A l'espai d'actualitat econòmica hem comentat l’acord signat aquesta setmana entre Donald Trump i Kim Jong Un i els seus efectes sobre l’economia i el comerç global amb Alexandre Muns, professor de les escoles de negoci EAE i OBS Business School, expert en política i economia nord-americanes.
A continuació, a la tertúlia, hem abordat el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona que celebra 20 anys i es fixa la reindustrialització sostenible com a principal prioritat. Per aquest temari hem comptat amb Agustí Colom, president del Consell General del Pacte Industrial i regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, i Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial.
A l'oferta laboral de l'Econòmix, Montse Figueres, directora de l’oficina Manpower a L’Hospitalet de Llobregat ha plantejat feina per treballar com a Regulatory Affairs Officer per a un laboratori farmacèutic amb una retribució bruta anual de 22.500€. Després, a la secció Humor Salmó, Jordi Perdiguero, professor d’economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha tractat l’efecte dels "coets i les plomes" o el que és el mateix ens ha explicat el motiu de l’alça ràpida del preu de la benzina quan el valor del petroli augmenta i, en contraposició, la disminució lenta del preu de la benzina quan el cost del petroli disminueix.
I a Món del Bé Comú, Elisabet González, responsable de Responsabilitat Social Corporativa de l’Institut Guttmann, ens ha exposat com han implementat el balanç del bé comú dins de l'Institut i quines conseqüències ha tingut sobre els 5 indicadors bàsics d'aquest balanç, que són la dignitat humana, la justícia social, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica i la transparència.