Enlaces accesibilidad
Premis Trompa Verde

La 'greenfluencer' Clara Redondo rep el premi 'Moly de l'any' a Iberflora

  • Clara Redondo, coneguda com @plantitiscronica, guanya el premi "Moly de l'any", atorgat per ACPO, l'Associació de Comercialitzadors de Planta Ornamental i el programa Va de Verd, dins dels Premis Trompa Verde
  • Maria Gómez ha conduït el certamen a la fira Iberflora, on també s'ha presentat la tercera temporada del programa de RTVE Catalunya

Per
Clara Redondo, @plantitiscronica, guanya el primer premi "Moly de l'Any"
Clara Redondo, @plantitiscronica, amb el premi "Moly de l'Any" a Iberflora

Maria Gómez, presentadora del programa 'Va de Verd' d'RTVE Catalunya, ha lliurat el premi «Moly de l'any» a la greenfluencer Clara Redondo, coneguda a xarxes com @plantitiscronica. Aquest nou premi l'atorguen l'ACPO, Associació de Comercialitzadors de Planta Ornamental, i el programa 'Va de Verd'. És un guardó que s'afegeix als Premios Trompa Verde o Premis Greenfluencers que cada any dona Iberflora a la fira de València.

Abans de fer a mans els premis, la presentadora i part de l'equip de 'Va de Verd' han presentat les novetats de la seva tercera temporada, que es continua emetent cada diumenge al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.

Qui és Clara Redondo, la primera "Moly de l'Any"?

Clara Redondo viu a Santiago de Compostel·la rodejada a casa de dues-centes plantes d'interior. Es dedica a difondre tot el que sap sobre com cuidar-les, a les xarxes socials.

Aquesta afició la va descobrir durant la pandèmia. Amb el confinament, va decidir comprar algunes plantes per fer casa seva una mica més acollidora. Aquesta iniciativa va esdevenir una passió veritable i Clara va decidir compartir el que anava aprenent a Instagram. Ara és molt activa també a altres xarxes com TikTok, YouTube i Twitch, on condueix sessions que ha anomenat "planteràpia".

D'altra banda, l'octubre de l'any passat va publicar una guia de cures bàsiques per a plantes d'interior, anomenada “Hogar, verde hogar”, i va rebre el premi a la millor greenfluencer de 2022.

Els Premis Trompa Verde

Els Premis Trompa Verde són anuals i reconeixen el treball dels creadors de contingut en diferents àrees del món verd, a les xarxes socials i a Internet. El guardó principal d'aquests premis, triat íntegrament pel jurat, és el de "Millor Greenfluencer de l'any", que enguany ha guanyat Marta Rosique, coneguda com a @plantaenverde.

Els premiats en la resta de categories a "Millor Publicació" han estat aquests:

  • Cocos Garden Mallorca (@cocosgardenmallorca) a millor publicació 'Abraça una planta'
  • Alba Núñez Castaño (@verdopolis) a millor publicació 'Plantes d'interior'
  • Vanesa Piñeiro (@planticidad) a millor publicació 'Jardí exterior'
  • Marta Rosique (@plantaenverde) a millor publicació 'Hort i fruiteres'
  • Natalia Sáez Achaerandio (@enabrilhojasmil) a millor publicació 'Cuidats de planta'
Iberflora també ha atorgat els Premis Iberflora Innovació 2023. Els han guanyat Fitoralia, en la categoria planta i flor, Projar en cura i sanitat vegetal, Stocker en la categoria d'equipament de jardí i decoració, i Moasure en tecnologia de producte.