Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 1.382 alumnos realizan desde hoy en Castilla la Mancha las pruebas de acceso a los estudios de grado. 

La ciudad de Toledo cuenta desde hoy con un nuevo remonte de escaleras mecánicas de acceso al caso histórico. Es el remonte de Safont, un acceso largamente demandado por los toledanos.

La Feria de Artesanía de Albacete gana en público y ventas en su edición número quince. Hay 58 stands, la mitad de creadores de la región y el resto llegados de Madrid, Levante, Galicia o Andalucía. 

La Junta de Castilla la Mancha mide los niveles de contaminación del aire en Taracena, Guadalajara. Se trata de determinar si el polvo que desprende la fábrica de caolín del municipio está dentro de lo legalmente permitido. 

La exposición "El Greco, arte y oficio" abre hoy al público en el Museo de Santa Cruz.  Medio centenar de personas esperaban esta mañana la apertura de puertas del museo toledano.

En deportes, expectación en Puertollano ante la visita de la selección española sub 21 que juega esta tarde contra Austria.

En la información del tiempo, hoy suben ligeramente las temperaturas en Castilla La Mancha. 09/09/14

 El ecoturismo como forma de crean empleo y riqueza. El Gobierno y los diez ayuntamientos de la Cuenca del Besaya firman el Besaya Green Network,  un protocolo para el desarrollo de proyectos medioambientales y turísticos que dinamicen la economía y el empleo de la zona. El consejero de medio ambiente, Javier Fernández, cree que a principios de 2015 todas las viviendas con sentencia de derribo que pueden ser legalizadas, dispondrán de autorización provisional. Optimismo entre los hoteleros de Santander de cara al Mundial de Vela. Esta semana concluye la actividad académica de la UIMP en Santander. Hoy su rector, César Nombela, hará balance en el plató de televisión española.

 Comienza la vendimia de uva tinta en Aldeanueva de Ebro con muy buenas perspectivas. Previsiones del tiempo, Comienza el curso escolar para los alumnos de Infantil y Primaria riojanos. Reportaje sobre la vuelta al cole en las zonas rurales. PP PSOE difieren sobre el inicio de curso. Uso de las tabletas en las aulas. Los cardiólogos advierten del peligro de las bebidas energéticas, sobre todo si se mezclan con alcohol. Entrevista en directo al doctor Julio Martínez Florez. Obras de mejora en la LR-255 entre Alberite y Nalda. En el Día Mundial de la Prevención del Suicidio inciden en las pautas para evitarlos. Presentan las parejas de la feria de Pelota de San Mateo, la última para Titín III como profesional. El ciclista de bicicleta de montaña, Carlos Coloma, ha terminado décimo-sexto en el campeonato del mundo. En el tiempo se mantiene el aviso de nivel amarillo por lluvias y tormentas. Comienza una nueva edición de la Semana de Música Antigua de Logroño. Exposición del Mazacote de barro en Alberite. 

O Presidente da Xunta situou, hoxe en Bruxelas, o avellentamento da poboación, coma un dos principais problemas aos que se enfronta Europa, se quere garantir o seu futuro.

Pediu  que as políticas de loita contra ese problema teñan maior peso no reparto de fondos comunitarios // Máis de 200.000 alumnos de educación infantil e primaria, e os seus pais e profesores, ultiman os preparativos para o inicio do curso, mañá. Nalgúns colexios dan os últimos retoques,mentres, nos parques, disfrutan das horas ao ar libre, previas á volta á rutina do curso // Os equipos da volta ciclista están xa na Coruña a onda chega mañá a primeira etapa da rolda en territorio galego. A volta chega no momento máis emocionante, logo do visto onte en Asturias, onde Contador avantaxou claramente aos seus competidores, gañando con autoridade a etapa. 09/09/14 

 - En la comarca de Campo de Borja no dan crédito a lo que vivieron ayer... Una tormenta destrozó 200 hectáreas de viñedo de la Denominación de Origen, justo ahora, en plena campaña de recogida de la uva. Unas pérdidas que rondan el millón de euros.

- Hoy han comenzado las pruebas de selectividad en Aragón. 1.130 estudiantes, que desde hoy y hasta el jueves se enfrentan a una prueba clave para su destino académico. 145 de ellos lo hacen para subir nota. Los resultados los conocerán a partir del día 17. 

- Pedro Sánchez, hasta ahora titular del Zaragoza, podría estar casi un mes de baja, por un esguince de ligamento en la rodilla. Hoy además los blanquillos han presentado oficialmente al portero "Bono" en La Romareda, donde, por cierto, a pesar de las inundaciones por la rotura de una tubería se podrá jugar el domingo.

"Llevo meses esperando este encuentro". Son las palabras del prestigioso Stephen Hawking, en las que asegura a TVE que lleva meses deseando venir al encuentro de ciencia Starmus que se va a celebrar dentro de dos semanas en Tenerife.

Daños en el campo. Las últimas tormentas, con granizo, han afectado a los cultivos de caqui, cítricos y pimiento /// Alcácer es el 9 de la Selección. El delantero debuta en partido oficial con gol ante Macedonia en el Ciutat de Valencia /// Con miles de asitentes.

Empiezan las entradas de toros y caballos de Segorbe, una fiesta que data del siglo XIV /// Fiestas de Nuestra Señora de la Salud. Las torres humanas vuelven a levantarse en Algemesí. Se estudia la Declaración como Bien de Interés Cultural.

Danys al camp. Les darreres tempestes, acompanyades amb pedra, han afectat els conreus del caqui, cítrics i pimentó  /// Alcàcer és el 9 de la Selecció. El davanter valencià debuta en partit oficial amb gol davant Macedònia al Ciutat de València /// Amb milers d'assitents. Comencen les entrades de bous i cavalls de Sogorb, una festa que data del segle XIV ///  Festes de la Mare de Déu de la Salut. Les torres humanes tornen a alçar-se a Algemesí. S'estudia la Declaració com a Bé d'Interés Cultural

 

CONSULTA DEL 9 N

Junqueres aposta per la desobediència civil

El líder d'Esquerra Republicana és partidari de la desobediència civil de cara al 9 de novembre si el Constitucional suspén la convocàtoria d'una consulta sobre el futur de Catalunya. Oriol Junqueras diu que el seu partit entrarà al govern si es per blindar el 9N i ha reiterat que no acordaran res més amb Convergència si no hi ha consulta.

El govern de la Generalitat, que avui ha anunciat que volen recuperar les pagues extres dels funcionaris,  no ha volgut entrar a valorar amb massa detall les paraules de Junqueres... Hi ha tret ferro i el conseller Homs ha acabat definint la proposta de Junqueres de recurs literari.

Tenim encara més reaccions a la proposta d'Esquerra de transgredir la llei....En aquest cas de COnvergència i Unió, del PSC i del PP català. 

 El president de Societat Civil Catalana ja preveia avui, a los desayunos de TVE, que Esquerra Republicana farà tot el que estigui al seu abast per intentar  treure les urnes al carrer el 9N. Creu, però, que en el fons Esquerra es mou per tàctica electoral.

LA V DAVANT EL CONGRÉS

Diputats i senadors d'CiU, ERC i ICV donen suport a la consulta a Madrid

avui a Madrid , diputats i senadors dels partits favorables a la consulta han organitzat acte de suport a la Ve baixa. Representants de CiU, Esquerra Republicana i Iniciativa-Verds i també del BNG i Amaiur han desplegat una pancarta a les portes del Congrés. No hi ha participat Josep Antoni Duran i Lleida però sí parlamentaris d'Unió Democràtica que ha donat llibertat als militants per participar o no als actes a favor de la consulta. 

AGENDA PARLAMENTÀRIA

El debat de política general s'avança a dilluns a la tarda

Repassem ara el calendari de treball pels propers dies al Parlament de Catalunya. D'una banda, i a petició del president de la Generalitat, s'ha decidit avançar a dilluns a la tarda el debat de política general que, inicialment, havia de començar dimarts que ve. La llei de consultes podria votar-se en un ple divendres 19. Entre el 22 i el  26 son les dates en que es preveu que Jordi Pujol comparegui per explicar els diners a l'estranger de la seva família, i la comissió d'investigació sobre aquest cas, que el PP volia que es convoqués d'urgència, haurà d'esperar fins el primer ple ordinari del 2 d'octubre.

TORNEN ELS INTERNACIONALS

Bartra, Bravo i Mathieu ja s'entrenen per preparar el partit de dissabte

Els internacionals del Barça que ahir van jugar contra Macedònia tenien avui dia de descans, però... tot i així, Bartra s'ha presentat a l'entrenament d'aquest matí a la Ciutat Esportiva. També ho han fet -després dels partits amb les seves seleccions- Jerémy Mathieu i el porter Claudio Bravo. Com ahir, Messi, Iniesta i Vermaelen han fet part del treball amb el grup. I Masip, recuperació específica de la seva lesió en un dit. L'equip prepara la visita de l'Athletic de Bilbao dissabte, en lliga... per cert, que això que veieu és l'spot que ha fet el club per esperonar l'afició de cara a la temporada que acaba de començar. 

NEYMAR SERÀ TITULAR

El Brasil juga avui contra l'Equador el segon partit amb Dunga com a tècnic

Luis Enrique encara no pot comptar amb tota la plantilla perquè avui encara es disputen més partits internacionals. El Brasil de Neymar, per exemple, juga aquesta matinada a Nova Jersei contra l'Equador. És el segon compromís amb Dunga com a seleccionador...En el primer, divendres, només van poder guanyar Colòmbia amb un gol de falta del davanter blaugrana i els brasilers volen continuar millorant el  joc pels propers reptes.

OPTIMISME A L'ESPANYOL

Els blanc-i-blaus no descarten donar la sorpresa a Mestalla davant el València

A l'Espanyol, club i jugadors s'esforcen en convencer a l'afició que la lliga acaba de començar i no és moment de posar-se nerviosos Kiko Casilla ha tornat als entrenaments després de la seva estada amb la selecció. Sergio Garcia i Montañes evolucionen positivament i el tècnic Sergio Gonzalez podrà comptar amb ells pel partit de Mestalla. En canvi Caicedo segueix entrenant al marge del grup i tot fa pensar que l'equatorià no arribarà a temps per disputar el compromis davant el València.

'DESCALZO SOBRE TIERRA ROJA'

La coproducció de TVE ha rebut 2 premis als Seoul International Drama Awards

A Televisió Espanyola avui estem d'estrena... Aquesta pel·lícula repassa la trajectòria el bisbe català Pere CAsaldàliga, que interpeta l'actor Eduard Fernández...

La producció repassa la seva vida en defensa dels ciutadans més pobres del Brasil... Radical i revolucionari, Casaldàliga s'ha erigit en la veu dels "sense terra"... Us deixem amb un tast del que podreu veure a partir de dos quarts d'onze.

A

El futur judicial de la Infanta Cristina ja està en mans de l'Audiència de Palma.

L'Audiència Nacional arxiva la causa del vol de la CIA que transportava un presumpte terrorista islamista i va fer escala a Palma.

Més de 150.000 alumnes començaran el curs la setmana que ve amb 200 docents més que en el curs passat.

962 alumnes de les illes s'examinen de les proves de selectivitat de setembre a les instal·lacions de la UIB.

Primer ple del nou període de sessions del Parlament, on s'ha parlat del conflicte educatiu, de prospeccions petrolieres i del cas Son Espases.

Al juliol es varen constituir 230 societats mercantils a les Balears, un 6% més que fa un any.

La Policia Nacional ha detingut un membre de la camorra italiana a Eivissa.

El Consell de Mallorca declararà el bust de l'Emperador August com a BIC per evitar-ne la venta.

Maó ha dit adéu a les festes de la Mare de Déu de Gràcia. El darrer toc del flabiol va posar ahir vespre el punt i final.

Karpin vol més davanters. Al tècnic rus li preocupa la feblesa de l'equip en atac.

 Estabilidad este martes en cuanto al tiempo en toda la región. Cielo despejado, salvo algunas nubes de evolución en las sierras del norte de Cáceres. Las temperaturas pueden caer algún que otro grado en las mínimas, y muestran un ligero ascenso de los valores diurnos. Está previsto que alcancemos los 31 grados en la provincia de Cáceres, y los 32 en la de Badajoz. Ojo que mañana, la cosa cambia. Nos lo cuenta Silvia Laplana.