Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 -CURSO ESCOLAR. Inician el curso escolar en Infantil y Primaria los alumnos de los colegios de todo el Archipiélago, excepto en Gran Canaria, donde es festivo.

-POLÍTICA. El senador del PP por Tenerife Antonio Alarcó afirma que hay que trabajar para revertir la situación que ha situado a los políticos como un “problema para los ciudadanos”. Además el PP de La Palma prepara el curso político pensando en la elaboración de los presupuestos autonómicos y estar vigilantes de las partidas que corresponden a la isla.

-TURISMO. El Cabildo de Fuerteventura presenta una iniciativa para fomentar el turismo residencial en la isla junto empresas del sector inmobiliario.

-50 AÑOS RNE CANARIAS. Hoy nos centramos en la evolución de la investigación científica y universitaria en estos 50 años en las islas.

-FIESTAS EL PINO. Jornada institucional y religiosa en Teror en honor a la Virgen del Pino en este día festivo en Gran Canaria por la patrona insular. 

-ARCHIPIÉLAGO DEPORTES. Resumimos lo más destacado de la actualidad deportiva de las islas.

-Y muchos más asuntos de interés de la actualidad de las islas de hoy.  08/09/2014

TVE sigue siendo la cadena que más tiempo dedica a la información y su apuesta para esta temporada es el compromiso de siempre: seguir siendo el referente informativo de los espectadores. Entre los cambios, una nueva forma de presentar los deportes en los telediarios del fin de semana.

 Los partidos políticos con representación en el Parlamento preparan el inicio del curso político el próximo miércoles diecisiete de Septiembre. En marzo del próximo año, Noja contará con un nuevo consultorio médico. El director de cine y guionista cántabro Manuel Gutiérrez Aragón  afirma que le gustan las películas contadas de una manera  "clásica", algo que requiere una financiación que hoy en día "no es  posible". El Racing pierde ante el Valladolid por tres goles a uno en un nuevo encuentro en el que dispuso de más ocasiones que el rival, pero en el que acabó sucumbiendo por sus propios errores defensivos.

 - Día de limpieza de calles, viviendas e industrias en Épila, Huesca y Aliaga, donde en los últimos días las fuertes tormentas han dejado tras de sí un panorama desolador. Hoy, técnicos de la administración, evaluan daños. Y seguimos en alerta amarilla por lluvias

- 300 astrónomos participan desde hoy en Teruel en la reunión científica de la sociedad española de astronomía, con México como país invitado. Se analizarán avances y proyectos internacionales y se presentará en sociedad el observatorio del Pico del Buitre, aquí en Teruel, y de su misión, única: la de averiguar el origen del Universo. 

- Una floja defensa y un buen Barcelona B fueron suficiente para que el Zaragoza se llevara ayer la primera derrota, y por goleada, 4 a 1. Los de Muñoz solo jugaron bien los últimos 20 minutos de la primera parte. Ahora, a pensar en el partido de copa del miercoles en Albacete.

Protestas por el calor en el colegio. Algunos padres han recogido hoy antes a sus hijos por las altas temperaturas /// Contra el turismo de borrachera. Vecinos del Carmen de Valencia se quejan del escándalo en apartamentos turísticos /// La Selección Española juega en Valencia.

Paco Alcácer se perfila como titular en la delantera del conjunto de Vicente del Bosque /// Solidaridad con el Sáhara. 65 obras de artistas valencianos se subastarán para recaudar dinero. Ya se pueden ver en La Nau

Protestes per la calor a escola. Alguns pares han arreplegat hui abans als seus fills per les altes temperatures /// /// Contra el turisme de

borratxera. Veïns del Carme en València es queixen de l'escàndol en apartaments turístics /// La Selecció Espanyola juga a València. Paco Alcàcer es perfila com a titular en la davantera del conjunt de Vicente del Bosque ///  Solidaritat amb el Sàhara. 65 obres d'artistes

valencians se subhastaran per a recaptar diners. Ja es poden vore a La Nau

 

L'ADVERTÈNCIA DE RAJOY

El govern espanyol diu que té a punt mesures per evitar el 9N

 Mariano Rajoy obre la setmana de la diada amb un missatge molt clar als dirigents del seu partit: 

el govern té previstes totes les mesures per evitar la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre. Ho ha dit a la reunió del Comitè Executiu Nacional on ha reiterat que aquesta cita NO es produirà perquè és il·legal... El missatge de Rajoy l'ha explicat, desprès, el vicesecretari d'organització del PP Carlos Floriano

LA REACCIÓ DE LA GENERALITAT

Francesc Homs demana a Rajoy que respecti la democràcia

El govern de la Generalitat, a través del seu portaveu, ja ha replicat aquestes declaracions. Francesc Homs diu que desconeix les mesures per fer front al procés sobiranista de les què parla el govern de Madrid, però espera que respectin la democràcia, ha dit, i reclama que deixin votar els catalans.

Declaracions del govern español i el govern de la Generalitat que obren una semana clau en la política catalana amb un setembre farcit de cites importants. Dimecres a la tarda el Born acull els actes institucionals de la Diada amb l'ofrena floral que el president Mas farà al Fossar de les Moreres... Dijous, 11 de setembre, al matí hi haurà les tradicionals ofrenes florals al monument a Rafael Casanova... A la tarda, Barcelona acullirà la Ve baixa de l'Assemblea Nacional de Catalunya i Tarragona l'acte "Recuperem el seny, recuperem la senyera" de Societat Civil Catalana. Superada la diada, l'activitat se centrarà al Parlament amb el debat de política general del 16 al 18 i amb la possible aprovació de la llei de consultes el divendres 19,  que podria implicar que Mas signés el decret de convocatòria del 9 de novembre. Si fos així ,la setmana següent el govern espanyol portaria al Constitucional la llei i la consulta: és la mateixa setmana en què Jordi Pujol s'explicarà al Parlament. 

Doncs a banda de la compareixença de Jordi Pujol tots els partits, execepte CiU, son partidaris d''una comissió d'investigació. Avui Ciutadans i PP han demanat que es faci amb la màxima celeritat i demanen que comparegui Artur Mas. El PSC, de la seva banda, vol la comissió però no es pronuncia encara sobre si hi ha de comparèixer també el president.

CARME FORCADELL

Arxivada la querella de Manos Limpias contra la presidenta de l'ANC

Arxivada la querella de Manos Limpias contra la presidenta de la Assamblea Nacional Catalana. El jutjat 14 de Barcelona no veu indicis dels delictes que el sindicat va denunciar a finals d'agost. Manos limpias acusava Carme Forcadell d'un suposat delicte d'incitació a la sedició per promoure la consulta  sobiranista i d'associació il.lícita. El sindicat ha presentat un recurs. 

Avui s'ha reprès la recerca d'un submarinista de 73 anys que ahir el migdia va desaparèixer a les Illes Medes mentre feina una immerssió. El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil el va buscar sense èxit. A l'operatiu de rescat s'hi han afegit avui els els Bombers de la Generalitat. Juntament amb els submarinistes de la Guàrdia Civil estan  resvisant la zona d'Els Tascons. Un helicopter fa la recerca des de l'aire.  Ahir els equips de rescat van treballar amb molta mala visibilitat i per això volen tornar a repassar aquesta zona situada al sud de les Medes.

El Barça torna aquesta tarda a la feina, després de dos dies de festa, per preparar la visita de dissabte de l'Athletic de Bilbao.

L'Espanyol ja s'ha entrenat aquest matí, per preparar el seu partit de diumenge al camp del València. Els blanc i blaus esperen superar la derrota davant del Sevilla, i puntuar a Mestalla.Eric ja té l'alta medica, i  Montañes i Sergio Garcia evolucionen be de les lesions, i confien poder tornar a l'equip. Mentre,  Felipe Caicedo encara no pot entrenar amb el grup i ho te mes comlicat pr jugar a Mestalla.

A segona divisió, el Barça B va golejar el Saragossa per 4 a 1. L'equip d'Eusebio es va avançar amb una rematada de cap de Dongou, però els aragonesos van empatar abans del descans. El filial blaugrana va reaccionar a la segona part i amb gols de Dongou, Gumbau i Joan Roman va certificar la segona victòria de la temporada. Amb 6 punts, el Barça B se situa quart d'una classificació que lidera en solitari el Girona. L'equip de Montilivi és l'únic que ha guanyat els tres primers partits. 

DISSENY CATALÀ A NYC

Custo Barcelona presenta les propostes per la pròxima primavera-estiu

A la pasarela de Nova York, Custo Barcelona ha presentat les propostes per la primavera estiu de l'any que ve... La col·lecció és plena de transparències que deixen la pell gairebé descoberta del tot....Els colors refrescants com el blanc, el groc, o el verd menta, acompanyen les robes de guipur, o calades.... La firma catalana aposta pels vestits babydoll, els mini abrics i les faldilles curtes.

El presidente del Principado dice en su mensaje institucional del Día de Asturias que quiere que Asturias sea una trinchera en defensa de los valores del Estado del Bienestar y en la lucha contra la desigualdad.

El arzobispo de Oviedo, Jesús Sanz Montes, hace un llamamiento a la unidad de los pueblos para evitar procesos secesionistas como los que viven estos días el Reino Unido y España. 

No hi ha acord en el serveis mínims per a la vaga educativa convocada pel pròxim dilluns a Mallorca i Formentera.

Els partits polítics es tornen a creuar acusacions arran del conflicte educatiu.

Declara als jutjats d'Inca un apoderat socialista que el dia de les eleccions europees portava una camiseta verda.

Comença el curs a les escoletes municipals de Palma.

Puja el preu de l'habitatge en el segon trimestre de l'any.

Agost ha estat un mes de rècords als aeroports de les  Balears.

Mig miler de persones han donat suport al procés sobiranista de Catalunya aquest cap de setmana a Palma.

Maó vibra amb les festes de Gràcia.

Santa Margalida va reviure ahir vespre la processó de la Beata, la més típica de Mallorca.

Entrevista amb el secretari general de la Unió de Pagesos, Biel Torrens.

Desfeta del Mallorca a Leganés.

Eivissa s'ha submergit aquest cap de setmana a la "Fórmula 1 de la mar".

  Las tormentas causan desperfectos en Olite y dejan casi 24 litros en Pamplona. Osasuna se prepara para el primer partido de Copa contra el Alavés después de haber caído derrotado en el Sadar (08/09/2014)

 Más de 102 mil estudiantes de infantil y primaria han vuelto hoy al colegio en Canarias. Dejan atrás las vacaciones de verano, con diferentes sensaciones y con novedades en el curso: estrenando la LOMCE, la asignatura de libre configuración Educación Emocional o la doble titulación de bachillerato español y francés. Vamos a escuchar algunas impresiones de los más pequeños, en este primer día de cole.

 

El presidente del PP de Castilla y León participa en el Comité Ejecutivo Nacional, que estudia las medidas de regeneración democrática.

La Dirección General de Tráfico inicia una campaña para concienciar de la importancia del uso de los cinturones de seguridad. 

Centenares de temporeros son contratados para la vendimia, recién iniciada en Castilla y León. 

Jornada de fútbol con triunfos amplios de Ponferradina, Valladolid y Numancia. Sólo perdió el Mirandés. (08/09/14)