Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Una de les imatges que ens deixa cada any el Festival de Sitges és aquesta la dels centenars de zombies passejant pels carrers de la localitat costanera. Impregnats de sang i coberts de vísceres. Es tracta d'una marxa nocturna terrorífica no apta per als més porucs i que va començar al 2008 com a homenatge a pel·lícula "La nit dels morts vivents" del director George A. Romero.

Comencen els actes per recordar la figura del president Lluís Companys. La setmana vinent farà 75 anys del seu afusellament al castell de Montjuic de Barcelona. Avui, la sala oval del MNAC ha acollit aquest concert d'homenatge, on s'ha tornat a demanar que s'anuli el judici a Companys.

Esquerra Republicana manté la discreció sobre les negociacions entre Junts pel sí i la CUP. Avui Oriol Junqueras defugia així les preguntes dels periodistes.

Comença arreu de Catalunya la setmana de la mobilitat sostenible. A Barcelona ho han fet amb aquesta bicicletada que ha recorregut 10 km de la ciutat.

Torrons de vermut o de mojito. Són algunes de les novetats que es presenten a la fira d'Agramunt, a Lleida. Per aquesta 27a edició hi passaran més de 80.000 persones.

Garbiñe Muguruza celebra el seu 22è aniversari a Pequín guanyant l'Open de la Xina. Ha derrotat la suïssa Timea Bacsinszky en dos sets (7-5 i 6-4). Garbiñe ja és 4ª a la classificació mundial, a només un punt de la 3ª, la russa Maria Sharapova.

La setmana passada tancava a Barcelona una llibreria mítica, la Negre i Criminal. Com aquesta n'hi ha hagut moltes que en els darrers anys han baixat la persiana, però per sort n'hi ha d'altres que resisteixen i, fins i tot, algunes que decideixen obrir.

Visitar els cementiris de la ciutat és una de les moltes activitats gratuïtes que es poden fer en un cap de setmana de pont com aquest. Hem estat en un dels recorreguts guiats pel cementiri de Montjuic.

Acabem una setmana marcada per la discreció en les converses per formar un nou govern. La incertesa també plana sobre el cas Volkswagen i les inversions futures, i l'AVE ha estat notícia pel sabotatge que va deixar sense servei milers de viatgers. Tot plegat ho hem recollit a la nostra setmana en imatges.

Fa 20 anys que la Unió Europea organitza les "Jornades Europees de Patrimoni" per donar a conèixer els tresors culturals de cada país. Endarrerides per la campanya electoral catalana de setembre a octubre, aquest matí a Tarragona, han obert les portes dels seus museus.

Queden dos mesos pel Nadal...però hi ha llocs com Agramunt, a Lleida, que ja preparen la temporada. Tot aquest cap de setmana celebren la fira del torró i la xocolata a la pedra, on es presenten les darreres novetats i on continuen treballant perquè de torró en mengem tot l'any.

Us parlem ara d'una mesura per preservar el medi ambient. Des de fa anys funciona amb èxit a països com Canadà o el Regne Unit. És el que s'anomena custòdia del territori. Es tracta d'un acord entre un propietari d'un terreny i una entitat sense ànim de lucre amb l'objectiu d'implicar el propietari en la conservació de la finca. A Catalunya ja se n'han fet més de 800.

Artur Mas demana tranquilitat al seu partit i es mostra convençut de què hi haurà acord per formar govern. El president admet les dificultats per pactar amb la CUP i diu que caldrà temps, però assegura que arribaran a un acord.

La policia nacional ha desarticulat una xarxa que es dedicava al tràfic il·legal de persones. Hi ha 89 detinguts. Formaven part d'un entramat criminal que utilitzava pisos pastera a Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramanet. Segons la policia, cobraven una mitjana de 20MIL euros per persona traficada i amenaçaven les famílies si no pagaven.

A Catalunya hi ha 230 mil persones en centres de salut mental. Familiars i pacients demanen un tracte digne i els experts recorden la probabilitat de patir alguna d'aquestes malalties.

Un veí de Barcelona guanya el premi més gran de la història de la ONCE. 31 milions i mig d'euros en el sorteig de l'Eurojackpot. El guanyador va comprar la butlleta al barri de les Corts.

Llargues cues aquest matí a la seu de la Fundació Mapfre, que obre avui les seves portes amb noms de primer nivell com Van Gogh, Matisse, Gauguin i Cézanne. Una exposició de mestres de l'impressionisme i el postimpressionisme que ha despertat una gran expectació.

Espanya derrota 4 a 0 a Luxemburg i es classfica com a líder de grup per l'Eurocopa de França. Una part de l'afició va xiular Gerard Piqué, mentre que l'altra va donar-li ànims i suport.

 

Al Festival de Sitges aquesta nit dos plats forts: el Monty Python, Terry Jones, recollirà el premi màquina del temps i veurem també un classic del festival, el zombie walk que recorrerà els carrers de la ciutat. Abans al matí dues de les principals novetats han estat "La Novia" basada en l'obra "Bodas de Sangre" de Federico García Lorca i "Summer Camp" produïda per  Jaume Balagueró.

FOMENT ACUSA A LA GENERALITAT DE NO GARANTIR PROU LA SEGURETAT DE LA LÍNIA
El sabotatge de l'AVE provoca una polèmica sobre la seguretat i la vigilància. El ministeri de Foment acusa els Mossos de no estar prou atents als robatoris a la línia, i la Generalitat replica defensant la tasca de la policia catalana. Mentrestant avui els trens circulen amb total normalitat.

JUNTS PEL SÍ VEU MARGE D'ACORD AMB LA CUP, QUE INSISTEIX EN QUÈ NO INVESTIRAN MAS
Raül Romeva diu que Junts pel Sí comparteix el plantejament rupturista de la CUP i creu que hi ha marge d'entesa per acordar el què i el com abans de parlar de noms. Des de la CUP mantenen que no investiran a Artur Mas i voldrien veure un Parlament constituït que faci actes de desobediència

Les inversions del grup Volkswagen previstes a Espanya es mantindran, així ho ha reiterat avui el ministre d'indústria. José Manuel Soria diu que el president del grup Volkswagen, Mattias Müller, li va assegurar ahir que els més de 4.000 milions previstos a les plantes de Navarra i Catalunya estan garantits.

EL FESTIVAL DE CINEMA DE SITGES OBRE AVUI AMB MÉS PEL·LÍCULES DE TERROR
Torna a Sitges el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una edició en la que es projectaran 169 pel·lícules i que avui obrirà amb la cinta "The witch", la bruixa, premiada al festival de Sundance. El director nord-americà Oliver Stone rebrà enguany el Premi Honorífic.

El cap de llista de Junts pel sí, Raül Romeva, es mostra optimista i creu que hi ha marge d'entesa amb la CUP després que en la seva conferència política fixessin que volen veure actes de ruptura amb l'estat abans que nomenar al president.  Des de la CUP mantenen que no investiran a Artur Mas però, al marge d'això, demanen que la prioritat sigui veure un Parlament constituït que faci actes de desobediència.

Normalitat avui al servei d'AVE després dels problemes d'ahir. Els Mossos segueixen investigant el sabotatge que hauria provocat la paralització del servei. Anit ADIF va presentar una denuncia i l'Audiència Nacional ha obert una investigació. Des de Foment, acusen la Generalitat de no dedicar prou esforços en la vigilància de la línia d'alta velocitat que és responsabilitat dels Mossos.

El ministre d'Indústria afirma que el president de Volkswagen li ha garantit que es mantenen les inversions del grup previstes a Espanya, que inclouen 3.200 milions per a SEAT  Martorell. Els sindicats, que avui s'han reunit amb la direcció de la companyia, diuen que ells no tenen res confirmat.

Espanya en fa prou amb un punt aquesta nit contra Luxemburg per assegurar, matemàticament, la seva classificació per l'Eurocopa. Però el focus més enllà d'això segueix sent en la campanya contra el blaugrana Gerard Piqué.

Després dels esports estarem a Sitges on avui s'obre l'edició número 48 del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una edició en la que es projectaran 169 pel·lícules i que avui obrirà amb la cinta "The witch" premiada al festival de Sundance i en el que es concedirà el Premi Honorífic al director Oliver Stone.


LA CUP I JUNTS PEL SÍ. ROMEVA VEU MARGE D'ACORD EN EL FULL DE RUTA DE LA CUP QUE VOL ACTES DE RUPTURA AMB L'ESTAT.

NORMALITAT A L'AVE. FOMENT ACUSA LA GENERALITAT DE NO FER PROU PER GARANTIR LA SEGURETAT DE LA LÍNIA.

CRISI VOLKSWAGEN. INDÚSTRIA AFIRMA QUE EL NOU PRESIDENT DEL GRUP MANTÉ LES INVERSIONS A SEAT.

PER LA 1 A LES 20.45H. ELS XIULETS A PIQUÉ SEGUEIXEN MARCANT LA PAUTA D'UNA ESPANYA QUE ÉS A UN PUNT DE CLASSIFICAR-SE.

FESTIVAL DE SITGES. OBRE AVUI AMB LA PROJECCIÓ DE "THE WITCH" I RECONEIXERÀ L'OBRA D'OLIVER STONE.