Enlaces accesibilidad
Violències

Augmenten el nombre d'agressions sexuals ateses a Barcelona

  • L'Hospital Clínic, centre de referència, ha atès un 5 % més d'agressions sexuals respecte de l'any passat
  • Gairebé 4 de cada 10 tenien lesions físiques perquè les agressions alerten els metges, són cada cop més violentes

Per
Més agressions sexuals i més violentes: l'Hospital Clínic detecta un augment del 5,6 %

Augmenta el nombre d'agressions sexuals ateses a Barcelona, segons les dades de l'Hospital Clínic, que ha atès un 5 % més d'agressions sexuals respecte de l'any passat. S'han atès 587 casos dels quals 524 són dones i 64 homes. Gairebé el 37 % patien lesions físiques perquè les agressions alerten els metges, són cada cop més violentes. La dona més jove tenia 16 anys i la més gran, 81 anys, tot i que la majoria de les víctimes d'agressions sexuals són menors de 25 anys.

L'Hospital Clínic atén més d'agressions sexuals que l'any passat: un 5,6 %

"És una bomba que esclata al cervell", assenyala la Dra. Lluïsa Garcia Esteve, psiquiatra i presidenta de la Comissió de Violència Masclista i Salut de l'Hospital Clínic qui assegura que "hi ha un abans i un després en la vida d'aquesta persona" que ha patit una agressió sexual.

Les lesions físiques ateses a més de l'agressió sexual es doblen en un any

El que més ha sorprès els professionals del Servei d'urgències del Clínic és l'augment de la violència física afegida a l'agressió sexual, com poden ser cops, mossegades, fractures o escanyament. Representen un 37 % aquest any.

La majoria de les agressions sexuals es cometen en un domicili habitual, però enguany també es constata que hi ha hagut més agressions al carrer, i en particular a les persones sense sostre, també sobretot a les dones, i en molts casos grupals. A banda que un de cada cinc agressions han estat facilitades pel consum de substàncies, majoritàriament, per l'alcohol.

En 7 de cada 10 casos se sospita d'una agressió sexual facilitada per drogues. Segons les dades del Clínic, el centre de referència a Catalunya per aquest tipus d'agressions, la meitat de les víctimes denuncia.