Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les tempestes dels últims dies no són suficients per revertir la situació de sequera que vivim, amb els principals pantans del país al voltant del 40% de capacitat. Només els embassaments de la demarcació de Tarragona disposen d'un bon nivell de reserves (80%) i la situació és diametralment oposada a la que teníem fa només un any, quan els pantants de les conques internes estaven a un 70% de capacitat.

L'incendi ens uns baixos de Sant Adrià de Besòs ha obligat a evacuar 58 veïns i una residència d'avis amb 21 residents. Sis dels veïns evacuats s'han hagut de traslladar a l'hospital per inhalació de fum, cap d'ells de gravetat. El foc s'ha originat als baixos del número 7 del carrer Sant Joaquim, en un local que feia un temps que estava ocupat, i que estava ple d'objectes, plàstics i fustes.

Un incendi en un local ocupat a Sant Adrià de Besòs obliga a desallotjar una seixantena de veïns i una vintena de residents d'un geriàtric proper. L'estructura de l'edifici ha quedat afectada i els veïns no saben quan podran tornar a casa. Els Bombers han tingut dificultats per sufocar les flames perquè al local s'hi acumulava molt material i deixalles.

Les reserves d'aigua segueixen en situació preocupant malgrat les pluges dels últims dies. Amb els principals pantans vora el 40% de la seva capacitat i una calor sostinguda, els experts ja plantegen la necessitat de canviar els models i els hàbits de consum.

Els sindicats d'ensenyament anuncien una arrencada de curs complicada a un mes perquè comencin les classes. El conseller Cambray els demana flexibilitat a l'hora de negociar i ofereix la contractació de 1.400 mestres.

Xavi Hernández es fixa com a objectiu de la temporada guanyar títols i jugar bé. Ho diu a la roda de premsa prèvia al Trofeu Joan Gamper, que els blaugrana disputen aquest vepre davant el Pumas mexicà de Dani Alves.

Els formats digitals s'han fet ja amb un espai propi dins de l'escena cultural. Sovint menystinguts com a expressions artístiques de segona fila, modalitats com el 'mapping', és a dir projeccions lumíniques a les façanes dels edificis o altres construccions, cada vegada tenen més tirada entre el públic. A casa nostra tenim una de les precursores i referents en aquest camp. Sílvia Isach ha rebut diversos premis nacionals i internacionals.

A l'hospital Sant Joan de Déu han erradicat un tumor maligne que hauria pogut deixar cec un nen d'11 anys. No es tracta d'una intervenció quirúrgica pionera però sí molt complicada, que s'ha pogut tirar endavant gràcies a l'aplicació de tecnologia en tres dimensions.

Espanya ha donat permís de residència i treball a uns 135.000 refugiats ucraïnesos i Catalunya és la segona comunitat que més peticions d'acollida ha tramitat. La setmana que ha tancat portes el punt habilitat a la Fira de Barcelona per gestionar les seves primeres necessitats, també hem sabut que la burocràcia no sempre posa les coses fàcils i alguns dels refugiats han decidit tornar al seu país.

Les fortes tempestes, pedregades i ratxes de vent no donen treva als conreus de Ponent. L'últim episodi de pluges fortes ha malmès, sobretot, la collita de fruita seca i olivera de les comarques del Segrià i les Garrigues. Enguany la campanya està sent complicada si hi afegim el mal que van fer les gelades de principis d'abril i l'increment de costos que ha suposat la pujada del preu dels combustibles.

L'Ajuntament de Badalona reclama una solució definitiva pel sistema de clavegueram, després que aquest divendres les aigües fecals han tornat a envair la platja. Es tracta d'un problema que fa anys que dura i que es resoldria, segons l'alcalde, amb la instal·lació d'uns dipòsits pluvials que recullin l'aigua de pluja.

L'1 de gener d'aquest any a Barcelona hi havia empadronades 1.639.981 persones. Es tracta d'un 1,2% menys que l'any passat, de manera que és el segon any consecutiu de davallada. L'Oficina Municipal de Dades atribueix aquesta disminució de població a la mortalitat de la covid-19 i al saldo migratori. En total, la capital catalana té 16.000 ciutadans censats menys que l'any passat.

El mal temps no dóna treva als conreus lleidatans. La pedra i la ventada d'aquest divendres han tornat a afectar el Segrià, aquesta vegada, sobretot, als fruits secs i l'olivera. Una terra que acumula 8 pedregades en 4 mesos i que ja venia de les gelades d'aquest hivern.

L'ajuntament de Badalona reclama una solució definitiva pel sistema de clavegueram després que, aquest divendres, les aigües fecals tornessin a envair la platja . Una problemàtica que fa anys que dura i que es resoldria, segons l'alcalde, amb nous dipòsits pluvials. Avui, amb bandera vermella, està prohibit el bany.

L'afició del Barça podrà veure jugar al Camp Nou durant el Gamper els cinc fitxatges que ha fet el club. Als despatxos segueixen fent números per complir amb els requisits que marca la Lliga i poder inscriure les noves incorporacions.

  • La xifra de persones censades en data 1 de gener era de 1.639.981 habitants, un 1,2% menys
  • La taxa de natalitat és la més baixa des de l'any 1939 i la immigració repunta
  • L'edat mitjana dels residents a Barcelona és de 44,2 anys

Activada l'alerta per tempestes a bona part de Catalunya. Cauen més de 20 litres per metre quadrat a punts de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà. A Conca de Dalt, prop de 90 infants i monitors han hagut de ser evacuats per les intenses pluges.

Els Bombers ja han fet prop d'un miler de rescats a la muntanya en el que portem d'any. Alerten que el dia 15 d'agost és el més crític de l'estiu. 

Una altra nit tòrrida a la ciutat de Barcelona, on les temperatures no han baixat dels 25 graus.

Una gimcana nocturna amb proves de contingut sexual on participaven menors genera polèmica entre les famílies.

El Barça presenta davant 57.000 persones al Camp Nou el nou davanter Robert Lewandoski, la segona més massiva després de la de Ibraímovich. 

  • Els GRAE realitzen una mitjana de 10 salvaments al dia al medi natural de Catalunya
  • La majoria dels rescats són per fractures, excursionistes desorientats i activitats per sobre de les possibilitats
  • Els Bombers incorporen un metge especialista en muntanya als helicòpters de rescat

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat davant la previsió per aquesta tarda de tempestes molt intenses, pedregades i ventades fortes. A Conca de Dalt, prop de 90 infants i monitors han hagut de ser evacuats per les intenses pluges. Les condicions meteorològiques poden contribuir també a augmentar les incidències a la muntanya. Aquesta ha estat una altra nit tòrrida a la ciutat de Barcelona, on les temperatures no han baixat dels 25 graus. Una gimcana nocturna amb proves de contingut sexual on hi participaven menors ha generat polèmica entre les famílies.

La crida del Banc de Sang i Teixits a la població perquè doni sang ja està donant resultat. A molts dels punts habituals on es pot efectuar la donació han començat a notar un repunt de persones que s'hi apropen. Un d'aquests punts és l'hospital de Sant Pau on s'hi troben tant donants habituals com gent que ho fa per primera vegada o que aprofita per ser solidari abans de marxar de vacances.

Polèmica a Vilassar de Mar per una gimcana nocturna amb proves de contingut sexual en què hi participaven menors d'edat. Algunes famílies critiquen que no eren coneixedores del contingut de les activitats i es plantegen portar el cas a la Fiscalia de Menors. L'Ajuntament ha demanat públicament disculpes i ho atribueix a un error de comunicació.

El rescat de grups d'escoltes o esplais que es desorienten quan surten a la muntanya, és una de les actuacions més freqüents dels GRAE, el grup dels bombers especialitzats en salvaments i rescats en el medi natural.

També són freqüents els rescats per accidents fent escalada o esports d'aventura. Des de principi d'any els bombers ja han fet prop d’un miler d’actuacions, poc menys que l'any passat, quan es va batre el rècord absolut. De fet, el mes d'agost és quan es fan més rescats es fan a Catalunya, amb prop de 300 en total, de mitjana. El dia 15 és el més critic de l'any. 

Oriol Vilata, cap dels GRAE, confirma que “l’agost és el mes per excel·lència en rescats”, coincidint amb l’època de més activitats a l’exterior. Assegura que en la majoria d’ocasions el que es troben són “excursionistes amb fractures, escoltes o esplais que es desorienten i grups que practiquen activitats d’aventura per sobre dels seus coneixements”.