Enlaces accesibilidad
CEO

El 60% de la població a Catalunya dona suport a l'amnistia

Per
La llei d'amnistia rep un suport majoritari a Catalunya
La llei d'amnistia rep un suport majoritari a Catalunya

La nova legislatura comença marcada per la tramitació de la llei d'amnistia. La futura llei té el suport de fins al 60% dels catalans, segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). L'enquesta preveu que el PSC guanyaria amb claredat les eleccions al Parlament amb una forquilla d'entre 39 i 45 escons, per davant d'Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya, que quedarien en segona i tercera posició respectivament. L'independentisme consolida la tendència a la baixa i perdria, d'aquesta manera, la majoria a la cambra.

La majoria dels catalans, a favor de l'amnistia | Imma Morant

L'independentisme a la baixa

El qüestionari deixa en evidència que només un 31% per cent de la població a Catalunya rebutja la llei d'amnistia. L'enquesta també pregunta per la independència de Catalunya i el no supera per 11 punts al sí. El 52% dels catalans hi estan en contra, davant del 41% que hi està a favor. Aquests percentatges fa pràcticament un any i mig que no varien. L'independentisme continua, pel que fa als suports, en el nivell més baix des de 2012.

Ampli suport a l'amnistia a Catalunya

Enfonsament de Junts

D'altra banda, si es fessin eleccions al Parlament, el PSC les tornaria a guanyar obtenint entre 39 i 45 escons per davant d'ERC i de Junts, que podria perdre fins a 13 escons. Els partits independentistes no aconseguirien la majoria absoluta. Forta pujada del PP, que passaria de 3 a 19 o 24 diputats. Ciutadans desapareixeria. L'enquesta es va fer enmig de les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez però abans que ERC i Junts tanquessin l'acord amb el PSOE.