de 3 anys. És a Calonge, i a més d'oferir ombra o microones per escalfar el menjar, hi fan xerrades relacionades amb la cura dels petits./ I ara us parlem d'aquesta nova moda que consisteix a penjar a les xarxes socials com facebook o twiter fotografies de les mascotes... Les solen fer els propietaris però ara també hi ha professionals que s'han especialitzat justament en això, en fer fotos a les bestioles.
  • A Anglaterra, Luis Enrique rumia canviar sistema tàctic de l'equip... És el quart dia de l'estage del Barça, uns dies de preparació./ I mentre el gruix de la plantilla del Barça continua posant-se a to en terres angleses, avui s'ha sabut que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu ha citat Luis Suárez perquè es defensi el 8 d'agost a Lausana./ Mentrestant, Neymar esgota les vacances al Japó./ Si al Barça tornen les sessions dobles, el tècnic de l'Espanyol, Sergio González ha decidit donar un dia de descans a la plantilla desprès d'una setmana de treball. Paralelament, el president Collet ha ressolt deute amb Hisenda i els problemes burocràtics amb la Lliga de Futbol Professional./ Rafa Nadal s'haurà d'estar entre dues i tres setmanes de baixa després de patir una lesió al canell dret./ 5 dies després, el 30 d'agost començarà el Mundial de bàsquet que se celebrarà a Espanya. Aquest migdia, el president Mariano Rajoy ha rebut al Palau de la Moncloa la selecció espanyola que mirarà de repetir l'èxit de 2006, quan es va proclamar campiona del món al Japó. La selecció dels Estats Units hi defensa el títol aconseguit a Turquia ara fa quatre anys. 
  • Es reprén la informació política amb les darreres declaracions del diputats Millor, Camats i Fernàndez sobre el cas Pujol
  •  Sindicatos y Junta de Comunidades se reúnen para abordar el conflicto laboral de Elcogás, de Puertollano que ha anunciado su cierre a final de año.

    Primera jornada de los dos días de paros convocados en Renfe y Adif. Una huelga que coincide con uno de los éxodos más importantes del año, por las vacaciones de verano. Afectará a un total de 513 trenes de cercanías, media y larga distancia y AVE y a un 5% de los viajeros. Los sindicatos convocantes, los minoritarios y Comisiones, consideran abusivos los servicios mínimos decretados por Fomento. Con estos paros quieren denunciar un déficit de empleo que redunda, dicen, en peor servicio, deficiencias en la seguridad y circulación y cierre de dependencias. La dirección asegura que no puede comprometerse a un aumento de plantilla. Los autobuses interurbanos han reforzado el servicio durante la huelga.