Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Francesos, britànics, suïssos, italians, nordamericans i novazelandesos. Són alguns dels estrangers que passegen aquests dies pel Port de Barcelona fent amics. Son els 6 països participants a la Copa de l'Amèrica que s'entrenen per d'aquí un any ser els millors del món. Un esdeveniment que retroalimenta el Saló Nàutic fins al punt que les autoritats es plantegen canviar-lo de data per fer-los coincidir al novembre.

Les activitats nàutiques d'oci agafen cada vegada més protagonisme fins al punt de canviar la normativa. Un reial decret permetrà a partir d'ara llogar algunes embarcacions particulars.

El pont d'octubre fa preveure una bona temporada turística de tardor. L'ocupació frega el 80% a la costa mentre que a la muntanya les cases rurals ronden el 60%, a l'espera de l'arribada del fred i la neu.

Els socialistes es preparen per les negociacions de cara a la investidura amb una estratègia que acabaran definir dilluns. Convençut que hi haurà acord, Pedro Sánchez carrega contra el PP que continua criticant que es reuneixi amb Bildu i negocii amb Junts.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals reforcen el dispositiu de seguretat durant les fires i festes majors, com ara la de Sant Feliu de Llobregat. L'objectiu és evitar aldarulls com els de fa unes setmanes a Molins de Rei.

Més de 20.000 persones reben anualment cures pal·liatives a casa o a centres hospitalaris. La majoria d'intervencions es fan per apaivagar el dolor que causen càncers o infeccions víriques incurables.

Espanya està a un pas de classificar-se per l'Eurocopa masculina de futbol de l'any vinent. Una victòria a Oslo davant Noruega donaria el bitllet per ser a la cita que es disputarà a Alemanya.

Junts rebaixa expectatives i frena l'optimisme dels socialistes de cara a la investidura de Sánchez. Després de la reunió que han mantingut avui, la darrera de la ronda de contactes, Míriam Nogueras assegura que continuen lluny d'un acord i es referma les seves condicions. El PSOE, que no ha comparegut l'emmarca, en un comunicat, dins la discreció. Abans, Sánchez s'ha reunit per primera vegada amb Bildu. El PP parla de dia negre i de reunió de la vergonya. Les negociacions per a la investidura continuen marcant l'actualitat política.

Primera trobada entre Sánchez i Nogueras després d'una legislatura marcada pels enfrontaments entre totes dues formacions. Per Junts l'acord passa per un canvi d'actitud que, ara per ara, no veuen en el líder socialista. Junts no es mou de la seva posició. N'és prova que Nogueras ha entregat a Sánchez, la transcripció de la conferència que Puigdemont va fer al setembre, on fixava les seves condicions. 

Després d'una hora i vint minuts de trobada, el PSOE no ha comparegut però, en un comunicat situa el contingut de la reunió en la discreció. I en això, sí que han coincidit amb els de Puigdemont. A l'aire queda, de moment, si Sánchez, finalment, trucarà a l'expresident.   

Tenir cura d'una masia i no pagar lloguer. Aquesta és una altra alternativa d'accés a l'habitatge que, de retruc, ajuda a conservar el patrimoni rural. Un grup de joves ha optat per aquesta fórmula. Ara exerceixen de masovers en una masia del Vallès Occidental.

Junts frena l'optimisme dels socialistes de cara a la investidura de Pedro Sánchez. Després de la reunió que han mantingut aquest divendres, els de Puigdemont es refermen en les seves condicions i veuen l'acord encara lluny.

Els preus es disparen al setembre i arriben al nivell més alt des de l'abril. Es fixa en un 3,4% a Catalunya. Pugen, sobretot, l'electricitat i els carburats. També es mantenen a l'alça els aliments: la cistella de la compra és avui un 9,6% més cara que l'any passat. 

Augmenta l'interès per convertir-se en masover a canvi d'estalviar-se el preu d'un lloguer. Una opció més per accedir a un habitatge que també contribueix a conservar el patrimoni rural. En visitem una al Vallès Occidental.

El 70% dels pacients hipertensos no estan ben controlats amb el tractament farmacològic. A més, hi ha pacients que tenen riscos cardiovasculars. Per ells, a l'hospital Germans Trias fan una intervenció amb un dispositiu de radiofreqüència per controlar-los la pressió. Ara, la tècnica es millora amb ultrasons. Aquest dispositiu permet tractar pacients que abans no es podia. Tenir la pressió controlada és fonamental per disminuir riscos cardiovasculars, que poden multiplicar-se per 4 si és elevada.

Una ficció lligada a la tradició del transformisme. Per donar a conèixer a les noves generacions un art escènic relegat a segona. Des de principis del segle XX a BCN el travestisme, valent, ha patit repressió i censures. Menyspreu, insults, puntades de peu i molts cops de puny. El relat de fets reals com l'agressió homòfoba que Alonso va patir fa 12 anys. Un passat que ha tornat a ser cru present. La pallissa, aquest cop més crua per la passivitat, violència també, dels qui com ell passaven al migdia per l'Eixample i ho van veure sense moure ni un dit.

Junts frena l'optimisme dels socialistes de cara a la investidura de Pedro Sánchez. Després de la reunió que han mantingut avui, els de Puigdemont es refermen en les seves condicions i veuen l'acord encara lluny. Sánchez, de moment, no contempla trucar l'expresident. 

Els preus es disparen al setembre i arriben al nivell més alt des de l'abril, d'un 3,4% a Catalunya. Pugen, sobretot l'electricitat i els carburats. També es mantenen a l'alça els aliments.  

La Generalitat treballa per incrementar el parc de lloguer social a Catalunya. Aquest matí, a Salt, el president Aragonès ha presentat la compra d'un dels edificis que ha adquirit a grans tenidors.

Creix la llista de lesionats al Barça. Balde ha tornat abans d'hora de la selecció per unes molèsties a l'abductor, que el tindran uns 10 dies de baixa. 

L'advocat i polític Ferran Cardenal no comprèn les "urgències" sobre l'amnistia i espera les explicacions que es donen per justificar-la: "Em costa d'entendre la llei d'amnistia". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica les escridassades contra Pedro Sánchez en la desfilada militar del 12 d'Octubre, i demana respectar les celebracions. L'exgovernador de Barcelona presenta el seu llibre ETA contra Catalunya, recordant que es va atemptar molt contra casa nostra. L'exdirector de la Guàrdia Civil critica que hi hagi una "discriminació" amb Bildu i defensa que està "absolutament legitimat". Creu que la banda terrorista va fer un "avís trampa" sobre la bomba d'Hipercor. I assegura que no calien tortures contra els membres d'ETA perquè acabessin parlant.

Manifestació a Barcelona per commemorar el Dia de la Hispanitat convocada pel Moviment Cívic Espanya i Catalans. Ha aplegat 1.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 10.000 segons l'organització.

Una manifestació i uns discursos marcats per les negociacions amb l'independentisme per a la investidura de Pedro Sánchez. Tant els partits com l'organització han carregat durament contra ell.  

A Madrid s'ha celebrat la tradicional desfilada militar presidida pels Reis amb la princesa Elionor, en el seu primer acte oficial després de jurar bandera.    

Lluny de Madrid, el president Pere Aragonès i Salvador Illa centren el debat en l'oficialitat del català a Europa. Tots dos són optimistes amb el procés i confien a obtenir resultats aviat.

Dia de sol i platja. Les temperatures estiuenques conviden els banyistes a gaudir de les platges en un dia en què els termòmetres tornen a enfilar-se fins als 30 graus. Una calorada que ajuda que les previsions d'ocupació siguin altes per aquest pont d'octubre. Els hotels de la Costa Daurada esperen un 80¿% d'ocupació de mitjana.

Les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez avancen. Aquest dimecres el president en funcions s'ha reunit amb Gabriel Rufián i ha parlat amb Oriol Junqueras per via telefònica.

A l'altra banda del Mediterrani, Benjamin Netanyahu ha creat un govern d'unitat nacional, amb la incorporació de dos generals de l'oposició al gabinet de guerra, abans de donar l'ordre d'entrada a la franja de Gaza als 300.000 soldats que esperen a la frontera. A Gaza ja estan a les fosques perquè els hi han tallat la llum.