Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Arriba a les llibreries Todos los futuros perdidos, un llibre sobre les converses entre Eduardo Madina i Borja Sémper. L'exdiputat del PSOE i l'exportaveu del PP al Parlament Basc ens presenten llibre, en el qual conversen al voltant de la d'ETA i la seva dissolució. "En el debat entre la memòria i l'oblit, ens hi va bastant que guanyi la memòria", diu Madina reivindicant la importància de recuperar el tema. Revela les seves sensacions davant la sortida de presó dels terroristes que el van intentar assassinar: "En el model de societat que vaig defensar, sempre ha tingut un lloc per a ells". Reconeix que queden atemptats dels GAL per esclarir i que "mai es tanca tot del tot bé", i es pregunta: "Per què puc coincidir amb dirigents de Bildu amb la condemna als GAL, i no en la condemna d'ETA?".

Els expolítics celebren les paraules de reconeixement del líder abertzale Arnaldo Otegi: "Són les primeres paraules que em sonen bé d'Otegi en tota la seva història", assegura Sémper. El popular recorda que Bildu està vinculat a un discurs relacionat amb la violència, però celebra que hagin evolucionat. Tot i això, defensa que "Otegi i companyia haurien de respondre: Per què tant de dolor?". Per la seva part, el socialista diu que, si fos president, intentaria crear una governabilitat que no depengués d'un partit com Bildu.

Catalunya podria perdre 1 de cada 10 platges en els pròxims 10 anys. Els fenòmens extrems aniran a més amb el canvi climàtic i la imatge del nostre litoral pot ser molt diferent d'aquí una dècada. Entrevista a Javier Martín Vive. L'estrella de 12 puntes que coronarà la torre de Maria de la Sagrada Família s'instal·larà a finals d'aquest mes.

Xavi Hernández ja és el nou entrenador del Barça. 6 anys i mig després d'acomiadar-se com a jugador ha signat com a tècnic fins al 2024 en una presentació amb públic al Camp Nou.

La rebuda, com un heroi i ovacionat pels 10 mil culés presents al Camp Nou, ha emocionat un Xavi Hernández més que conscient del repte majúscul que afronta. Promet màxima exigència i posar en solfa el vestidor. Encara, però, se li fa estrany que el comparin amb grans com Guardiola o Zidane. Li agradaria entrar en el club dels escollits.

Laporta, que ha exhibit una gran sintonia amb el nou tècnic a la presentació, té clar que Xavi ve a marcar un abans i un després. El de Terrassa viu un dia de suports, com el de Juan Carlos Unzué, avui des d'un torneig de golf solidari.

El socialista Rubén Guijarro ja és nou alcalde de Badalona. L'acord l'oposició en bloc desbanca Xavier García Albiol, per la seva aparició als papers de Pandora. El nou govern de coalició té el repte d'aportar estabilitat a un municipi que, en els últims 3 anys i mig ha tingut 4 alcaldes diferents.

Una de cada 10 platges podria desaparèixer en la pròxima dècada. Els experts alerten: caldrà fer recular terra endins les línies de tren de la costa i els passejos marítims.

S'intensifiquen les negociacions del Govern per convèncer la CUP sobre els pressupostos de la Generalitat. JxCat avisa que només s'aprovaran amb el suport dels cupaires, mentre socialistes i comuns es tornen a oferir.

Avancen les obres a la Sagrada Família. L’estrella que coronarà la torre de la Mare de Déu s’il·luminarà, per primer cop, el 8 de desembre.

Xavi Hernández ja és el nou entrenador del Barça. 6 anys i mig després d'acomiadar-se com a jugador ha signat com a tècnic fins al 2024 en una presentació amb públic al Camp Nou.

El socialista Ruben Guijarro torna a ser alcalde de Badalona. La moció de censura contra el popular Xavier Garcia Albiol ha comptat, com estava previst, amb els vots favorables de Guanyem Badalona, ERC, PSC, JXC i comuns.

Guijarro ha defensat la presentació de la moció per garantir l'estabilitat institucional de la ciutat i governar "des del diàleg" i "el compromís comú" superant els "càlculs electorals i el tacticisme polític". Tot després que el líder popular aparegués als papers de Pandora on se’l relaciona amb una empresa offshore a Belice.

Aquest és el sisè canvi a l'alcaldia de la ciutat en una dècada en què hi ha hagut dues mocions de censura, girs electorals, aliances àmplies, i fins i tot una dimissió per saltar-se el confinament.

Rubén Guijarro ha pres possessió com a nou alcalde de Badalona. Amb la vara a les mans, Guijarro s'ha compromès a encetar una nova etapa en el govern municipal. S'intensifiquen les negociacions del Govern per convèncer la CUP sobre els pressupostos de la Generalitat. El PSC i els Comuns tornen a oferir-se a Aragonès per aprovar els pressupostos. La costa catalana està en alerta: en els pròxims 10 anys podrien desaparèixer 1 de cada 10 platges. Els treballadors de la Zona Franca i el Port ja han pogut fer servir les 3 noves estacions de l'L10. Pel nou túnel de Glòries, fins a les 10 d'aquest matí, hi han passat prop de 8.300 vehicles. Pere Aragonès anuncia a Glasgow que el Govern posa en marxa els treballs per crear l'empresa pública d'energia. Després de 20 mesos, avui qualsevol persona vacunada pot tornar a viatjar als Estats Units presentant el passaport covid. L'Ajuntament de #Barcelona i la Generalitat veuen amb bons ulls la instal·lació de dos molins de vent a la serra de #Collserola. L'estrella de 12 puntes que coronarà la torre de Maria de la Sagrada Família s'instal·larà a finals d'aquest mes. XaviHernandez ja ha signat com a nou entrenador del Barça.

La costa catalana està en alerta: en els pròxims 10 anys podrien desaparèixer 1 de cada 10 platges. La seva regressió, que afecta ja més de la meitat del nostre litoral, però que és un fenomen global, està avui sobre la taula a la Cimera Internacional del Clima.

Antoni Cañete proposa que s'utilitzi la figura de la suspensió temporal del contracte per a aquells treballadors que no estiguin vacunats. El president de PIMEC diu que no es pot permetre que algú vagi a treballar sense estar vacunat o amb una prova de Covid-19 i, per tant, no se li pot pagar el sou: "No demanem cap suspensió, demanem responsabilitat". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que hi ha un "xoc de demanda" a causa de la "nova normalitat": "La situació ha vingut per quedar-se". Explica que el 94% de les empreses ja havien tingut abans un encariment en el subministrament de matèries primeres, i que el 84% ja tenen problemes de subministrament. Davant tot això, demana prendre decisions, perquè es poden convertir en oportunitats, com seria "replantejar-se la relocalització". Considera que la reforma laboral ha d'anar més enllà, i demana flexi-seguretat i diu que "no pot ser de fireta. Assegura que a Catalunya s'està vivint una situació de "posicions maximalistes, per no dir extremistes": "Cal respectar les minories, però no podem condicionar els interessos generals". Considera que el Govern s'equivoca de direcció amb la moratòria de les energies renovables. I confia que el conseller Giró no augmenti la pressió fiscal per al 2022.

Malgrat la intenció de celebrar uns Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu a finals d'aquesta dècada, fa temps que els especialistes adverteixen que l'escalfament global està acabant amb l'ecosistema propi de la zona.En el futur serà més difícil poder esquiar, perquè no hi haurà neu, i el medi natural patirà les conseqüències d'aquest canvi de règim climàtic.

Moltes famílies del centre d'Europa han començat a comprar petites ampolles de gas butà i càmping gas per por a que en els propers anys es produeixi una gran apagada elèctrica. En principi, Catalunya i el conjunt de l'Estat no han de patir perquè a la Península Ibèrica la xarxa funciona de manera autònoma i no depèn de l'energia que arriba del nord del continent. Tot i això, a botigues d'electrodomèstics i ferreteries s'han disparat les vendes de certs productes.

Els reptes que afronta la nova llei d'habitatge de l'Estat són colossals. Amb el preu del lloguer disparat a les grans ciutats i amb salaris baixos que impedeixen a molts poder accedir a una hipoteca, àmplies capes de la població ho tenen cada vegada més compliocat per tenir un sostre digne. Analitzem la situació amb l'economista i membre de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge (OMH), Carme Trilla.

En una setmana marcada per les agressions sexuals greus a Catalunya, ens preguntem com s'enfronten a aquesta realitat els més joves però també els seus pares, que pateixen quan els fills surten de nit

Dues columnes han marxat des dels nuclis de Lleger i el Papiolet, una des de cada banda del municipi, i han caminat amb cartells i pancartes contra la MAT fins a l'escola de Sant Jaume dels Domenys. Els manifestants han recorregut el tram del terme municipal on està previst que es construeixin les 18 torres de la línia d'alta tensió, si s'aprova el projecte Valmuel-Begues. Durant la caminada, els participants també han format el missatge 'No a la MAT' i, així, han capturat des de l'aire el seu rebuig al projecte.

Obre portes l'Ecomuseu urbà Gitano de Barcelona, que impulsa l'associació Carabutsí. Es tracta d'una expressió que defineix un bon àpat i que és tan gitanocatalana com la rumba. S'han recopilat més de 7.000 documents de les famílies del barri, moltes de les quals han hagut de marxar per la gentrificació.