Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un any més, i ja en van dinou, la Cursa de la Dona visibilitza el paper de la dona al món de l'esport i amb finalitat solidàries. Enguany, l'organització posa l'accent en la part metastàtica de la malaltia. La participació massiva ajuda a donar a conèixer el paper que desenvolupa l'Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàtic.

L'estiuet de Sant Martí deixa temperatures entre 4 i 8 graus superiors a les que tocarien per aquesta època de l'any. L'ambient càlid convida més a gaudir al carrer que no pas a pensar en les festes de Nadal, però Mercabarna-flor presenta les novetats en decoració nadalenca. Les últimes tendències apunten a l'ús de materials més naturals i que tinguin en compte la sostenibilitat.

Diumenge de concentracions a les principals capitals de província d'Espanya per protestar contra l'amnistia i el pacte del PSOE amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana que permetrà Pedro Sánchez ser investit president. Les protestes, convocades aquí per l'entitat Catalunya Suma, ha comptat amb la presència dels màxims dirigents del PP, Vox i Ciutadans.

6.500 persones es manifesten al centre de Barcelona per rebutjar l'amistia pactada pel PSOE amb els partits independentistes a canvi del seu suport a la investidura.

L'estiuet de Sant Martí deixa temperatures entre 4 i 8 graus superiors a les habituals en aquesta època de l'any.

La 19a edició de la Cursa de la Dona aplega més de 30.000 participants.

Mercabarna-flor ha presenta les tendències de decoració nadalenca d'enguany on primen la sostenibilitat i els materials naturals.

El Barça rep l'Alavés amb l'obligació de guanyar per no despenjar-se dels seus rivals, després de la victòria del Girona al camp del Rayo (1-2) i del Reial Madrid a casa contra el València (5-1).

El Dia de les Persones Solteres és una celebració importada de la Xina i amb un embolcall molt comercial. Ara bé, és una manera de reivindicar la solteria, un estat civil que històricament ha estat percebut de manera negativa i en el cas de les dones, sobretot, un estigma. Hi ha sociòlegs que alerten que actualment la solteria està idealitzada perquè se suposa que les persones que no tenen parella tenen una vida més plena i deslliurada d'obligacions familiars.

Gairebé la meitat de la població té dèficit de vitamina D. Amb l'arribada de la tardor, aquesta situació s'agreuja perquè es redueixen les possibilitats d'exposar la pell al sol. Els especialistes asseguren que és imprescindible menjar aliments que estimulen l'absorció de vitamina D, com ara el peix blau, bolets, ous i làctics, i garantir una exposició al sol diària d'entre 10 i 15 minuts.

Pedro Sánchez treu pit dels acords que el permetran continuar presidint el Govern d'Espanya.

60.000 domicilis s'haurien de rehabilitar a Catalunya. El Col·legi d'Arquitectes presenta una guia que s'ha elaborat en col·laboració amb les associacions veïnals.

Gairebé la meitat de la població té dèficit de vitamina D, que és essencial per enfortir els ossos.

Les grans empreses ofereixen descomptes pel Dia de les Persones Solteres. A Catalunya no tenir parella és cada vegada més habitual.

El Girona defensa el liderat de la Lliga al camp del Rayo Vallecano.

A Catalunya fa falta rehabilitar prop de 60.000 habitatges. Per això, entitats veïnals i el Col.legi d'Arquitectes han elaborat una guia que promou la rehabilitació. L'eficiència energètica, l'accessibilitat o la funcionalitat són alguns dels aspectes on posar el focus perquè hi ha barris sencers amb grans blocs edificats als anys 60.

  • Se'l buscava des que el 2021 no va tornar a la presó on complia 25 anys de condemna per un crim a Terrassa
  • També tenia vigent una ordre de detenció per un delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar

Junts per Catalunya reuneix aquest vespre el Consell Nacional abans la consulta a la militància per validar l'acord aquest mateix cap de setmana. Mentrestant continuen les protestes per l'acord del PSOE amb els independentistes.

Aquest divendres hi ha una nova concentració davant la delegació del govern a Barcelona i altres ciutats de l'estat. I novament davant de la seu del PSOE a Madrid on els aldarulls pugen de to, ahir es van produir 24 detinguts. En parlem amb Álex Sàlmon, Ferran Espada i Toni Bolaño.

Pedro Sánchez es garanteix els suports necessaris per sortir investit en primera volta tancant un pacte amb PNB i Coalició Canària. 

El Partit Popular apuja el to de les crítiques contra el PSOE, carrega contra els partits que donaran suport a la investidura i els acusa de blanquejar l'amnistia.  

Ens submergirem al fons marí per comprovar com afecta el canvi climàtic.

Aleix Garcia és el primer jugador del Girona convocat amb la selecció espanyola absoluta.

La Casa Sanià, a Palamós, s'ha convertit en residència literària per la Fundació Finestres.

 

Se submergeixen per fer observacions científiques del fons marí. Fa 6 anys que aquest centre de busseig de Tossa col·labora amb la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar. Documenten amb fotografies que geolocalitzen els canvis que veuen a la flora i a la fauna marina. Unes dades que després validen els equips de científics responsables de cada projecte. Volen conèixer els efectes del canvi climàtic al fons marí.

Treballen plegats. Formen part dels més de 200 usuaris del projecte "Horts als terrats". Avui planten i cullen enciams al terrat del Palau Foronda, al barri de Sant Antoni. Horts als terrats va néixer fa 7 anys. Hi participen una vintena d'entitats. És satisfactori per totes les parts implicades i aporta beneficis. Als 10 horts es cullen més de 2000 quilos l'any d'hortalisses i verdures. Una part se la queden els usuaris i l'altra la porten a entitats de l'entorn.

L'escriptora argentina Mariana Enríquez treballa en la seva última novel·la de fantasmes des d'aquest racó privilegiat de la Costa Brava. A l'habitació, Irene Pujadas treballa en la que serà la seva primera novel·la d'aventures. Durant 30 dies, Enríquez ha viscut a la Casa Sanià, a Palamós, que la Fundació Finestres ha transformat en residència literària. Convida cada mes 4 escriptors vinguts de diferents llocs del món. També és un espai d'intercanvi cultural entre els escriptors. 

Junts trenca el silenci després de setmanes d'hermetisme. La formació defensa l'acord amb el PSOE, però avisen que dels avenços en les converses dependrà el futur de Sánchez.  

Esquerra evita comparar l'acord de Junts amb el seu, però demana rigorositat jurídica amb l'amnistia. Laura Borràs, de moment, no aclareix si recollirà el concepte lawfare. 

Els socialistes reiteren que l'acord queda dins del marc legal i defensen la independència del poder judicial. També hi ha enrenou dins de Sumar: Podem preguntarà aquest cap de setmana a la militància si han de donar suport a la investidura. 

  • Les organitzacions consideren que és un "precedent molt perillós" per governar "a cop de llei"
  • Denuncien que és una "humiliació" pels policies que van intervenir l'1-O, i un intent de "fer-los fora de Catalunya"