Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Aquest divendres ha començat també amb pluja en algunes zones de la costa, que han arribat a deixar fins a 16 l/m2. La resta del dia però ha estat molt més tranquila, i només amb alguns ruixats de tarda cap al nord-est. Pel que fa al cap de setmana: dissabte, diumenge i també dilluns tindrem matins assolellats i a les tardes nuvolades i ruixats, preferentment cap a les comarques pirinenques i les del nord-est. Les temperatures baixaran: de dia l'ambient serà suau i de nit farà més fresca.

Tres dies festius per endavant. Es calcula que mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona aprofitant la Festa del Pilar. // Barack Obama ha estat distingit amb el premi Nòbel de la pau. L'acadèmia noruega premia el president dels Estats Units per la seva aposta per la no proliferació de les armes nuclears. // El segon violador de l'Eixample torna ha estar detingut. Aquesta vegada a Alejandro Martínez Singul l'acusen d'intentar agredir sexualment una nena de 12 anys dins d'un ascensor. // Tres de cada 100 persones tenen algun transtorn mental. És una dada a tenir ben present perquè demà és el Dia Internacional de la Salut Mental. // El Barça s'entrena aliè a la polèmica que esquitxa el president Joan Laporta i el director general Joan Oliver. Avui s'ha sabut que els informes sobre els vicepresidents es van centrar en el patrimoni personal i els contactes polítics de tots quatre, i no pas a preservar la seva seguretat com va afirmar el club.

Aquest dijous ha començat plovent a moltes comarques, però després la tranquil.litat s'ha imposat a la majoria d'elles. Almenys fins a mitja tarda, perquè a partir de llavors esperem ruixats i tempestes a diversos indrets del Pirineu, Prepirineu, comarques del nord-est i cap a l'Ebre. Les temperatures baixaran un parell de graus: farà calor, però no tanta com els darrers dies. Demà: matí de sol arreu, tarda de nuvolades i de ruixats basicament al Pirineu i al nord-est. Els termòmetres afluixaran una mica més.

Comença la temporada de concerts del Palau de la Música amb la presència del president de la Generalitat i altres autoritats de Catalunya. Precisament avui es coneixen més detalls del sumari del cas Millet. // El 20% dels jutges catalans ha donat suport a la jornada de vaga convocada per avui a tota Espanya, és la segona vaga de jutges aquest any. // Les noves tecnologies fan que sigui més difícil protegir la privacitat, com ho demostren els casos de dos missatges de mòbils de polítics que s'han fet públics. Els experts diuen que han augmentat aquesta mena de delictes, sobre tot entre les parelles. // Els veíns del Raval de Barcelona diuen que la narcosala del barri està saturada, i que aixó els genera molèsties. L'ajuntament ho nega, i diu que estendrà el servei a altres zones de la ciutat. // Es Agustí Benedito. Empresari de 45 anys, ex directiu de Joan Laporta, i primer precandidat que anuncia que optarà a la presidència del Barça.

Durant aquesta tarda els núvols s'han fet cada cop més abundants i ha plogut de forma feble cap a les comarques pirinenques i les de la meitat oest. Aquesta matinada, el cel estarà tapat i pot ploure a qualsevol punt. Seran precipitacions febles. Demà, a primera hora boires i cel tapat a tot arreu, amb el pas de les hores s'obriran clarianes per ponent i pel sud. Al Pirineu i al nord-est els núvols s'hi mantindran tot el dia i també la possibilitat de ruixats i de tempestes. Les temperatures començaran a baixar.

El proper curs escolar començarà una setmana abans i tindrà una setmana de vacances al febrer. // El president d'Esquerra Republicana no compta amb Josep-Lluís Carod-Rovira per a les llistes de les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i això, Puigcercós diu que continuen comptant amb Carod. // L'arquitecta municipal de Sant Boi està imputada per homicidi per imprudència i lesions. Ho ha decidit la jutgessa que porta el cas de l'esfondrament d'una part de l'estadi de beisbol, on van morir quatre nens. // Un petit artefacte ha esclatat aquest matí, de manera controlada, a Barcelona. L'han localitzat a dependències dels serveis penitenciàris de la generalitat. // I, als esports, serem en directe a SantPedor, el poble natal de Pep Guardiola que, avui, el fa fill predilecte... Familiars i amics de l'entrenador del Barça ens explicaran la cara més desconeguda de Guardiola.

Una borrasca situada a l'oest de la península, farà que aquesta tarda augmentin els núvols i que el cel primer acabi quedant emblanquinat i després força ennuvolat. Amb aquests núvols també arribaran les precipitacions: ruixats i tempestes que afectaran les comarques del Pirineu, de ponent, del sud i de forma més dipersa altres indrets del prelitoral. Les temperatures tendiran a baixar i quan ho notarem més serà els propers dies.

Explosió controlada a Barcelona. Els Tedax fan esclatar un petit artefacte a la Seu dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat. // Javier de la Rosa nega haver pagat mai suborns a inspectors d'Hisenda perquè fessin ulls grossos en les inspeccions a les seves empreses. // El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, confirma que Carod-Rovira no formarà part de la llista a les pròximes eleccions catalanes. // Arrenca el Saló Sonimag. L'edició d'enguany aposta per càmeres que capten imatges en tres dimensions o que enregistren vídeos a càmera lenta. // El ple de l'Ajuntament de Santpedor va acordar anit concedir el títol de fill predilecte de la vila a Pep Guardiola.

Demà al matí farà sol, però a partir de migdia arribaran bandes de núvols alts i mitjans per l'oest que s'aniran estenent fins a deixar el sol emblanquinat a tot arreu. Malgrat la presència de tants núvols, les temperatures continuaran sent molt agradables.

Demanen 4 anys de presó per l'home acusat de deixar morir la seva mare d'inanició i en condicions deplorables. Ell diu que va fer tot el que va poder. // Picabaralla al senat entre el president Zapatero i el portaveu popular Pío García-Escudero per la pujada d'impostos que el govern ha anunciat de cara a l'any vinent. // El consum baixa i l'estalvi puja a màxims històrics, és la reacció dels espanyols davant la crisi, segons les dades corresponents al segon trimestre d'enguany publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística. // No hi ha rastre de la lleona que diverses persones diuen haver vist des de dissabte al massís dels ports. Una quarantena d'agents rurals i policies la busquen. // L'escampada d'internacionals ralenteix el ritme a Can Barça però Guardiola té motius per viure amoïnat: que els internacionals tornin en condicions. A València, David Villa forçarà la seva recuperació per jugar contra el Barça el dia 17.

Aquesta tarda les temperatures seran altes: els termòmetres rondaran entre els 25 i els 30 o 32º a moltes comarques. Al sol hi fa calor, no és estrany doncs que molta gent encara estigui a la platja. Per demà, esperem alguns petits canvis. Després d'una matí de sol a la tarda arribaran núvols alts i mitjans per l'oest que s'aniran estenent per tot el territori fins a deixar el sol emblanquinat. Podran deixar alguns ruixats cap al Pirineu Occidental a última hora. Les temperatures continuaran molt suaus.

Les famílies espanyoles gasten menys i estalvien més. // Comença el judici contra un jove acusat de deixar morir de gana la seva mare. // El Parlament surt en defensa dels diputats Joan Saura i Daniel Sirera. Considera reprovable que es fessin públics missatges de mòbil durant el Debat de Política General. // S'intensifica la recerca d'una lleona que 3 persones diuen haver vist lliure els darrers dies al Massís dels Ports, a una zona limítrof entre Castelló i Tarragona.
Dues dones mortes presumptament a mans de les seves parelles les últimes hores. Des que va començar l'any ja han mort 45 dones a tot l'estat per violència masclista. // Fèlix Millet i Jordi Montull declararan el proper dia 19 d'octubre per les irregularitats econòmiques a la fundació Orfeó català-Palau de la Música. // La meitat dels joves catalans que tenen concedits els ajuts per pagar el lloguer encara no l'han cobrat. El ministeri d'habitatge ho atribueix a un problema informàtic. // Sergi López a "Les derniers jours du monde" i Ferran Audí, que dirigeix "The Frost", presència catalana al festival de cinema de Sitges. // David Villa serà baixa pel València-Barça de lliga per un petit trencament a la cama dreta. El davanter tampoc no podrà jugar amb la selecció espanyola contra Armènia i Bòsnia.

Aquesta tarda predominarà l'ambient assolellat, només amb alguns núvols prims que a estones l'enteranyinaran. Les temperatures seran molt agradables, i al sol, fins i tot, farà caloreta. De nit tornarà a fer fresca. Demà poques novetats: sol, núvols alts i mitjans que circularan de ponent a llevant del país i que a estones l'emblanquinaran. Les temperatures seran altes. Demà les màximes es mouran entre els 25 i els 30-31º. Farà molt bo.

Aquesta tarda predominarà l'ambient assolellat, només amb alguns núvols prims que a estones l'enteranyinaran. Les temperatures seran molt agradables, i al sol, fins i tot, farà caloreta. De nit tornarà a fer fresca. Demà poques novetats: sol, núvols alts i mitjans que circularan de ponent a llevant del país i que a estones l'emblanquinaran. Les temperatures seran altes. Demà les màximes es mouran entre els 25 i els 30-31º. Farà molt bo.

Les perspectives econòmiques tornen a fer caure la confiança dels consumidors. Hi ha més percepció d'una possible inflació, de pujada de tipus i de més atur. L'Informatiu ha comprovat com hi ha qui veu en la temporada de bolets una oportunitat per tapar forats. // A Catalunya, més 25.000 pisos de joves ja cobren l'ajuda dels 210 euros mensuals pel lloguer. A tot l'Estat en són 150.000, una xifra que, dos anys després de l'entrada en vigor d'aquest ajut, no arriba ni als objectius que tenien per l'any passat . // Convergència i Unió demana a José Montilla que deixi d'utilitzar políticament el cas Millet. El president català insisteix a demanar una ràpida actuació de la justícia i descarta que el PSC hagi rebut diners del Palau de la Música. // Els últims dies del món, les derniers jours du monde, s'estrena aquesta tarda al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges...El món s'acaba, mentre el personatge del vilanoví Sergi López busca la seva amant. // El Barça ja és líder en solitari.

El temps d'aquest divendres ha estat un aperitiu del què ens espera el cap de setmana. Dos dies en que gaudirem del sol a totes les comarques, només amb alguns intervals de núvols alts i mitjans, que cap al Pirineu i a diversos punts de muntanya de l'interior, deixaran el cel variable. El mestral afluixarà a l'Ebre, la Tramuntana bufarà amb ganes a l'Empordà. Les temperatures seran molt agradables tant de dia com de nit. Tot i que allà on bufi el vent la sensació serà de fresca.

Rio de Janeiro serà la seu dels Jocs Olímpics de 2016. La candidatura de Madrid ha resistit les dues primeres votacions, on han caigut Chicago i Tòquio. Finalment, Rio s'ha imposat per 66 vots a 32.// L'atur ha tornat a pujar al setembre, per segon mes consecutiu. Un aturat que ja no té prestació ni feina ens ha explicat el seu cas. // Un jove s'ha lliurat avui a la justícia en relació a la mort d'un home durant les festes de la Mercé. // Continuen les conseqüències del cas Millet. Avui s'ha sabut que dues fundacions vinculades a partits polítics havien rebut diverses quantitats del Palau de la Música.