Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Continua l'anunci de mesures entorn del problema de l'habitatge. La ministra Isabel Rodríguez ha dit que volen blindar el parc públic d'habitatge a perpetuïtat perquè no es reprodueixi la situació.

Parlarem del cas Koldo perquè el jutge demana al Suprem que investigui a Ábalos pel seu paper principal a la trama. I Carles Puigdemont ha anunciat que presentarà la seva candidatura a la presidència de Junts al congrés del partit d'aquest cap de setmana.

El Saló de l'Ocupació comença aquest dimecres, centrat en la intel·ligència artificial. Els visitants a la Fira de Montjuïc reben assessorament laboral i podran escoltar xerrades sobre un sector en auge que busca nous professionals. Des de l'organització asseguren que l'assistència és molt superior a la de l'any passat.

A qui els costa trobar relleu generacional és als paradistes dels mercats municipals. La mitjana d'edat ronda els 51 anys, i els fills sovint no volen seguir el negoci. Un projecte de la Diputació de Barcelona vol formar persones a l'atur perquè apostin per aquesta sortida laboral.

La Copa Amèrica de Vela no es tornarà a celebrar a Barcelona. L'organització valora l'èxit d'aquesta edició, però assenyala que per a seguir creixent, Barcelona no disposa de les infraestructures adequades.

El Govern central vol blindar el parc d'habitatge públic perquè no es pugui vendre al preu del mercat lliure. La ministra Isabel Rodríguez considera un error que hagi expirat la protecció de milions de pisos construïts en el passat.

Captar talent i oferir sortides laborals als qui vulguin trobar feina o fer un gir a la seva carrera professional. Són els objectius del Saló de l'Ocupació i Bizbarcelona que arrenquen en simultani a Barcelona.

El Girona suma una primera victòria a la Champions. Els de Míchel guanyen per 2 a 0 l'Slovan de Bratislava, però afegeixen dos jugadors més a la llarga llista de lesionats.

La Moncloa busca blindar el parc públic d'habitatge. La ministra Rodríguez lamenta que no es pugui comptar amb tot el parc d'habitatge protegit en règim de propietat que s'ha anat construint durant anys. Insisteix que cal desenvolupar la Llei d'Habitatge. Junts i Esquerra, però, són crítics amb la gestió del Govern. 

La polèmica per l'impacte econòmic que suposa per a la capital catalana ha planat sobre la competició des de l'inici.

Tres dies després d'exhibir l'alegria dels guanyadors l'ajuntament descarta repetir com a seu de la pròxima edició... ha suposat una inversió d'uns 50 milions d'euros, que ha servit per transformar la façana marítima i impulsar l'economia blava...

La decisió es va comunicar ahir al responsable de la america's cup... que volia continuar a Barcelona... Davant la negativa, l'organització enviava aquest comunicat... Fent valdre l'èxit de la competició, amb més de 2, 5 milions de visitants i un augment del 50% de les audiències televisives, però assenyalant que per seguir creixent, Barcelona no disposa de les infraestructures adequades.

Els dubtes sobre l'impacte econòmic previst i l'interès dels Barcelonins han planat durant els gairebé dos mesos de l'esdeveniment...amb critiques de l'oposició d'esquerra i Comuns i protestes veïnals.

A falta de xifres oficials de l'impacte econòmic, les organitzacions empresarials i agents econòmics defensen la projecció de la ciutat i aposten per repetir.

Barcelona posa ara rumb a la sortida del Tour de França de l'estiu de 2026... mentre Valencià comença a moure's per prendre el relleu de la Copa Amèrica.

En el Congrés que Junts celebra aquest cap de setmana a Calella, es confirma la candidatura a la presidència de Puigdemont que fa tàndem amb Turull a la secretaria general. 

El Govern busca blindar el sòl públic en la compareixença de la ministra d’Habitatge al Congrés, mentre Esquerra li reclama que intervingui el mercat per equilibrar preus.

Comença el Saló de l'Ocupació centrat en la intel·ligència artificial i amb un espai per posar en contacte empreses i persones amb discapacitat. 

El Girona va aconseguir la primera victòria de la seva història a la Champions per dos gols a zero contra l’Slovan de Bratislava. 

Artur Mas defensa que Junts no sigui aliat del PP perquè "porta Vox de la maneta", però tampoc pot ser "presoner del PSOE": "Tots els partits d'esquerres són presoners del PSOE. ERC no té cap possibilitat d'alternativa". El 129è president de la Generalitat de Catalunya demana al partit socialista que defensi "l'Espanya plurinacional per la via dels fets" si vol una aliança més sòlida amb els juntaires. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que l'acord d'ERC amb els socialistes pel finançament és "un concert econòmic", sosté que Junts s'hi ha de sumar "sempre que sigui bo" i demana als de Carles Puigdemont que posin l'accent en el dret a decidir. En clau catalana, defensa que el viatge del president Salvador Illa a Brussel·les és un bon moment per trobar-se amb Puigdemont. Creu que hi haurà un "tripartit de la legislatura" si Oriol Junqueras torna a liderar els republicans: "Portarà Esquerra a un pacte molt més sòlid. Podria entrar a Govern". Revela que vol afiliar-se a Junts conjuntament amb Jordi Pujol i assegura que darrere el cas de l'expresident hi ha l'operació Catalunya. "Les llums acaben sobrepassant les ombres", ha dit per celebrar la seva restitució. I creu que Joan Carles I ha evolucionat "a pitjor": "En tots els terrenys, el personatge ha superat tots els límits". "Ningú amb dos dits de front hauria posat la mà al foc que no hi havia res", ha dit sobre els regals.

Cimera sobre habitatge aquest matí a la Moncloa i acord de govern de la Generalitat que obligarà als municipis tensionats, els 140, a reservar la meitat del nou sòl residencial a habitatge protegit entre altres mesures per augmentar un 15% l'habitatge assequible en 20 anys. També escoltarem al president Salvador Illa que ha contestat a la presidenta de la Comunitat de Madrid. En una entrevista, Ayuso ha dit que els sous dels consellers de la generalitat els paga un ramader de Múrcia amb els seus impostos.

Reunió a la Moncloa per abordar el problema de l'accés a l'habitatge. El sindicat de llogateres els ha plantat perquè hi havien convidat la patronal immobiliària.

El 15% dels pacients que s'han sotmès a tractaments de medicina estètica fets per intrusos tenen seqüeles. És l'alerta del Col·legi de Metges de Barcelona.

Set de cada deu usuaris de patinet elèctric admet que circula per la vorera de Barcelona tot i que està prohibit, segons el darrer baròmetre del RACC.

El Girona rep l'Slovan de Bratislava amb urgències per aconseguir la primera victòria a la Champions.

La Generalitat ha aprovat el pla territorial per a assolir en els pròxims 20 anys un 15% d’habitatge assequible a Catalunya. 

El Consell de Ministres aprova el conveni dels nous accessos al port de Barcelona amb una inversió de 730 milions d'euros.

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya carrega contra el ministeri per no haver aprovat la creació de 70 nous òrgans judicials a l'Estat.

Es formalitza la integració de Demòcrates de Catalunya, el partit liderat per Toni Castellà, dins la formació dels de Puigdemont. 

Segon partit del Girona a la Lliga de Campions a Montilivi contra l’Slovan de Bratislava amb urgències per aconseguir la primera victòria.

Xavier Godàs veu "inquietant" que l'expresident d'ERC Oriol Junqueras digui que "no era responsable" de l'estructura B i del partit que liderava: "Cal ser molt més humils i molt més responsables". El candidat de Nova Esquerra Nacional a la presidència republicana veuria "fantàstic" que Junqueras i la secretaria general Marta Rovira es reunissin, però ho desvincula del Congrés republicà i de la seva candidatura: "El partit no és mereix això, que dos sectors tan importants no es trobin". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, deixa la porta oberta a un apropament amb l'expresident, per bé que remarca que li ha de trucar a ell i no a Rovira. Godàs veu "raonable" que els principals líders "es ressituïn": "No demano que pleguin". Alerta que el president català Salvador Illa i l'espanyol Pedro Sánchez "s'han de preocupar" si guanya el Congrés perquè "l'exigència ha de ser màxima", mentre valora positivament la comissió per dissenyar el nou model de finançament singular. Descarta que Esquerra entri als governs de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona: "Hem de ressituar-nos". "No és opinable que el 'procés', tal com l'hem conegut, ha clos", ha afegit, tot defensant que la política no és un "exercici sentimental".

El jutge Santiago Pedraz de l'Audiència Nacional ha rebutjat la querella del PP contra el PSOE perquè es basava en fonts anònimes i contradiccions. Informació publicada en un diari digital qüestionat. Mentrestant, la parella d'Isabel Díaz Ayuso ha anunciat una querella al president Sánchez i el ministre Félix Bolaños per haver-lo anomenat delinqüent confés. 

Precisament Ayuso ha anunciat que no es reunirà amb el president com han fet tots els presidents autonòmics pel pacte de finançament amb Catalunya.