Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els responsables dels òrgans de control analitzen com aconseguir més transparència. CIMERA ANTICORRUPCIÓ.

El PP guanyaria les eleccions. EL PSOE ESCURÇA DISTÀNCIES.

Protestes a la secundària. MANIFESTACIONS A BARCELONA I TARRAGONA.

El pacient expert. CONSELLS ENTRE MALALTS CRÒNICS.

Navarro, al capdavant del Barça. VOL JUGAR LA COPA TOT I NO ESTAR AL 100%.

Demà se celebrarà la cimera anticorrupció convocada per Artur Mas... El president de la Generalitat, que reunirà jutges, fiscals i síndics; demana idees i propostes per fer front a un fenòmen que afebleix la credibilitat de les institucions i, en conseqüència, de la democràcia... El portaveu del govern ha explicat que Mas informarà de la reunió als partits polítics que, aquesta tarda, ja es mostraven escèptics sobre els resultats d'una trobada a la que no han estat convocats.

El Parlament de Catalunya vol enllestir, aquest any, les lleis electoral i de transparència. Núria de Gispert diu que cal donar resposta a la crisi institucional i política oberta pels casos de corrupció.

Esperanza Aguirre reclama una regeneració política que doni més pes als ciutadans i menys als polítics. La expresidenta de la comunitat de Madrid defensa un canvi en el sistema electoral i la fi de les llistes tancades.

El Cercle d'Economia crida al diàleg polític i defensa una consulta dintre de la legalitat. Alerta, també, que el paper d'Esquerra com a aliat de CiU i líder de l'oposició no garanteix l'estabilitat necessària per fer front a la crisi.

El Barça Regal se centra en la Copa del Rei de bàsquet que es juga, aquest cap de setmana, a Vitòria. A quarts de final s'enfronten al Reial Madrid i el que més els preocupa és l'estat de Navarro, que viatjarà amb l'equip.

PARLAMENT DE CATALUNYA

S'inicia el procés per tramitar les lleis de transparència i electoral

El Parlament de Catalunya reobrirà les ponències per elaborar la llei de transparència i la llei electoral catalana. La presidenta de la cambra ha dit que s'ha de donar resposta a la crisi institucional i política oberta desprès de l'esclat dels casos de corrupció. De Gispert ha demanat als grups polítics celeritat i ha dit que confia que tots dos projectes arribin al Ple del Parlament, com a màxim, a finals d'any. La presidenta també ha anunciat que dijous es reunirà amb els presidents de tots els grups parlamentaris per donar comptes de la cimera anticorrupció prevista per demà

De la cimera també n'ha parlat el Govern català en la reunió d'avui. Una cimera convocada per demà al migdia pel president de la Generalitat amb els màxims representants dels organismes que supervisen les institucions. D'aquesta trobada s'espera recollir propostes per combatre la corrupció. Una de les qüestions a debat és quina ha de ser l'actuació amb els casos de càrrecs polítics imputats. El portaveu del govern, francesc Homs, ha recordat que estar imputat no presuposa ser culpable i ha demanat coherència.

Acabar amb la corrupció

Davant l'allau de casos de corrupció, tots els partits s'afanyen per proposar mesures que acabin amb aquesta xacra. Iniciativa demana crear un registre de grups de pressió i el PSC proposa un enduriment del codi penal pels casos de corrupció política. Els socialsites catalans coincideixen amb Ciutadans que és un error relacionar les imputacions amb el procés sobiranista.

Què fer amb els imputats en casos de corrupció . És el debat que està sobre la taula dels partits polítics. Iniciativa i Ciutadans aposten per apartar-los dels seus càrrecs fins que es demostri la seva innocència, el PSC demana un allunyament temporal i sentències dures contra els culpables. L'oposició critica que es vinculin els casos de corrupció a complots contra partits o territoris.

Iniciativa sí creu, però, que abans de l'independència està la transparencia.

Iniciativa reclama menys cimeres i més propostes concretes. Proposen crear un registre de lobbies i que es facin públiques les agendes dels polítics.

Regenerar la democràcia i la política espanyola. És el que cal fer, segons Esperanza Aguirre, en el moment polític actual, que considera molt complicat. L'expresidenta de la comunitat de Madrid és avui a Barcelona per reunir-se amb els socis de l'empresa de captació de talent que l'ha contractada com assessora. Aguirre ha assegurat que el moment present és una oportunitat per fer canvis que, al seu parer, són necessaris.

CERCLE D'ECONOMIA

Demana diàleg i que no es decarti la reforma de la Constitució

El Cercle d'Economia ha reclamat avui diàleg al govern espanyol i català i ha apostat per abordar la revisió del model autonòmic, si és necessari mitjançant la reforma de la Constitució. Per la organització presidida per Josep Piqué la falta de diàleg polític és inacceptable i considera que la consulta sobiranista s'hauria de fer dins de la legalitat.

PROTESTES A L'EDUCACIÓ

3 dies de vaga contra les retallades i la LOMCE

Els estudiants de secundària, batxillerat i Formació Professional han començat avui una vaga de tres dies promoguda pel Sindicat d'Estudiants.

Estan en contra de les retallades en educació i de la reforma impulsada pel ministre Wert. El seguiment però ha estat desigual. En aquest institut de Barcelona cap dels alumnes de quart d'ESO ha anat a classe. Sí que ho han fet alguns dels seus companys d'FP o batxillerat. En aquest altre centre pràcticament tots els estudiants han anat a l'aula... Només n'han faltat alguns a primer de batxillerat . El sindicat convocant xifra en un 75% el seguiment de la vaga.

UN ALTRE ASSALT VIOLENT

Una dona de 87 anys, ingressada després d'un robatori a casa seva

Nou robatori amb violència ,aquesta vegada, a Santa Coloma de Gramanet. 3 encaputxats van assaltar ahir al migdia una dona de 87 anys. Van entrar a casa seva , i despres de colpejarla li van robar tot el que van trobar: diners i joies.

La dona està ingresada en observació a un centre hospitalari tot, i que el pronòstic no és greu. Els mossos investiguen els fets...de moment no hi detinguts...

LA FESTA DEL BÀSQUET

Barça i Madrid obriran dijous els quarts de final de la Copa del Rei

Només queden dos dies perquè comenci a Vitòria la festa del bàsquet espanyol: la Copa del Rei. Barça i Madrid obriran dijous els quarts de final amb un clàssic que podreu veure a les 7 de la tarda de per LA 1. Els blaugrana ultimen la seva preparació pendents de l'estat físic de Juan Carlos Navarro.

QUATRE GATS A L'ENTRENAMENT

Abidal comença a fer treball de camp amb el grup

Amb 14 jugadors escampats pel món amb les seves seleccions avui al Barça ,Jordi Roura, ha entrenat conjuntament amb el B d'Eusebio.

La principal novetat de la sessió ha estat el retorn d'Eric Abidal que ha començat a fer treball de camp després de passar uns dies de proves a l'hospital. Song i Thiago han fet treball específic al gimnàs i Xavi de recuperació mentre que Marc Bartra no s'ha entrenat per culpa d'un procés víric. Dijous a la tarda tornen els internacionals, entre ells Leo Messi que demà passat firmarà la seva renovació fins al 2018.

ARTISTES CONTEMPORANIS

A la Fundació Godia de Barcelona fins al 13 de maig

Els artistes, siguin de la generació que siguin, utilitzen llenguatges semblants. Aixó vol explicar l'exposició que des d'avui reuneix, a la fundació godia de Barcelona, una cinquantena d'obres d'artistes espanyols de diferents generacions. Hi trobem obres de Miquel Barceló, Eduardo chillida o Andreu Alfaro, en un diàleg entre generacions que resulta, segur, enriquidor.

A un dia de la cimera convocada per Mas, comença el tràmit de la llei de transparència. MESURES ANTICORRUPCIÓ

El Parlament dona el primer pas per elaborar les lleis de transparencia i electoral, pendents des de l'anterior legislatura.

En ple debat sobre com millorar la lluita contra la corrupció, la presidenta de la cambra, Nuria de Gispert, reunirà dijous als líders dels grups parlamentaris per explicar-los les conclusions de la cimera anticorrupció de demà, convocada pel President Mas.

El Cercle demana diàleg. APOSTA PER REVISAR EL MODEL TERRITORIAL

El Cercle d'Economia demana diàleg entre el govern central i el català per plantejar la revisió del model autonòmic. De fet, considera inacceptable la manca de comunicació entre les dues parts des de les últimes eleccions i critica que Esquerra Republicana no hagi entrat al govern perquè consideren que genera inestabilitat.

Retinopatia diabètica. ASSAGEN TRACTAR-LA AMB UN COL·LIRI

La Vall d'Hebron lidera un assaig clínic per tractar la retinopatia diabètica amb un coliri. Ara la malaltia, que afecta un 30% de les persones diabètiques, es tracta amb tècniques molt invasives i doloroses. Uns 150.000 catalans la pateixen i és la principal causa de cegesa entre la població activa.

Arriba la festa del bàsquet. BARÇA-MADRID, DIJOUS A LES 19H PER LA 1

El Barça de bàsquet ultima la preparació per a la Copa del Rei de Vitòria. Els blaugrana debuten demà passat contra el Reial Madrid en un partit que podreu veure a les 7 de la tarda per La 1. Juan Carlos Navarro treballa a contrarrellotge per recuperar-se d'una lesió muscular a la cama dreta.

Gasol, 5 anys als Lakers. RECONEIX QUE NO TÉ FEELING AMB EL TÈCNIC

Pau Gasol compleix avui 5 anys amb els Lakers, però NO viu precisament el millor moment a l'equip. Suplent en alguns partits, el pivot de Sant Boi ha confessat a Televisió Espanyola que no té gaire feeling amb l'entrenador Mike D'Antoni

A un dia de la cimera convocada per Mas, comença el tràmit de la llei de transparència. MESURES ANTICORRUPCIÓ.

El Cercle demana diàleg. APOSTA PER REVISAR EL MODEL TERRITORIAL.

Retinopatia diabètica. ASSAGEN TRACTAR-LA AMB UN COL·LIRI.

Arriba la festa del bàsquet. BARÇA-MADRID, DIJOUS A LES 19H PER LA 1.

Gasol, 5 anys als Lakers. RECONEIX QUE NO TÉ FEELING AMB EL TÈCNIC.

Oriol Pujol, secretari general de Convergència Democràtica, suggereix que podria dimitir si l'imputen en la suposada trama de les ITV's... I és que, segons que ha dit, res NO ha de fer nosa en el procés sobiranista... Avui, el fiscal que investiga el cas de les concessions d'ITV ha demanat a la jutgessa la imputació d'Oriol Pujol.

NISSAN confirma que la planta de la ZONA FRANCA de BARCELONA fabricarà el seu nou vehicle. Una adjudicació que, segons la companyia, comportarà la creació de mil llocs de treball directes i 3000 d'indirectes.

15000 persones han perdut la feina el mes de gener a Catalunya, on la xifra d'aturats se situa per damunt de les 660000 persones. Al conjunt de l'Estat, l'atur frega els 5 milions de persones.

CiU formalitza el trencament amb el PP a la diputació de Barcelona. El president de la institució governarà amb pactes puntuals degut a una decisió que, per al PP, és un pas més en la deriva independentista de CiU.

Les components de la selecció espanyola de natació sincronitzada s'han queixat a l'Informatiu que Anna Tarrés malmet, des de fora, el treball de l'equip. A més, la nova entrenadora, Esther Jaumà, diu que hi ha nedadores que encara viuen atemorides per Tarrés.

Oriol Pujol Ferrussola podria ser imputat en el cas de les ITV's... Així ho ha demanat la FISCALIA ANTICORRUPCIÓ, per un presumpte delicte de tràfic d'influències./Els grups de la oposició demanen a Artur Mas que prengui mesures, i per tant, que faci dimitir Oriol Pujol. Adverteixen que, si no ho fa, perdrà credibilitat, per lluitar contra la corrupció, i també per liderar el procés sobiranista./L'atur va tornar a pujar el mes de gener a Catalunya. Ja hi ha gairebé 662mil persones sense feina. A tot l'estat, el nombre d'aturats frega els 5 Milions./Finalment s'ha confirmat. Nissan fabricarà, el 2014, a Barcelona un nou model de cotxe. Aixó suposarà la creació d'un miler de llocs de treball directes./Aquest migdia s'ha fet efectiva la ruptura del pacte entre Convergencia i Unió i el PP a la Diputació de Barcelona./El Barça va empatar a 1 a Mestalla però continua tenint molt marge al capdavant de la lliga./La retirada de la nedadora Andrea Fuentes ens va permetre tornar a escoltar la contro-ver-tida Anna Tarrès. I, aquest matí, n'hem sentit a parlar./Marià Fortuny va ser una de les figures més excepcionals de la pintura catalana del segle XIX

La fiscalia anticorrupció demana a la jutgessa que investiga el cas de les ITV's que imputi Oriol Pujol per un presumpte delicte de tràfic d'influències./ La fiscalia també ha demanat al TSJC la imputació del diputat de CiU, Xavier Crespo, exalcalde de Lloret, pel presumpte cas de corrupció vinculat a la màfia russa./ El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve ha signat, aquest migdia, el decret que fa efectiva la ruptura del pacte entre CiU i el PP./ Rècord d'aturats a Catalunya: gairebé 15mil persones s'han incorporat, aquest gener, a les llistes del Servei Català d'Ocupació. I ja hi ha més de 660mil inscrits./ Un de cada tres, no cobra cap prestació. La xifra també s'ha incrementat al conjunt de l'Estat. L'atur ha pujat de 132mil persones fins a arrribar, pràcticament, als 5 milions./NISSAN confirma que la factoria de BARCELONA fabricarà un nou model de vehicle. La inversió de 130 milions d'euros a la fàbrica de la ZONA FRANCA permetrà crear mil llocs de treball directes i 3mil indirectes. /Un apunt més sobre la indústria AUTO-MO-BI-LÍS-TICA perquè avui ha entrat en vigor el PLA PIVE-2, d'ajuda a la compra de vehicles./ Les famílies amb un malalt de càncer poden arribar a triplicar la seva despesa sanitària. L'Associació Espanyola denuncia - en el dia mundial d'aquesta malaltia - que les retallades incrementen els diners que els afectats necessiten per rebre els tractaments. A Catalunya, cada any, es diagnostiquen 34mil nous casos de càncer./ Concentracions, aquest matí, davant les oficines d'UNNIM en suport als veïns de SABADELL que demanen la dació en pagament per a una família que no pot pagar la hipoteca. / El Barça acusa l'esforç del clàssic de Copa i empata a 1 a València./ L'Europol ha destapat una xarxa d'apostes il.legals controlada des d'Asia. Entre els 380 partits sospitosos, n'hi ha de champions i de classificació pel Mundial i l'Eurocopa. Espanya, però, no està entre la quinzena de paisos investigats./ I el que va ser, fins la setmana passada, secretari tècnic del Barça d'handbol, Enric Masip, ha qualificat d'indigna la seva sortida del club./ La retirada de la nedadora Andrea Fuentes ens va permetre tornar a escoltar la controvertida ANNA TARRÉS... I, aquest matí, després de mesos d'esquivar polèmiques, algunes nedadores i l'actual entrenadora s'han queixat de que Tarrès malmet, desde fora, el treball de l'equip./ Semblava una missió impossible i, al final, així ha estat... Espanya ha perdut davant Canadà./ La cinquena gala dels Gaudí serà recordada per atorgar el premi a la millor pel·lícula en llengua catalana a un film mut

La fiscalia anticorrupció demana a la jutgessa que investiga el cas de les ITV's que imputi Oriol Pujol per un presumpte delicte de tràfic d'influències. Ara, la jutgessa ha de decidir si remet aquesta petició al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya que és qui hauria de prendre-li declaració, en ser aforat. Oriol Pujol ha negat haver parricipat a la trama. I alguns partits han demanat a Artur Mas que prengui decisions.

Rècord d'aturats a Catalunya. Gairebé 15.000 persones s'han incorporat, aquest gener, a les llistes del Servei Català d'Ocupació. I ja hi ha més de 660mil inscrits. Un de cada tres, no cobra cap prestació. La xifra també s'ha incrementat al conjunt de l'Estat. L'atur ha pujat de 132mil persones fins a arrribar, pràcticament, als 5 milions.

  • CAS ITV
  • La fiscalia demana a la jutgessa
  • la imputació d'Oriol Pujol pel cas ITV
  • 661.817 aturats a Catalunya
  • UN DE CADA 3 NO COBRA PRESTACIÓ
  • El nou Nissan, a Barcelona
  • CREARÀ MIL LLOCS DE TREBALL
  • Dia mundial del càncer
  • LES RETALLADES AFECTEN ALS MALALTS
  • Messi i Valdés salven l'empat
  • L'ATLÈTIC QUEDA A 9 PUNTS, EL MADRID, A 16
  • El lider del PSOE, Alfredo Perez Rubalcaba, ha demanat la dimissio del president del Govern, Mariano Rajoy. Ha estat, diu, una decisio molt meditada, que el partit ha pres despres de considerar insuficients les seves explicacions sobre els presumpte cas de corrupcio que afectaria el PP. El secretari general dels socialistes diu que demanen al president que marxi perque en aquests moments NO es capaç de fer front a la crisi politica i institucional que viu Espanya.

    La declaracio del PSOE ARRIBA AL MATEIX DIA QUE EL DIARI EL PAIS publica integrament els papers del cas Barcenas. Son 14 pagines manuscrites que documentarien, presumptament, pagaments a dirigents populars i donatius d'empresaris que vulnerarien la llei de finançament de partits.

    L'alarma per l'augment d'assalts amb violencia a cases aillades a Girona fa que els mossos activen un Pla per incrementar la seguretat. Patrulles conjuntes de policia local i mossos protegeixen les zones mes deshabitades de l'accio de bandes professionals i tambe de delinquents ocasionals.

    Milers de persones assisteixen aquest cap de setmana a Barcelona a dues fires especialitzades en tot el que te a veure amb l'estètica, la bellesa i la perruqueria. Hi ha totes les novetats d'un sector que genera 35.000 llocs de treball directes a tot l'estat.

    Ultims preparatius per la festa del cinema catala, els premis Gaudi, que es lliuren aquesta nit a Barcelona. Hi ha dues favorites"Blancaneu", de Pablo Berger, i "El bosc", d'Oscar Aibar, que sumen entre les dues 23 nominacions. L'unic guardo ja segur es el Gaudi d'Honor que rebra l'actriu Montserrat Carulla per la seva trajectoria i el compromis amb la professió i la societat.

    El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy. Ha estat, diu, una decisió molt mediatada, que el partit ha pres després de considerar insuficients les seves explicacions sobre els pressumpte cas de corrupció que afectaria el pp. El secretari general dels socialistes diu que demanen al president que marxi perquè en aquests moments NO es capaç de fer front a la crisi política i institucional que viu Espanya

    la declaració del PSOE ARRIBA AL MATEIX DIA QUE EL DIARI EL PAIS publica integrament els papers del cas Bàrcenas. Son 14 pàgines manuscrites que documentarien, presumptamnet, pagaments a dirigents populars i donatius d'empresis que vulnerrien la llei de finançament de partits.

    SITUACIÓ METEOROLÒGICA

    Continuen les alertes per vent, mala mar i risc d'allau

    Els bombers de la Generalitat han hagut de fer les darreres hores decenas de sortides relacionades amb el vent. Es manténen les l'alertes pel vent i les fortes onades. Un dels punts on les ratges de vent es fan sentir avui amb més intensitat és a l'Empordà

    El Barça ja és a València on aquest vespre mirarà d'eixamplar diferències, almenys, amb un dels seus perseguidors: el Madrid que va perdre al camp del Granada. Si guanyen a Mestalla els blaugrana tornarien a situar els blancs a 18 punts. Però no val a badar. El Barça només ha guanyat un cop de les últimes cinc visites al camp del València que ha guanyat 5 dels últims 7 partits de lliga. S'espera que Jordi Roura faci rotacions: en punta podria tornar a l'onze titular David Villa que avui, passi el passi, viurà un dia ben especial.

    En cas de jugar, Villa arribaria als 100 partits com a blaugrana. Tot plegat a l'estadi on va es consagrar. I que el tindrà ben present. La visita a Mestalla també serà prou especial per Jordi Alba que s'enfrontarà al Club que li va donar l'opció de poder tornar al Barça. Vides creuades també a la banqueta. Camí d'un quart de segle fa d'aquestes imatges... temps en que Roura i Valverde compartien somnis al primer equip del Barça. El projecte Cruyff era a les beceroles... Romerito inclòs. Avui un altre paraguaià es protagonista: Valdez és l'últim valencianista que sap el que és guanyar al Barça. Ara bé, Mestalla mai és plaça fàcil.

    L'eufòria va esclatar a los Cármenes després de guanyar per sorpresa al Reial Madrid. Una victòria còmode perquè ni tan sols van haver de marcar l'UN a ZERO definitiu. Lautor del gol va ser Cristiano Ronaldo. El portugués va fer, en pròpia porta, l'únic gol del partit en un córner dels andalusos.

    FUTBOL. 1ª DIVISIÓ

    Espanyol 3 - Llevant 2

    També ahir, l'Espanyol va guanyar el Llevant per 3 a 2 i ja és a 5 punts del descens. Els d'Aguirre van sumar la quarta victòria consectiva a Cornellà-El Prat, el mateix dia que Mattioni debutava, per fi, a la lliga.

    PREMIS GAUDÍ

    30 produccions opten als premis establerts en 22 categories

    Les pel.lícules "Blancaneu", de Pablo Berger, amb 12 nominacions, i "El Bosc" d'Oscar Aibar, amb 11, són les favorites en aquests guardons que concedeix l'acadèmia del Cinema Català.

    El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy. Ha estat, diu, una decisió molt mediatada, que el partit ha pres després de considerar insuficients les seves explicacions sobre els pressumpte cas de corrupció que afectaria el pp. El secretari general dels socialistes diu que demanen al president que marxi perquè en aquests moments NO es capaç de fer front a la crisi política i institucional que viu Espanya

    la declaració del PSOE ARRIBA AL MATEIX DIA QUE EL DIARI EL PAIS publica integrament els papers del cas Bàrcenas. Son 14 pàgines manuscrites que documentarien, presumptamnet, pagaments a dirigents populars i donatius d'empresis que vulnerrien la llei de finançament de partits.