Moments - Els mercats
Moments  Els mercats

Els mercats han estat presents en les nostres ciutats des de l’antiguitat i més enllà de ser llocs per aconseguir aliments també han estat indrets...

14/09/2014 00:11:49
Els mercats Els mercats
Els mercats 00:11:49 14/09/2014
Sinopsis

 Els mercats han estat presents en les nostres ciutats des de l’antiguitat i més enllà de ser llocs per aconseguir aliments també han estat indrets per a socialitzar i trobar-se. A Catalunya l’afloriment dels mercats arriba al segle XIX, quan les parades de queviures a l’aire lliure passen a ser edificis construïts de valor arquitectònic. El Born, La Boqueria o el Mercat de Sant Antoni tenen tots més de cent anys i constitueixen una mostra evident del que representen aquests edificis. El mercat de Sant Antoni, per exemple, va prendre de referència el model de construcció del de Les Halles a París.

Serà a partir dels anys 50 del segle XX, segons les imatges dels noticiaris de l’època, que els mercats tradicionals toparan amb la innovació d’una fórmula diferent per a comprar i vendre: els supermercats.  Una prova que els ciutadans superaran uns anys més tard, perquè davant de les veus especulatives que demanaven enderrocar-los, va prevaldre  el seny de conservar-los. Com diu la historiadora Mercè Renom: “els nostre mercats són símbol de pau social”.

Mercè Renom explica la història dels nostres mercats, juntament amb el professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, Manel Guardia. 

“Els mercats” té guió de Rosa Masip i la realització és de Jordi Renú.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Castellano