Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pedro Sánchez admet, per primera vegada, que està negociant l'amnistia amb els partits per aconseguir la investidura. Ho ha dit a preguntes dels periodistes, però encara sense pronunciar la paraula. Qui sí que en parla obertament és Yolanda Díaz. De fet, des de Barcelona, la líder de Sumar defensa la llei d'amnistia i el traspàs de Rodalies com a solució al conflicte polític a Catalunya.

Qui sí que en parla obertament és Yolanda Díaz. De fet, la líder de Sumar busca aplanar el camí per a l'aprovació d'una llei d'amnistia en la ronda de contactes que ha iniciat a Barcelona amb els agents socials. 

Hermetisme total sobre les negociacions a les files independentistes. I el Partit Popular posa llenya al foc. Cuca Gamarra demana explicacions per una suposada reunió dels ministres Albares i Bolaños amb Puigdemont a l'ambaixada de Colòmbia a Brussel·les. 

El professor de bateria que jutgen a l'Audiència de Girona per abusar sexualment de cinc alumnes. 

Com en aquest cas de Girona, en 8 de cada 10 agressions sexuals a menors, l'agressor és de l'entorn proper de la víctima, segons un informe de Save The Children. L'entitat ha analitzat un centenar de sentències condemnatòries i conclou que, a Catalunya, el perfil de la víctima és una nena d'uns onze anys.

Anna Simó avança que es farà un debat territorial sobre l'ús del mòbil a les aules. La consellera d'Educació no veu oportú imposar canvis als centres que ja han regulat l'ús i defensa l'autonomia de centre. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que no és moment per negociar amb els sinduicats "el final de les retallades", ja que necessita "escenaris pressupostaris". Explica per què encara no s'han publicat les dades de competències educatives, i avança que "no van a millora" i "no repunten". Desvincula "absolutament" els aldarulls dels darrers dies de l'abandonament escolar. I confia arribar a un referèndum a través de la "capacitat de negociació" i la "força que tingui el catalanisme polític".

Avui han començat les negociacions per la investidura. Aquesta tarda Pedro Sánchez s'ha reunit amb Salvador Illa atès que serà la persona clau dels socialistes per encarar les negociacions amb els independentistes. Encara no han començat les converses i el Consell de la República farà un referèndum del 17 al 23 d'octubre per si bloquegen la investidura. Junts diu que això no va amb ells i que la decisió que prengui aquest Consell no és vinculant.

El traspàs de Rodalies marca les negociacions. Els problemes amb el servei protagonitzen la sessió de Control al Govern. El mateix dia el TSJC obliga la Generalitat a pagar a Renfe un deute de 81 milions d'euros per l'ampliació dels serveis.

Explicar oficis com el d'instal·lador o paleta des de l'educació primària acabaria amb molts prejudicis i amb la manca de professionals. N'estan convençuts a les empreses que denuncien que cada cop els costa més trobar mà d'obra jove. Per buscar feina o reorientar la carrera professional se celebra aquests dies el Saló de l'Ocupació.

Saltar-se semàfors en vermell, circular contrasentit o per la vorera i superar la velocitat permesa. Són les infraccions més habituals que reconeixen els usuaris de patinets elèctrics. La Guàrdia Urbana de Barcelona n'ha denunciat més de 600 en només una setmana.

Hem anat a un camp d'avellaners de Reus per veure com es fa. Una vintena de voluntaris s'han ajuntat en una finca de Reus per collir avellanes de bona qualitat, però que els propietaris renuncien a comercialitzar perquè no els surt a compte. Una part dels 50 quilos de les avellanes recollides s'oferiran al gran dinar d'aprofitament que es farà dissabte vinent a Tarragona. En els últims 7 anys s'han fet més de mil espigolades a Catalunya i s'han recuperat 2 milions de quilos de fruita i verdura aptes pel consum, gràcies a 2.500 voluntaris.

Clamava la consellera de Territori reblava Aragonès. Cal el traspàs integral de Rodalies, diu i pressiona encara més les negociacions per a una investidura. 

Per això, demana un ple monogràfic extraordinari. Vol denunciar l'augment de les incidències greus a la xarxa ferroviària i la desinversió dels darrers anys.

Tot el dia que s'ha conegut la sentència del TSJC que condemna la Generalitat a pagar a Renfe 81 milions d'euros pel pla d'acció de millores. Una decisió que el govern estudia recórrer.

A la sessió de control vox ciutadans i pp han  carregat contra la negoció del psoe amb els independentistes a pocs dies de la manifestació contra l'amnistia. 




L'oposició ha retret al govern mala gestió dels problemes de rodalies ... Junts, comuns i la cup han anat més enllà i acusen el govern de falta d'iniciativa.



Des de Sumar asseguren que l'únic escenari que contemplen és el d'un acord. Però avisen que hi ha diferències importants amb els socialistes en l'àmbit social i laboral. 

Quan Sánchez acabi la ronda de contactes, amb tots els partits menys amb VOX, les converses les continuarà l'equip negociador del PSOE.

El Consell de la República consultarà als seus afiliats si creuen que l'entitat ha d'apostar per bloquejar la investidura. 

Les negociacions han tornat a aflorar durant la sessió de control al Govern. Rodalies ha centrat el protagonisme. 

Els Mossos continuen analitzant totes les imatges i proves per identificar als joves que van protagonitzar els aldarulls a Molins de Rei.

Javier Pachecho veu com un "error" vincular "explícitament" elreferèndum d'autodeterminació "com si fos una línia vermella" a la governabilitat de l'Estat i a una repetició electoral, ja que la proposta independentista no té "capacitat de trobar les línies d'un acord". El secretari general de CCOO de Catalunya, adverteix que la pròxima legislatura serà "molt més complexa" que l'anterior: "No només és necessari un pacte d'investidura. S'ha de pactar un mínim de propostes", ha insistit. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana garantir elements del"pacte progressista" per no perdre el "camí", i que el "desbloqueig" de l'amnistia doni "recorregut" a la legislatura. Defensa que el traspàs de Rodalies ha de ser integral si tira endavant. I detalla que CCOO i UGT de Catalunya es trobaran aquest dijous amb Yolanda Díaz.

El Rei encarrega a Pedro Sánchez que intenti formar govern. Té marge fins el 27 de novembre per aconseguir-ho. Si en aquesta data no ho aconsegueix, anirem a noves eleccions. De moment demà es reunirà amb la vicepresidenta Yolanda Díaz de Sumar, el seu soci prioritari per intentar tancar un acord i la setmana vinent amb la resta de partits.

'Le Congrès ne marxe pas', és a dir el congrés que poc rutlla, ens situa a la primera cimera internacional de la història a la Viena de 1814. On ningú fa ni brot, tret de beure, ballar el vals i altres ritmes. Amb convidats de 130 països i tot excés de luxes. La festa va esdevenir col·lapse. Metàfora, microaccions en quadres d'època, ho serveix La Calòrica per abordar, diuen, diverses qüestions. Ho parlen en francès, anglès, rus, castellà... com una olla de grill subtitulada i veu en off en català. Un espectacle, diferent dels fets fins ara per la companyia, amb el qual els agradaria fer el salt a l'escena internacional. Abans de l'estrena ja havien venut totes les entrades.  

Els investigadors buscaven la manera d'extirpar el màxim del teixit tumoral, però evitant les seqüeles de l'operació. En van trobar una identificant regions altament crítiques, eloqüents per exemples per llenguatge o motors. Si hi ha activitats properes al tumor les intenten allunyar el màxim possible. El primer pas és fer una neuro-estimulació no invasiva. Durant aquest temps el cervell no pot fer servir aquesta zona i n'ha de buscar una altra per fer l'activitat. I és aleshores que el pacient comença a entrenar fent tasques cognitives, de llenguatge i motores.