Enlaces accesibilidad
Prevenció

Tanquen tots els accessos dels Ports, Cardó-Boix i Cap de Creus per perill d'incendi forestal

Per
Tancament nivell 3 Pla Alfa Agents Rurals i ADF
Tancament nivell 3 Pla Alfa Agents Rurals i ADF

Un total de 23 municipis de cinc comarques activen l'alerta per una situació de perill per incendi a partir d'aquesta mitjanit, entre les quals està les zones del litoral i prelitoral de Tarragona, Terres de l'Ebre i Empordà. Per això, es tanquen els accessos a tres espais naturals protegits: Els Ports, Cardó-Boix i Cap de Creus. És el tercer avís en menys de dues setmanes per avisar d'una situació elevada de que es produeixi un foc a Catalunya i que comporti restriccions en diverses localitats.

A més, també se suspenen les activitats que pugui suposar risc d’incendi a les comarques i municipis on hi hagi activat el nivell 3 del Pla Alfa. En total se suspenen 1.792 activitats, entre elles activitats relacionades amb accions amb l’ús de radials i bufadors, activitats apícoles o forestals.

Perill fins diumenge

La situació, segons Acció Climàtica, es podria allargar fins al cap de setmana amb l’episodi de vent més important del que portem d’estiu.

El vent intens i les humitats baixes i a les zones amb una sequera acumulada important, com l'Empordà, la costa central de Barcelona, el Camp de Tarragona i l'interior Terres de l’Ebre, es donen les circumstàncies que poden produir incendis forestals amb una ràpida evolució. La previsió és que la situació millori amb vista a diumenge dia 6 d’agost.

dsgdfgsfds

També en ambdós casos el màxim perill raurà al litoral. El vent comença demà dijous, passa pel seu màxim divendres i va a la baixa durant els dos dies posteriors. A les zones arrecerades del vent el perill baixarà per la disminució de la temperatura. També estaria prevista alguna petita precipitació abans del màxim de vent i això pot acabar de perfilar el perill en el cas de l’Empordà.

Com en anteriors ocasions el mes de juliol passat, mentre duri l'episodi, els agents rurals es destinaran exclusivament a la prevenció d’incendis forestals, i es reforçarà la vigilància aèria.

El govern de la generalitat fa una crida a la prudència per evitar qualsevol situació de risc.