Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El dimecres comença amb sol, bancs de boira a Ponent i una massa d'aire càlid al damunt que ens deixa un matí poc fred, sense glaçades i valors 12/15 ºC a les muntanyes del prelitoral/Prepirineu... Dimecres assolellat amb un ambient primaveral, tret de Ponent on tindrem boires i més fred. La calor atípica al gener, amb màximes de 20 a 25 ºC, tocarà sostre entre dijous i divendres.

Una investigació multicèntrica en què ha participat l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau ha desenvolupat una analítica de sang que permet diagnosticar l'Alzheimer amb una precisió d'entre el 90% i el 95%. La prova se centra a localitzar biomarcadors plasmàtics amb una capacitat per detectar la malaltia similar a la de la punció lumbar.

L'estudi va involucrar mostres d'un total de 786 participants amb una mitjana d'edat de 66,3 anys. La incorporació d'aquesta tècnica podria reduir en un 80% la quantitat de proves requerides per confirmar que una persona pateix aquesta patologia.

La Fórmula 1 escalfa motors per aterrar a Madrid, que acollirà un gran premi del circuit mundial a partir del 2026. La celebració de les curses, que s'allargarà fins al 2035, suposarà, segons la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, uns ingressos anuals de 450 milions d'euros i més de 10.000 llocs de treball directes.

Encara es desconeix com podria afectar aquest acord la celebració de les curses al Circuit de Catalunya a Montmeló, que té firmat un contracte fins al 2026 amb Liberty Media. A la roda de premsa, el CEO de la Fórmula 1, Stefano Domenicali, ha obert la porta a celebrar grans premis d'F1 com a “complementaris” i ha recordat el treball de més de tres dècades al circuit català: "No hem d’oblidar que som molt forts a Barcelona".

PSOE, Junts i ERC pacten ampliar la llei d'amnistia als delictes de terrorisme que no suposin una violació greu dels drets humans. 

Madrid tindrà Fórmula 1 a partir de 2026, però serà compatible amb el Circuit de Catalunya.

A presó un home d'Argentona per agredir sexualment desenes de menors. Feia més de 15 anys que col·laborava com a monitor en cinc escoles del Maresme.

Comencen els quarts de final de la Copa, amb el Celta-Reial Societat. Demà, també a La 1, serà el torn del Barça a Bilbao, amb les novetats a la convocatòria de Cancelo i Christensen.

Amb el projecte de llei d'amnistia en la seva recta final al Congrés, l'independentisme aconsegueix algunes modificacions. Acota determinats delictes de terrorisme i obre la porta a beneficiar als encausats dels CDR i del cas Tsunami Democràtic. Entre ells podrien estar Carles Puigdemont i Marta Rovira.

Entre les esmenes pactades avui, s'inclou també aixecar qualsevol mesura cautelar i fer caure les ordres de cerca i captura, com la de Puigdemont.

El Govern defensa que no s'han tocat les seves línies vermelles: que els delictes greus de terrorisme no poden ser amnistiats. El PP acusa l'executiu de Sánchez de cedir en tot el que li marca Junts i demana al PSOE que suspengui la tramitació parlamentària.

Canviar els ventiladors, les estufes i els radiadors de gas a les escoles per sistemes de climatització sostenible. És l'objectiu de l'Ajuntament de Barcelona pels 170 centres educatius públics de la ciutat. La inversió es pagarà amb els ingressos dels impostos turístics.

El president de la Generalitat celebra aquest canvi en el text de la llei d'amnistia, diu, que així queda més blindada.

Pel PP, aquesta és una nova cessió del Govern davant de Junts. L'acusa d'estar disposat a amnistiar a terroristes, diu, a canvi de seguir al poder.

La Fórmula 1 tornarà a Madrid... 45 anys després. 

El contracte del Circuit de Catalunya finalitza precisament el 2026... El Govern assegura que segueix negociant per ampliar-lo més enllà d'aquesta data. El Gran Premi dona visibilitat mundial a Catalunya i suposa un impacte econòmic de 350 milions d'euros i genera 4.000 llocs de treball temporal. L'Ajuntament de Barcelona assegura que està disposat a invertir-hi més per garantir la competitivitat de les instal·lacions.

Aragonès reforça el seu nucli dur. Laura Vilagrà, fins ara consellera de Presidència, passarà a ser vicepresidenta... I Sergi Sabrià serà sotsconseller d'Estratègia i Comunicació.

Detingut a Argentona un monitor escolar per agredir sexualment desenes de menors. La policia Nacional el considera un depredador sexual. 

La tossuderia de l’anticicló i l’entrada d’una massa d’aire exageradament càlid afavoriran migdies primaverals. Un anticicló que persistirà durant dies i que va acompanyat d’una bombolla d’aire molt càlid. A 1500 metres d’altura tindrem temperatures de 13 a 16º: valors exageradament elevats a finals de gener... que afavoriran temperatures desmesuradament altes a bona part d’Europa: entre 3 i 10º superiors a la mitjana climàtica. A Catalunya, la pujada de temperatures serà progressiva però contundent, sobretot al litoral i prelitoral on rondaran uns anormalment alts i primaverals 20- 25º. Ara bé, aquest anticicló també mantindrà la boira persistent a Ponent, i en aquestes zones, l’ambient serà més hivernal. Un contrast tèrmic que també es notarà entre el dia i la nit, perquè tot i que les mínimes no seran gaire baixes (pràcticament no glaçarà enlloc) sí que faran que tinguem una mica més de sensació d'hivern

La tossuderia de l’anticicló i l’entrada d’una massa d’aire exageradament càlid afavoriran migdies primaverals. Un anticicló que persistirà durant dies i que va acompanyat d’una bombolla d’aire molt càlid. A 1500 metres d’altura tindrem temperatures de 13 a 16º: valors exageradament elevats a finals de gener... que afavoriran temperatures desmesuradament altes a bona part d’Europa: entre 3 i 10º superiors a la mitjana climàtica. A Catalunya, la pujada de temperatures serà progressiva però contundent, sobretot al litoral i prelitoral on rondaran uns anormalment alts i primaverals 20- 25º. Ara bé, aquest anticicló també mantindrà la boira persistent a Ponent, i en aquestes zones, l’ambient serà més hivernal. Un contrast tèrmic que també es notarà entre el dia i la nit, perquè tot i que les mínimes no seran gaire baixes (pràcticament no glaçarà enlloc) sí que faran que tinguem una mica més de sensació d'hivern

Josep Rius, vicepresident i portaveu de Junts per Catalunya, confirma que continuen negociant amb el PSOE les esmenes a la llei d'amnistia: ho faran "fins al final" perquè compleixi el "doble objectiu" que reclamen, que cobreixi tots els encausats i tingui aplicació immediata. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana a Pere Aragonès que faci de president i "faci menys de candidat": considera que "s'han posat en mode electoral". El diputat al Parlament creu que el president podria aprovar pressupostos amb socialistes i comuns: "Tripartit is coming". Considera que ERC ha signat un acord de legislatura amb el PSOE i replica les crítiques dels republicans a l'acord de Junts sobre immigració: "Només demostra la desorientació d'ERC. Un Govern que no vol competències és un Govern incompetent". El també regidor de Trias per Barcelona critica un possible tripartit a l'Ajuntament de Barcelona: "Collboni té preferència per governar amb ERC i fer entrar als comuns per la porta el darrere"

El pare dels quatre menors sostrets d'un centre de Raimat (Segrià) va quedar en llibertat amb càrrecs aquest cap de setmana després de declarar. Els Mossos continuen investigant per localitzar la mare que podria haver marxat amb els nens, que tenen entre 4 i 11 anys, a Romania.

La policia busca els menors per poder-los retornar al seu tutor legal, que és la Generalitat, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Col·lapse a l'AP-7 per un accident múltiple amb 8 camions i 2 turismes implicats.

Treballar és sinònim de llibertat per a moltes dones supervivents de la violència masclista. Parlem amb 3 víctimes del centenar que segueixen un programa de formació i acompanyament psicològic de la Generalitat.

La Fiscalia investigarà si l'exfiscal superior, Martín Rodríguez Sol, va ser investigat de manera il·legal en el marc de l'anomenada 'Operació Catalunya'. 

Els Mossos investiguen l'entorn més proper dels 4 infants sostrets d'un centre de menors a Raimat, al Segrià.

El Girona es manté líder, amb una nova remuntada i exhibició a Montilivi.

Sobreviure a la violència masclista i refer-se. És el camí que ha encetat la Dúnia. És una de les dones que participa en un programa d'acollida, formació i inserció laboral per a víctimes també de tràfic d'éssers humans o explotació sexual de la Generalitat. El projecte acompanya 99 dones i enguany 41 ja han acabat la formació. 

Per la Dúnia treballar és la porta a la llibertat. El pare de les seves 3 filles li havia prohibit treballar fora de casa. Va ser el seu agressor durant més d'una dècada. 

A L'Ana ha sobreviscut a tres maltractadors. 

Invasió de competències i inversions. Torna a ser el motiu del darrer retret de la Generalitat cap a Sánchez; ara, per l'educació. Aragonès recrimina al líder socialista l'anunci de reforçament escolar en mates i comprensió lectora que vol dotar amb 500 milions d'euros.

Mentrestant, el PSC refreda l'acord de pressupostos i a l'altra banda de la plaça Sant Jaume, els socialistes confien a tancar un acord d'esquerres amb ERC i els comuns.