Enlaces accesibilidad
7 zones

Nova senyalització a Barcelona per obligar a baixar del patinet i la bicicleta

Per
El nou senyal per patinets i bicicletes és de color blau i s'ha inspirat en els de la DGT
El nou senyal per patinets i bicicletes és de color blau i s'ha inspirat en els de la DGT

Barcelona ja compta amb una nova senyalització per obligar els usuaris de la bicicleta i el patinet a baixar del vehicle i anar a peu per la zona indicada. L'Ajuntament ha instal·lat els senyals a set punts de la ciutat i està previst que els col·loqui a 30 punts més abans d'acabar l'any. L'objectiu és reforçar la prohibició ja existent per aquests vehicles, quan circulen per espais compartits amb vianants.

Barcelona inicia els treballs per modificar l'actual ordenança de convivència | Maite Boada

La mesura s'emmarca en el Pla endreça i té com a objectiu ajudar a reduir els conflictes de convivència entre vianants i bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Un equip d'informadors assessorarà els usuaris els primers dies i repartirà plànols amb els itineraris ciclistes de la ciutat.

Senyalització de color blau

Els nous senyals s’han inspirat en els que la Direcció General de Trànsit ha elaborat pels patinets i les bicicletes i que pròximament s’ha d’incorporar al Reglament General de Circulació. Així, d'acord amb aquesta proposta, el departament de Mobilitat de l’Ajuntament ha elaborat una senyalització específica de color blau. Els nous cartells s’incorporaran al Manual de Senyalització del consistori.

Els primers punts escollits per implantar aquest tipus de senyalització són la plaça de Ferran Reyes 2-8, al districte de Sant Andreu; l’encreuament entre el carrer de Ferran Junoy i el de Sao Paulo, també a Sant Andreu; el carrer de les Agudes 92, a Nou Barris; la intersecció entre la Gran Via Carles III i el carrer de Sabino Arana, a les Corts; la passarel·la de la Maquinista, a Sant Andreu; i l’avinguda Meridiana 276 i 285, en aquest mateix districte.

El govern municipal està treballant per implantar una trentena de senyals més abans de final d’any. Les ubicacions s’estan treballant amb els districtes per a determinar en quins punts es consideren més necessàries. Fins ara aquesta senyalització només s’havia col·locat de prova al Nou Pont del Treball Digne, al districte de Sant Andreu i a la Via Augusta amb el carrer de Pau Alcover, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.