'Girasoles silvestres' és una pel·lícula d'amor i superació, dirigida per Jaime Rosales. Anna Castillo ('Adú', 'Viaje al cuarto de una madre', 'La llamada') interpreta a Julia, una jove mare impulsiva i vital que ha de tirar endavant i protegir els seus dos fills. Una dona de 22 anys amb tendència d'enamorar-se de la persona equivocada i que acaba envoltada de masculinitats tòxiques.
Clara Prats, investigadora del grup de recerca BIOCOMSC de la UPC, creu que la mobilitat durant la Setmana Santa pot ser la porta d'entrada per a la quarta onada de la Covid19. Per això, demana que els desplaçaments es facin de manera responsable i evitant els contactes socials. Durant l'entrevista amb Marta Sugrañes, Clara Prats aposta per mantenir mesures restrictives per evitar la propagació del virus i alerta que la nova variant britànica portaria xifres més elevades de contagis i hospitalitzacions.
Sanitat amplia el topall de l'edat de la vacuna d'AstraZeneca fins als 65 anys. Els contagis segueixen en augment, mentre s'espera l'arribada a Espanya de 30 milions de dosis i Brussel·les augura que el 70% dels europeus estarà vacunat a l'estiu.
- Els vianants guanyaran 1.500 metres quadrats nous per als desplaçaments a peu
- S'incorporarà una senyalització amb el nom del carrer i pictogrames al terra
- Els comerciants creuen que ajudarà a recuperar l'activitat econòmica
Cada cop hi ha més cellers que van més enllà de l'agricultura ecològica i recuperen pràctiques ancestrals com introduir animals en els treballs agrícoles. A cellers de l’Alt Penedès rescaten oficis com el llaurador a cavall perquè s’han adonat que amb la revolució agrícola i la introducció dels tractors, s’estaven desconnectant de la terra.
- A cellers de l’Alt Penedès rescaten oficis com el llaurador a cavall per "reconnectar-se" a la terra
- També han introduit ovelles i altres animals per ajudar a mantenir l'equilibri de l'ecosistema
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, inicia aquest dimarts la ronda de consultes amb els partits perquè proposin un candidat i garanteix que divendres hi haurà investidura. El millor posicionat és el republicà, Pere Aragonès, tenint en compte que ERC i la CUP han tancat a les darreres hores un preacord. Encara queda, però garantir el suport de Junts. Els republicans es mostren optimistes i ho vinculen a l'acord previ per garantir una majoria independentista a la Mesa.
Els comuns, autodescartats ja d'aquest acord ampli de Govern que pretenia ERC, creu que el preacord es queda curt i no es durà a terme perquè està condicionat per Junts i el PSC critiquen que els republicans tinguin les mans lligades per la formació de Puigdemont.
- La marca tindrà un primer vehicle endollable urbà al 2025
- La automobilística va perdre 194 milions al 2020 per l’impacte de la pandèmia
- Laura Borràs garanteix que divendres convocarà el debat d'investidura amb el candidat més viable
- Laura Vilagrà (ERC) creu que l'acord amb JxCat es materialitzarà aquesta setmana
- La CUP votarà dimecres el preacord amb els republicans
La Comissió de Salut Pública ha acordat vacunar amb AstraZeneca la població de més de 55 anys. Queda per decidir si el nou topall d'edat s'ampliarà fins als 65 anys o encara més, fins als 70. La situació epidemiològica preocupa per l'augment dels indicadors de la pandèmia. Els epidemiòlegs alerten que no s'han de relaxar les restriccions. La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha confirmat que divendres haurà ple d'investidura. Demà començarà la roda de consultes entre els partits polítics per proposar un candidat. Després de l'acord amb les CUP, ERC negocia amb Junts. Seat preveu llençar el seu primer vehicle elèctric el 2025. L'Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català ja orbita la Terra i millorarà la connectivitat 5G. El Barça goleja la Reial Societat (1-6), en un dels millors partits de la temporada.
- Les dades Covid-19 empitjoren a les portes de Setmana Santa
- Meritxell Budó fa marxa enrere i assegura que ara no es donen les condicions
- Es reprèn la vacunació amb AstraZeneca a la població d'entre 55 i 65 anys
Setmana primaveral
La setmana ha arrencat amb un sol radiant i amb un matinada menys freda que les del cap de setmana. Avui, les glaçades han estat febles i concentrades a les comarques pirinenques i a les zones arrecerades del vent. De fet, les temperatures han estat entre 3 i 8º més altes que ahir. I és que el fort vent ha impedit que l’aire fred s’acumulés a les zones fondes. Mestral i Tramuntana que a les Terres de l’Ebre, al Pirineu i a l’Empordà han bufat a ratxes d’entre 90 a més de 125km/h.Vent de nord que a partir d’aquesta tarda anirà perdent intensitat. La situació marcada per l’anticicló i per la retirada de l'aire fred que tenim a 1500 metres cap a l’est d’Europa. Aquesta pujada afavorirà que a mesura que avanci la setmana l’ambient sigui cada dia més primaveral. Això sí, les matinades continuaran sent fredes.
Tres òperes primes han estat les pel·lícules més guardonades dels Premis Gaudí 2021. 'La vampira de Barcelona', de Lluís Danés, s'ha fet amb cinc estatuetes, entre elles les de millor pel·lícula i direcció artística. 'Las niñas' n'ha guanyat quatre, amb premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana i a millor direcció per Pilar Palomero. I 'My mexican bretzel', amb tres, ha guanyat els Gaudí al millor documental, millor guió i millor muntatge. Candela Peña (per 'La boda de Rosa') i Mario Casas (per 'No matarás'), i els secundaris Verónica Echegui (per 'L’ofrena') i Alberto San Juan (per 'Sentimental') s’emporten els premis interpretatius d’enguany. El palmarès deixa una majoria històrica de dones.
La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha confirmat que divendres haurà ple d'investidura. Demà, començarà la roda de consultes entre els grups parlamentaris per proposar un candidat. Després de l'acord amb les CUP, ERC negocia a bon ritme amb Junts. La Comissió de Salut Pública acorda vacunar amb AstraZeneca persones de fins a 65 anys. La situació epidemiològica preocupa per l'augment dels indicadors de la pandèmia. Seat preveu llençar el seu primer cotxe elèctric el 2025. El Barça derrota la Reial Societat (1-6) en un dels millors partits de la temporada.
Seat ha anunciat la intenció de poder produir prop de mig milió de cotxes endollables a la planta de Martorell en el termini de 4 anys. Un vehicle urbà que costarà entre 20 i 25 mil euros que va dirigit al públic generalista. El president de la marca, Wayne Griffiths, ha explicat, això si, que el pla està condicionat al suport institucional, bàsicament a l’arribada de fons públics.
Els altres plans de futur passen pel nou Cupra Tavascan, que també serà elèctric dins de la marca esportiva de Seat i que sigui una realitat al 2024. A banda, també es preveu la renovació de l’Ibiza i l’Arona. Tot plegat per retornar aquest mateix any als beneficis, ja que l’any passat Seat va registrar 194 milions en pèrdues per l’impacte de la pandèmia.
El primer nanosatèl·lit de la Generalitat s'ha enlairat finalment a les 7:07 hores d'aquest dilluns des del cosmòdrom rus Baikonur, situat al Kazakhstan. El dispositiu, batejat com a 'Enxaneta', estava a bord d'un coet Soyuz 2 i hauria d'haver-se enlairat dissabte, però per problemes tècnics es va haver de posposar el llançament.
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, inicia aquest dimarts la ronda de consultes amb els partits perquè proposin un candidat i garanteix que divendres hi haurà investidura. El millor posicionat és el republicà, Pere Aragonès, tenint en compte que ERC i la CUP han tancat a les darreres hores un preacord. Encara queda, però garantir el suport de Junts. Els republicans es mostren optimistes i ho vinculen a l'acord previ per garantir una majoria independentista a la Mesa.
Els comuns, autodescartats ja d'aquest acord ampli de Govern que pretenia ERC, creu que el preacord es queda curt i no es durà a terme perquè està condicionat per Junts i el PSC critiquen que els republicans tinguin les mans lligades per la formació de Puigdemont.
- L'estudi apunta que tenir un major nombre de repeticions d'aminoàcids es relaciona amb un risc major de patir efectes greus del virus
- Els resultats poden ajudar a entendre el motiu de la presència més gran d'homes que dones a les UCI
- Els investigadors han fet servir la intel·ligència artificial per trobar els gens relacionats amb el pronòstic de la Covid-19
Un estudi liderat per la Universitat de Siena a Itàlia ha revelat que les variacions genètiques al receptor de la testosterona predisposen els homes a patir una Covid-19 més greu. La investigació ha estat validada a l'Estat amb la coordinació dels hospitals de Bellvitge i Vall d'Hebron de Barcelona.