- L'exalcalde de Badalona i candidat del PP nega els fets i diu que ''no és casualitat'' que apareguin a dos mesos de les municipals
- El PSOE exigeix a Feijoo que ''prengui les mesures oportunes'' davant aquest cas
- EN DIRECTE | Segueix l'actualitat d'aquest dijous 23 de març
Albert Botran: "Aragonès tampoc és molt d'esquerres"
Albert Botran subratlla que la situació economicosocial a Catalunya "és bastant més de dretes" que l'any 2017: "ERC sembla que vulgui assemblar-se a Convergència. Aragonès tampoc és molt d'esquerres", ha dit, assenyalant també el PSC d'agafar un paper central. El diputat de la CUP al Congrés creu que ERC s'ha equivocat amb la via que ha escollit: "Per què estàs guanyant temps? Ves que no surti a guanyar el PSOE", ha dit. "L'independentisme cau a les enquestes. La via que està liderant ERC no és bona", afegeix, assenyalant que el Procés "s'ha anat desactivant" i el diàleg "no ha donat fruits". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, adverteix al president Aragonès que no aconseguirà l'acord de claredat si no hi ha mobilització independentista: "La taula de diàleg és fruit que Catalunya estava en revolta", posa d'exemple. I diu que no han notat que ara al capdavant dels Mossos hi hagi Esquerra.
D'altra banda, diu que ha estat "impossible" arribar a un acord amb Junts per tractar el cas de Laura Borràs: "Hi ha unes males pràctiques. Havia de reconèixer els fets, perquè eren reals". Admet que va ser un error "no plantar-se" i intentar investir Puigdemont. És "relativament optimisme" amb assolir la independència per la "via de l'1 d'Octubre".
En clau nacional, defensa que la CUP es torni a presentar a les eleccions generals. Creu que PSOE i Vox comparteixen "un espanyolisme molt explícit". "Vox no té una idea democràtica de l'Estat espanyol", assenyala. Creu que Tamames ha fet un "viatge patètic" per acabar acceptant que la unitat d'Espanya és "el gran pilar" de la política espanyola, i que ha acabat acceptant el que era un "compromís momentani" durant la Transició.
Com era previsible la moció de censura contra el govern de Pedro Sánchez ha fracassat. Respecte als resultats, només hi han votat a favor els diputats de Vox. El PP s'hi ha abstingut. Ara bé, sobre qui ha beneficiat o qui ha perjudicat, hi ha un consens unànime que l'executiu socialista n'ha sortit enfortit.
- Tres persones mortes en un incendi en un habitatge a Rubí
- Junts per Catalunya facilita la convalidació del decret de sequera al Parlament
- Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies
L'exresponsable de planta finalitza les declaracions de la investigació del cas IQOXE
- Setmana clau pel futur judicial dels responsables d'IQOXE
- Aquest dimecres han finalitzat les declaracions en la investigació del cas de la planta química
- EN DIRECTE | Segueix l'actualitat d'aquest dimecres 22 de març
- Griffiths ha confirmat que Seat produirà a Martorell el vehicle Urban Rebel de Cupra
- El president de Seat reconeix que serà necessari mantenir la flexibilitat a la planta de Martorell
- Segueix en directe l'actualitat d'aquest dimecres 22 de març
Negreira reconeix que vivia del Barça
- L'exàrbitre reconeix que la Federació Espanyola mai li va pagar perquè ja feia el Barça
- Segons el sumari del cas al qual ha tingut accés RTVE, Negreira assegura que mai va comprar cap àrbitre
- Segueix en directe l'actualitat d'aquest dimecres 22 de març
Catalunya afronta el dia mundial de l'aigua en plena sequera
- Cada 22 de març es celebra el Dia Mundial de l'Aigua
- El Parlament convalida el decret de sequera per afrontar mesures urgents contra l'absència de pluges
- EN DIRECTE | Segueix l'actualitat d'aquest dimecres 22 de març
La sequera ha reobert el debat: S'ha d'encarir el preu de l'aigua? Alguns experts parlen de penalitzar els que més consumeixen. Amb la sequera es necessitarà més energia per fer funcionar dessaladores o plantes de regeneració. A Mataró, però, no ho veuen així. L'aigua la gestiona una empresa pública. No pugen preus des del 2013. Consumeixen 102 litres per persona i dia, 15 menys que el promig de Catalunya.
Commoció a Rubí per la mort de 3 persones en l'incendi d'un edifici. Intentaven fugir de les flames. El foc ha començat prop de les 7 del matí al replà de l'escala on hi ha el quadre de contadors. Les flames han bloquejat la sortida dels veïns. La resta, que s'han confinat, han sortit il.lesos.
Dia Mundial de l'Aigua marcat per la sequera. Per afrontar-la cal produir més energia que es consumeix a les desalinitzadores i les plantes de regeneració. Això provoca que augmenti el cost de l'aigua i reobre el debat: s'ha de repercutir en el consumidor?
Catalunya torna a aparèixer a la moció de censura que ha tombat el Congrés. Crítiques d'ERC i la CUP al discurs de Ramón Tamames, el candidat proposat per VOX.
Televisió Espanyola ha tingut acés al sumari del cas Negreira. Entre centenars de documents, hi ha la decalaració de l'exvicepresident del comitè tècnic d'àrbitres, Enriquez Negreira, en què assegura que no cobrava de la Federació Espanyola però que sí que ho feia del Barça.
En la seva declaració, l'exvicepresident dels àrbitres diu que mai va fer cap pagament a àrbitres, que les seves persones de contacte eren Rosell i Bartomeu i que li pagaven per garantir que les decisions arbitrals eren neutrals. Bartomeu, en canvi, va declarar que no tenia cap relació ni es reunia amb ell, sinó amb el seu fill, i que és absurd dir que els pagaments eren per garantir que les decisions del Comitè d'Àrbitres no perjudiquessin el Barça.
La inspecció de l'Agència Tributària també conclou que Enriquez Negreira no va incrementar el seu patrimoni i tampoc consta cap pagament a àrbitres ni cap prova de què influís en els resultats.
Entre la documentació hi ha informes de diversos àrbitres i també es parla d'un seguiment anònim als arbitratges al Reial Madrid.
També apareixen factures de material arbitral, electrodomèstics, pernils i restaurants, a més d'un sobre trobat a casa de l'exdirectiu Josep Contreras amb la nota d'obrir només si es produeix la desgràcia més gran del món.
Tres morts en un incendi en un habitatge a Rubí
- El foc s'hauria original a l'entrada principal de l'edifici
- Les primeres investigacions assenyalen la inhalació d'aquest fum com la causa de la mort
- EN DIRECTE | Segueix minut a minut l'actualitat d'aquest dimecres a Catalunya
Tres persones han mort en un incendi en un habitatge de Rubí. Al matí s'ha originat el foc a l'entrada principal de l'edifici. Una de les hipòtesis principals és que les víctimes haurien mort per inhalació de fum, ja que no estaven a casa. Unes altres 23 persones han resultat ferides lleus. L'Ajuntament de Rubí ha decretat tres dies de dol.
Les tres persones que han perdut la vida han sortit del seu pis per intentar fugir del foc. La resta de veïns que s'han quedat confinats han sortit il·lesos.
El dia mundial de l'aigua està marcat per un context de sequera que per ara continuarà agreujant-se. Mai havia plogut tan poc en un any a la ciutat de Barcelona, segons els registres de L'observatori Fabra.
El Congrés rebutja la moció de censura. Sense sorpreses, amb només els vots a favor de Vox i l'abstenció del PP, que ha titllat la iniciativa d'inútil. Tamames ha tornat a eludir a Catalunya en el seu discurs, molt criticat per Esquerra i la CUP.
Televisió Espanyola ha tingut accés al sumari del cas Negreira.
- Denuncien la mercantilització de la universitat i la precarietat dels professors associats
- La vaga culmina amb una manifestació a la plaça Universitat
- EN DIRECTE | Segueix l'actualitat de dimecres 22 de març
Esther Giménez-Salinas, síndica de greuges de Catalunya, crítica defensa una política amb penes menys greus i critica una "obsessió punitiva" de la justícia: "Per què castigar més, podent castigar menys?". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que la presó es podria substituir per altres tipus de sancions "en molts casos", ja que també es castiga la pobresa i la misèria. Demana parlar més de la víctima i no tant castigar del delinqüent, en delictes "no molt greus". I assegura que ha parlat amb la consellera Ubasart sobre el seu model de justícia menys punitiu: confia que Catalunya el podria aplicar.
D'altra banda, demana respectar laideologia dels jutges, "encara que no ens agradi". Però admet que li va sobtar que el Suprem fes una crítica a la reforma penal en la revisió de condemnes a alguns líders del Procés. Defensa una fórmula en la qual no hi ha intervenció penal en menors en edat inimputable, sinó intervenció del sistema educatiu. Es marca dos col·lectius principals perquè són més vulnerables: infants i gent gran. Creu que més persones podrien accedir al tercer grau de les presons i demana repensar molt les presons de dones. Sosté que s'ha de valorar si ara es coneixen més els delictes masclistes, o si realment n'hi ha més.
Tittla la moció de censura d'"absurda" i critica que Tamames representés a Vox: "No li veig cap sentit. Cadascú ha sortit més temps a televisió". Defensa que el conflicte a Catalunya és polític i no judicial, i que té víctimes "a tots els costats". I demana "entre tots" ajudar a tancar les ferides del Procés: "Les ferides obertes fan tant de mal que no ens deixen treballar".
- La jornada ha estat marcada pel debat de la moció de censura de Tamames a Pedro Sánchez
- La missió del Parlament Europeu que investiga l'espionatge amb Pegasus rep Pere Aragonès
- Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies
Noves mobilitzacions avui a la Universitat Autònoma de Barcelona contra els casos d'assetjament sexual i laboral que han sortit a la llum les darreres setmanes per part de dos professors. Estudiants i docents demanen protocols més eficaços. En el cas del professor de lletres, consideren que inhabilitar-lo de sou i feina 14 mesos és una sanció totalment insuficient. Hi ha professors en aquesta concentració. I també defensen que la universitat ha de ser un espai segur i demanen mesures reparadores per les investigadores doctorandes que han denunciat fins ara.
- El president de la Generalitat denuncia a Madrid la "guerra bruta" contra l'independentisme
- La delegació d'eurodiputats reconeix que els afectats no tenen prou informació ni transparència
- Segueix en directe l'actualitat d'aquest dimarts 21 de març a Catalunya
Cara a cara de Ramón Tamames i Pedro Sánchez aquest matí al Congrés. Una moció de censura sense cap possibilitat de tirar endavant que també ha deixat un dur intercanvi entre el líder de VOX, Santiago Abascal, i el president del Govern central.
Ha de comparèixer la missió d'eurodiputats que investiga el cas Pegasus. Ho fan després de dos dies de reunions amb els afectats per l'espionatge.
Estudiants i docents de nou facultats protesten a la Universitat Autònoma de Barcelona contra els casos d'assetjament sexual i laboral. La degana de la facultat de Lletres es compromet a adoptar mesures i formació de gènere per al professorat.