Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'endemà de la crisi: Torra i Aragonès es conjuren per coordinar-se millor després del col·lapse al Parlament

Albiol plega: deixa la direcció del Partit Popular Català per ser candidat a l'Ajuntament de Badalona

Alerta dels metges: Demanen la retirada de vídeos que difonen mentides sobre el tractament del càncer

Abans de la nova aturada: El Barça vol confirmar la seva recuperació a la Lliga a Mestalla i demà el Girona rep a l'Eibar

Festival de Sitges: Dani de la Torre presenta nou film i Ron Perlman promociona “Asher”

  • Matí intens al Parlament fruit de les discrepàncies cada cop més evidents entre les dues formacions del Govern sobre els diputats suspesos pel Suprem. Junts per Catalunya es nega a que els seus 4 diputats segueixin les passes dels 2 d' Esquerra i deleguin el vot. El descaord es manté i podria posar en perill la legislatura .... ANNA FORMENT
  • En plena crisi entre Junts per Catalunya i Esquerra, Carles Puigdemont, un dels quatre diputats que no ha estat substituït, ha tornat a insistir mitjançant aquesta piulada, que continuen sent diputats del Parlament d'acord amb la llei de la cambra perquè no se'ls ha suspès... i assegura que exercirà els seus drets per la via -diu- que sigui més útil.
  • El ple per havia de començar a les 12 del migdia per votar una sèrie de propostes de resolució dels diferents grups. Entre elles, una conjunta d'Esquerra i Junts per Catalunya on insten a un diàleg bilateral amb l'Estat "sense límits ni condicions", però incloent un referèndum acordat. Una altra de Junts que demana reprovar l'actuació del Rei Felip VI pel seu discurs d'ara fa un any, i una altra de Ciutadans en què afirmen que hi ha fractura social a Catalunya. La Cup ha retirat de la seva la reivindicació de les lleis de desconnexió suspeses pel Constitucional.
  • L'altre centre d'atenció informatiu ha estat avui a l'Audiència de Barcelona, on ha començat el juidici contra la cúpula de Caixa Catalunya. Hi ha 41 acusats, entre ells el que va ser president de l'entitat, i exvicepresident del govern, Narcís Serra, per sobresous i indemnitzacions milionàries que van percebre entre 2008 i 2012 mentre l'entitat era rescatada pel FROB i s'aplicava un ERO a mil 300 treballadors. A l'entrada i a la sortida del judici Serra s'ha mostrat preocupat, però tranquil.
  • Tercera jornada del judici del cas Nadia als jutjats de Lleida. Un matí en què han declarat persones que van fer donacions per la Nàdia
  • Gairebé una de cada 5 persones a Catalunya ha patit abús sexual durant la infància. Un tipus de violència on el pitjor problema és el secret. L'ONG "Save the Children" llança la campanya "Trenco el silenci" per demanar al Govern que aprovi una Llei amb mesures específiques contra aquest tipus d'abús
  • El Barça va resorguir ahir a Wembley amb una nova exhibició de Messi que va admirar tothom...... Valverdre va fer algun retoc a l'equip titular. El tècnic no va canviar el sistema, però sí que va moure alguna peça./ Luis Enrique continua sense convocar Jordi Alba pels partits internacionals de la selecció espanyola, en aquest cas davant Gal·les i Anglaterra
  • Per als que prefereixin un altra tipus d'espectacle, la cita és a la Sala Barts, on s'estrena BREAKING MOZART, una sorprenent combinació de música clàssica i dansa urbana.

Matí intens al Parlament fruit de les discrepàncies cada cop més evidents entre les dues formacions del Govern sobre els diputats suspesos pel Suprem. Junts per Catalunya es nega a què els seus 4 diputats segueixin les passes dels dos d'Esquerra i deleguin el vot.

Carles Puigdemont, un dels quatre diputats que no ha estat substituït, ha insistit que continuen sent diputats del Parlament d'acord amb la llei de la cambra perquè no se'ls ha suspès i assegura que exercirà els seus drets per la via que sigui més útil.

El tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha desestimat un recurs en relació a l'1 d'octubre, el primer que arriba a l'alt tribunal europeu i dóna la raó a la justícia espanyola.

Primer dia de judici pel cas dels sobresous a Narcís Serra i altres directius mentre ell era president de Catalunya Caixa.

Aquest estiu han visitat Barcelona un 4,6% més de turistes que el mateix període de l'any passat. Més de 2.200.000 turistes es van allotjar en hotels de la ciutat.

Gairebé una de cada 5 persones a Catalunya ha patit abús sexual durant la infància. L'ONG "Save the Children" llança la campanya "Trenco el silenci" per demanar al Govern que aprovi una Llei amb mesures específiques.

Tensió entre JuntsXCat i ERC: discrepen sobre la delegació del vot dels quatre diputats suspesos pel Suprem

Ple en suspens: JuntsXCat i ERC pacten una resolució pel diàleg amb el govern central sense terminis

Judici pels sobresous: Narcís Serra i altres directius de Catalunya Caixa jutjats a l’Audiència de Barcelona

2-4 al Tottenham: El Barça recupera la màgia a Wembley i Messi fa una altra exhibició amb dos gols

Esquerra i la CUP marquen distàncies amb Torra malgrat les crides del president a la unitat dels independentistes. Torra es reafirma en l'ultimàtum al govern de Sánchez, mentre que els republicans recorden que no hi ha dreceres i la CUP li demanen que desobeeixi. L'oposició l'acusa d'equivozcar-se i d'enganyar als catalans i Ciutadans i PSC polemitzen per la bandera espanyola.
Declaració d'impacte en el judici als pares de Nadia. La forense ha dit que la dolència de la nena NO suposa un risc de mort imminent. El pediatra ha explicat que els pares mai li van facilitar un informe que acredités l'afecció i que van denegar que la derivés a una unitat especializada en malalties rares.
El Barça buscarà aquesta nit un triomf a Wembley davant del Tottenham, que li permeti mantenir-se líder del seu grup de Champions i passar pàgina de les darreres ensopegades a la lliga. Tant Valverdre com Pochetino tenen força baixes, però els blaugrana saben que no poden fallar al seu estadi talismà.
 

Segona jornada del debat de política general al Parlament. Els no independentistes, inclosos els comuns, coincideixen en el fet que el procés ha portat frustració. Socialistes i comuns alerten que l'ultimàtum de Torra a Sánchez posa en risc l'estabilitat del govern. Esquerra ha demanat a Torra menys gesticulació.

Junts per Catalunya i Esquerra també xoquen per la interpretació de l'acord sobre els diputats suspesos. Els republicans activen la substitució de Junqueras i Romeva, però JxCat no farà el mateix.

La Delegada del Govern lamenta que passés desapercebut l'acord pel qual els Mossos s'integraran divendres de manera plena al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat. Cunillera manté que per ara no hi ha arguments per tornar a aplicar el 155 a Catalunya. Per contra, PP i Ciutadans creuen que és el moment d'aprovar-lo.

El Tribunal Suprem ha tornat a rebutjar la petició de llibertat dels 9 presos independentistes que al·legaven l'impacte del seu empresonament a l'entorn familiar i personal.

En la segona sessió del judici pel cas Nadia, la forense assegura que la malaltia de la nena no suposa un risc de mort imminent.

Els comerciants i veïns de la rambla de Barcelona tornen a posar el crit al cel per la inseguretat que es viu a la zona.

El Barça torna aquesta nit a Wembley per intentar capgirar davant del Tottenham les males sensacions de les tres últimes jornades de Lliga. El València va empatar sense gols a Old Trafford i el Reial Madrid va perdre per 1 a 0 a Moscou davant el CSKA.

Després de l'ultimàtum: ERC i la CUP marquen perfil propi, mentre que C's, PSC, Comuns i PPC exigeixen torra que rectifiqui

Fissures per l'ultimàtum: Rufián es desmarca de Torra perquè només Esquerra parla pels seus diputats

Cas Nadia: La forense assegura que la malaltia no suposa un risc de mort imminent

Hora de reaccionar: El barça necessita el triomf a Wembley davant d'un Tottenham amb moltes baixes

Imanol Arias torna als escenaris: Feia 24 anys que no actuava en directe i divendres presenta obra a Barcelona

  • Els incidents d'anit al final de la jornada reinvindicativa dels fets de l'1 d'octubre han desfermat una intensa batalla política. Hi va haver aldarulls a diversos punts de territori, i a Barcelona, per primer cop els manifestants van ser a tocar de les portes del Parlament. Els fets han encès la polèmica política sobre si des del govern es fomentava la violència./ El govern ho nega i desvincula els incidents de les convocatòries de l'aniversari, mentre que l'oposició reclama responsabilitats al president de la Generalitat... I rebutja que les paraules de Quim Torra demanant als CDRs continuar pressionar, incitaven a la violència..
  • Des de la Moncloa retreuen al president de la Generalitat que posi en risc la normalització política a Catalunya... Tant el govern com la resta de forces polítiques amb presència a Madrid critiquen que Torra encoratgi el que qualifiquen de "grups radicals".
  • Tot plegat situa un cop més el focus sobre els Mossos i si hi ha haver mancances en el dispositiu. Tant a les portes del Parlament com a la Via Laietana davant la prefectura de la policia nacional , on corresponen aquestes imatges. Pels responsables del cos justifiquen les càrregues per la violència dels grups radicals, diuen. Segons els sindicats policials, 32 agents van resultar ferits
  • Doncs tot això passa hores abans que el president de la Generalitat comparegui d'aquí a mitja hora al Parlament per exposar el pla de Govern... Un ple que arriba 4 mesos després de la presa de posessió del govern i enmig de notòries discrepàncies entre els partits independentistes. / Una sessió que també servirà per mesurar els suports al seu full de ruta. De moment, aquest migdia s'ha resolt un dels punts que bloquejaven l'activitat a la cambra. Junts per Catalunya i Esquerra, amb el suport de la CUP i els comuns, han aprovat que els diputats suspesos puguin designar algú altre que voti per ells.. Lluís Falgàs.
  • A Lleida, els Mossos d'Esquadra han detingut de moment 26 persones en una operació contra la corrupció en la contractació d'una empresa que haurien pagat comissions a canvi d'adjudicacions irregulars. Els diners haurien anat a la butxaca de Reñé però sembla que també a les arques de Catdem, fundació vinculada a l'antiga Convergència Democràtica. L'operació policial continua oberta amb una desena d'escorcolls i no es descarten més detencions.
  • I també a Lleida, avui ha arrencat el judici pel cas Nadia enmig de gran expectació. Prop de dos anys després de la seva detenció, els pares de Nadia-Nerea s'asseuen al banc dels acusats per respondre de la presumpta estafa de més d'un milió d'euros a milers de ciutadans per fer-los creure que era per a la cura de la seva filla...
  • El Barça ja és a Londres, per jugar demà el primer partit a fora d'aquesta Champions. Els darrers mals resultats a la lliga, obliguen als de Valverde a reaccionar davant un rival força goalejador que està entrenat per Pochettino, un exespanyolista declarat.

A l'aniversari de l'1 d'octubre, per primer cop els manifestants van ser a tocar de les portes del Parlament. Els fets han encès la polèmica política sobre si des del govern es fomentava la violència, i situen un cop més el focus sobre els Mossos i si hi va haver mancances en el dispositiu.

Aquest migdia ha començat el ple que havia de resoldre la situació dels diputats suspesos pel Jutge Llarena. Junts per Catalunya i ERC han aprovat que els diputats suspesos puguin designar algun altre que voti per ells.

Continua oberta l'operació dels Mossos d'Esquadra en què s'ha detingut el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i no es descarten més detencions. Investiguen el presumpte finançament irregular de Convergència, Democràtica de Catalunya.

Per primera vegada des del 2007, aquest setembre cau l'atur a Catalunya en relació amb l'agost.

Minut de silenci a Sabadell per condemnar l'assassinat d'un nen per part del seu pare.

Avui ha arrencat el judici pel cas Nadia prop de dos anys després de la detenció dels seus pares, acusats per respondre de la presumpta estafa de més d'un milió d'euros a milers de ciutadans per fer-los creure que era per a la cura de la seva filla.

El Barça ja és a Londres per jugar demà el primer partit a fora d'aquesta Champions. Aquesta nit Reial Madrid i València juguen la segona jornada de la Champions. Els ché visiten el Manchester United d'un Mourinho a la corda fluixa i el Madrid al CSKA de Moscou.

L'1-O acaba amb aldarulls: L'intent d'assalt al Parlament per un grup de radicals atia la polèmica i els Mossos

Les paraules de Torra: Per Artadi no avalen la violència i per Calvo posen en risc la normalització

Dispositiu policial: La direcció dels Mossos rebutja la falta d'efectius i els sindicats ho critiquen

Nou cop a la corrupció: Detingut el president de la Diputació de Lleida per presumpte finançament irregular de CDC

Cas Nadia: Els pares hauran d'explicar com i en què van utilitzar els diners que van recaptar

Retorn a Wembley: El Barça, obligat a reaccionar en un estadi mític, davant del Tottenham de Pochettino

  • A Sant Julià de Ramis, el municipi on havia de votar Carles Puigdemont i on avui s'ha renunit l'executiu català. Tot recordant les càrregues policials al municipi avui fa 1 any, Torra ha reivindicat el camí seguit pel govern català des d'aleshores. Ens ho explica la Gemma Esteba...
  • Les reivindicaions de l'esperit de l'1 d'octubre no només han estat als discuros... també s'han fet presents al carrer. Durant tot el matí, milers de manifestants han realitzat accions a diferents punts del territori....convocades, com és habitual, a través de les xarxes i en molt poca estona. Des de Girona, on hi ha hagut molta activitat ens ho explica la JUDIT HUERTA...
  • El sindicat USTEC també ha organitzat per avui actes reivindicatius als centes escolars, en aquest cas, diuen, com a mostra de rebuig a l'actuació de la policia aquell dia a escoles i instituts. Una convocatòria d'aturades que s'ha fet extensiva a tots els treballadors.
  • Les mobilitzacions continuran aquesta tarda mab la manifestació convovcada per les entitats independentistes. Una marxa que s'cabarà davant l'edifici del Parlament, on demà s'hi ha de celebrar el debat de política general... Des l'ANC ja han exigit que les institucions converteixin les paraules en fets
  • Un dels actes que s'ha fet aquest matí ha fet coincidir el president de la generalitat, el del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona. Tots tres han participat en un muinut de silenci davant el CAP de Guinardó organitzat per entitats socials. Hi han assistit líders polítics, sindicals i també veïns i veïnes que s'han trobat sote el lema Per la convivència,la democràcia i la llibertat·. L'alcaldessa Colau ha condmenat tota repressió i violència.
  • Des del govern de Pedro Sánchez, fan una crida a evitar els fets com els de l'any passat i aposten pel diàleg./ El PP creu que Torra ha creuat una linia vermella i responsabilitza al govern socialista. Casado ha demanat la compareixença de Sánchez al Congrés i reclma ampliar un nou 155. A Catalunya, la defensa que Torra ha fet de les mobilitzacions del CDR tampoc no han agrdat als partits de l'oposició

El Govern s’ha reunit a Sant Julià de Ramis, on ara fa un any la Guàrdia Civil va impedir que votés Puigdemont. Hi ha haguts accions dels CDR a tot el territori i les concentracions a centres educatius i de treball recordant els fets de fa un any.

Pel govern socialista el camí per evitar els fets de l'any passat és mantenir el diàleg amb la Generalitat. El ministre de Foment admet que el suport d'esquerra i el PdeCAT són fonamentals per continuar la legislatura.

L’ANC, Òmnium i altres entitats han convocat una marxa que ha de sortir de plaça Catalunya i ha d'acabar al Parlament.

Els mossos han detingut aquest matí a Igualada un home acusat d'agredir un policia a la manifestació de Barcelona convocada per l'agrupació de la policia JUSAPOL.

Nou increment del preu del gas pels consumidors que tenen la tarifa regulada pel govern, la TUR. Avui puja més d'un 8 de mitjana respecte al trimestre passat. Afecta un vint per cent de consumidors.

Un estudi d'IrsiCaixa demostra que a l'hora de decidir el tractament antiretroviral per a un pacient infectat per VIH, la presència d'una determinada quantitat de virus resistents, indicarà que necessita un tractament específic, probablement, menys car.

Els de Valverde s'han entrenat aquest matí abans de viatjar demà a Londres, per afrontar dimecres al mític Estadi de Wembley el seu partit de Champions contra el Tottenham de Pochetino. I diumenge tindran una altra revalida a la lliga al camp del València.

En bàsquet, la selecció espanyola femenina s'endú el bronze al Mundial de Tenerife.

L'1-O, un any després: Els CDR ocupen la via de l'AVE a Girona i fan talls puntuals a diverses carreteres

Polèmica pels CDR: El president Torra els anima a mantenir les accions al carrer

Reaccions a l'1-O: El govern renova l'aposta pel diàleg i per l'oposició, Torra atia el conflicte

Investigació sida: Descobreixen a quins malalts els medicaments més cars els són efectius

Setmana de revàlida: El Barça es vol refer a la Champions contra el Tottenham abans d'afrontar la visita a Mestalla

El president de la Generalitat demana a Pedro Sánchez un pacte com el de Canadà i el Quebec per resoldre el conflicte català. És la resposta al president del govern, des de Nova York, que condicionava la durada de la legislatura a la voluntat de diàleg dels independentistes. Missatge que avui s'ha repetit des del consell de ministres.
El Govern aprova la nova regulació per als vehicles de lloguer amb conductor, els VTC, que preveu un periode de transició de 4 anys per adaptar-se a les normes de cada comunitat. El decret llei permetrà a autonomies i ajuntaments determinar el nombre de llicències, el que a la pràctica podria comportar-ne una reducció
En ple debat sobre la crisi de resultats a la Lliga, el Barça presenta la proposa d'un nou escut on desapareixen les sigles FCB. Seria l'onzè en 119 anys d'història. Mentrestant, l'equip mirarà de guanyar demà a l'Athlètic de Bilbao amb la baixa d'UMTITÍ, segons el club per unes molèsties al genoll.

Pedro Sánchez ha dit que avançarà les eleccions si els independentistes prioritzen el conflicte.

Quim Torra es reunirà aquest diumenge amb afectats i investigats per l'1 d'octubre i dilluns el Consell Executiu del Govern es reunirà a Sant Julià de Ramis per commemorar l'aniversari d'aquests fets.

Fonts pròximes a Lesmes han explicat que no s'ha obert cap investigació sobre el xat dels jutges que van opinar sobre el procés perquè no estan identificats i perquè en cas que es considerés una falta, ja estaria prescrita.

El Consell de Ministres ha aprovat el traspàs de la gestió i regulació de les llicències VTC a les comunitats autònomes. Hi haurà quatre anys per adaptar-se a la nova legislació fins que quedi una llicència de VTC per cada 30 taxis.

Un home n'ha agredit un altre amb un matxet al barri del Raval.

Els futurs metges de la UB són els primers d'Espanya que en reben formació sobre lactància materna.

En plena crisi esportiva del Barça, el club obre un nou debat amb la proposta de canvi d'escut.

La selecció espanyola femenina de bàsquet es juga aquesta nit, davant del Canadà, el passi a les semifinals del Mundial de Tenerife.