Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

 LA CONFESSIÓ DE PUJOL

Es querella per la difussió de les dades i recorre la comissió rogatòria del jutge Ruz

A aquesta hora expectació a la Seu de la Justicia d'Andorra on és previst que els advocats de la familia Pujol facin els primers tràmits de la defensa de l'expresident. Després de la confessió que tenia diners sense legalitzar, Jordi Pujol pretén allargar o anul.lar el procés de dues maneres. D'una banda, querellant-se contra els bancs que haurien difós que hi tenia comptes, trencant , doncs el secret bancari i de l'altra,  recorrent les peticions que el jutge Ruz ha fet al Principat per aclarir si la familia hi té comptes. 

El boicot rus a la llet

VOLEN ATURAR LA BAIXADA DE PREUS

Els productors de llet catalans alerten que des de l'inici del veto rus estan entrant a espanya 300 mil tones de llet procedent d'altres països.  Temen que això faci caure els preus de la llet, que ja s'està pagant 6 cèntims el litre per sota de la mitjana europea. Per això reclamen mesures urgents a curt i llarg termini.

Un estiu amb menys incendis 

S'AVANÇA LA TEMPORADA DE BOLETS

Les pluges d'aquest estiu afavoreix que sigui un dels anys amb menys incendis de l'última dècada. Malgrat tot, el gran incendi de Tivissa del mes de juny fa que la xifra total d'hectàrees sigui superior a la de l'any passat. Una altra de les conseqüències d'aquest estiu més fresc és que ja ha començat la temporada de bolets

Festes de Sant Magí

DIADA CASTELLERA A TARRAGONA

Tarragona celebra avui la festa major d'estiu en motiu del dia del seu patró, Sant Magí... L'actuació castellera d'aquest migdia a la plaça de les Cols és una de les més esperades de la temporada. Allà ja s'hi ha vist un dos d de nou amb folre i manilles.

Luis Suárez per fi presentat

VOL OBLIDAR DEL TOT EL MUNDIAL

A Luis Suárez l'han presentat aquest migdia com a nou jugador del Barça 5 setmanes després d'haver-se fet oficial el fitxatge. L'uruguaià, que ha costat 81 milions d'euros, diu que arriba per guanyar títols  i que vol treballar de valent i oblidar el que va passar al Mundial.

"ÒPERA OBERTA" A LA 2

Cada dia a les 18:45 repassarem les grans obres representades al Liceu

A partir d'avui, i a tres quarts set de la tarda, televisió espanyola a Catalunya emet, a la 2,  "Òpera oberta", un programa diari que recupera algunes de les grans òperes que s'han representat al Liceu... Avui l'espai es dedica a "Tannhauser i el torneig dels cantaires al Wartburg", una obra escrita i composada per Richard Wagner i que posa de manifest la confrontació entre dos mons amb valors totalment diferents: el de l'amor espiritual i el del carnal...

BANY D'AIGUA GELADA

Famosos de tots els àmbits participen en una campanya solidària

Són videUs curts, que protagonitzen futbolistes com Neymar, Zúñiga, Marcelo o Ronaldo...Es llencen una galleda d'aigua gelada al damunt i desafien una altra persona a fer el mateix... L'objectiu és aconseguir fons per una ONG dedicada a combatre l'esclerosi lateral amiotròfica...Una iniciativa que ha aconseguit especial seguiment als estats units, amb la participació de personalitats de tots els àmbits... 

 La inestabilitat va a més. Després d'una matí gris a gran part de Catalunya, les precipitacions seguiran aquesta tarda molt presents a la meitat nord on poden ser especialment intenses al Pirineu. A la resta, intervals de núvols i possibilitat d'alguna pluja puntal. Pel que fa a les temperatures, avui tindrem unes màximes més baixes que les d'ahir i unes mínimes amb tendència a pujar.

Demà, la situació es complica. Els xàfecs es mantindran i podran ser molt intensos a les comarques de Lleida, de fet hi ha un avís de l'Agència Estatal de Meteorologia. A la resta, dia gris amb possibilitat de pluges puntuals. Pel que fa a les temperatures: les mínimes es mantindran igual i les màximes seguiran baixant.

 IU: el alcalde de Cangas del Narcea vive en el fango político. Preocupación por el reparto de los Fondos Mineros. El equipo de gobierno pide relexión al PSOE sobr el plan de movilidad.

Madrid lidera la recuperación económica. Según los datos aportados por el Gobierno regional, nuestra comunidad ha crecido un 1,6% en el segundo trimestre del año, cuatro décimas más que el resto de España en ese mismo periodo. Acumula así tres trimestres consecutivos de crecimiento interanual, gracias en buena parte al tirón del sector servicios, que ha crecido algo más de un 2%, seguido del de la construcción. En cuanto al empleo, en los últimos 11 meses se han registrado 76.500 nuevos afiliados a la seguridad social en la Comunidad de Madrid.

 El Defensor del Paciente solicita al fiscal jefe de Extremadura que investigue la muerte de un joven de 36 años de Almendralejo, tras conocerse que la ambulancia que envió el 112 no iba dotado con personal sanitario alguno...Extremadura vende fuera más de lo que compra...Los productores de fruta en Extremadura califican de "decepcionante" la reunión con la ministra de Agricultura...JOSÉ EL FRANCÉS actúa este jueves en Valverde de Leganés. El concierto tendrá lugar en la Sala Morocco en lo que han denominado "NOCHE DE RUMBAS"....

 Human Rights Watch ha pedido al Gobierno de España que investigue presuntas agresiones a los inmigrantes en la valla de Melilla. Lo hacen después de publicar un vídeo en el que aseguran se ve a un guardia civil golpear con su porra a un subsahariano que trataba de subir la alambrada. Denuncias que ha rechazado la Delegación del Gobierno, que creen que esos vídeos dan una imagen parcial y que tratan de crear polémica. Defiende la labor de la Guardia Civil y su trato humanitario a los inmigrantes.

 Los productores de la Denominación de Origen Vno de Valdepeñas amenazan con realizar piquetes ante Félix Solís, si el próximo viernes estas bodegas no han hecho públicas las tablillas con el precio de la uva. 

El presidente de la Asociación Valenciana de Agricultores, Cristóbal Aguado, califica de "burla" las ayudas anunciadas por la Comisión Europea para compensar el veto ruso a frutas y verduras de la UE. Desde La Unió, reclaman a Bruselas "una compensación adecuada para todos los agentes afectados por esta medida". (19/08/14)

  Aprovat el PRI de la platja de Palma. Suposarà una inversió de 469 milions d'euros privats i públics. El finançament no està garantit. Hi participaran els govern central i autonòmic amb els ajuntaments de Palma i de Llucmajor. La diputada del PP, Maria José Bauzà demana a la fiscalia que arribi fins al final a l'investigació sobre l'adjudicació de les obres de l'hospital de Son Espases. Entrevista amb el director del Mallorca Corus Gay.

 El detenido en relacion al doble crimen de Laredo pasara hoy a disposicion judicial. Comite de empresa y direccion de Sniace reanudan las negociaciones para reabrir la fabrica. El escritor y academico Jose Maria Merino protagoniza hoy los Martes Literarios de la Uimp. El Racing renueva al tecnico Francisco Fernandez por una temporada mas.

 La Unión General de Trabajadores denunciará ante la justicia las deficiencias del edificio Ceuta Center. Así lo ha anunciado una vez que ya ha finalizado el plazo de tres meses otorgado por la Inspección de Trabajo para subsanarlas. El sindicsato alerta de que la falta de un sistema de seguridad contra incendios pone en peligro tanto a los trabajadores municipales como a los usuarios de los servicios que allí se prestan.

El Real Murcia se mantiene a la espera de que el juzgado de lo mercantil número 7 de Madrid se pronuncie sobre el incumplimiento por parte de la  Liga del auto que le obliga a inscribir a la entidad en segunda. Anoche, la Liga anunció que la temporada comenzará este fin de semana con 22 equipos, entre los que no se encuentra el club grana. Hoy conocemos los proyectos del torero Rafaelillo.19/08/2014

 Mientras la OMS pide a los paises afectados por el brote de Ébola un mayor control fronterizo de los afectados, el presidente de Cruz Roja Navarra, Joaquín Mencos, nos cuenta su labor preventiva realizada en Sierra Leona al frente del contingente desplazado en aquél país (19/08/14)

VETO RUS. 125 milions d'euros no són considerats suficients per a

compensar el veto als productes agraris europeus. /// ÈBOLA. El

pacient ingressat a l'hospital de Sant Joan ha abandonat la planta.

/// ROTOTOM. Els més de 30.000 visitants diaris gaudixen d'activitats

culturals i musicals.

VETO RUSO. 125 millones de euros no son suficientes para compensar el

veto a los productos agrarios europeos. /// ÉBOLA. El paciente

ingresado en el hospital de Sant Joan ha abandonado la planta. ///

ROTOTOM. Los más de 30.000 visitantes diarios disfrutan de actividades

culturales y musicales.