Enlaces accesibilidad
Gastronomia pirenaica

Fricandó de vedella amb moixernons fet a la Vall de Camprodon

Per

Recepta de fricandó amb moixernons fet a la Vall de Camprodon a 'La Recepta Perduda' amb Sílvia Abril.
Foto de fricandó amb moixernons cuinat a Camprodon per Sílvia Abril a 'La Recepta Perduda'.

La cuina catalana està plena de plats de tota mena que s’han convertit en receptes tradicionals sense les quals no entenem la nostra gastronomia. A la Vall de Camprodon en trobem diversos exemples com és el cas del fricandó de vedella amb moixernons, un plat de cassola que neix com a cuina de subsistència, però que ja s’ha quedat als nostres menús per sempre més. A ‘La Recepta Perduda’ Sílvia Abril es desplaça fins a les seves muntanyes per aprendre a cuinar-lo.

La carn a Camprodon

És cert que a la cuina catalana costa trobar plats de bèstia grossa. Tal com explica el gastrònom Pep Palau, “els catalans mengem bèsties més menudes i la tradició de menjar vaca, vedella i bou ens arriba de França”. Concretament, va ser en entrar el segle XX quan es va començar a trobar una àmplia presència de plats a Catalunya amb aquests tipus d’animals.

Una altra de les carns que es consumeixen molt a la zona és la de poltre. En Joan Moret, ramader, explica que han fet estudis a l'FECAPI, la Federació del Cavall Pirinenc Català, i han trobat que el consum d’aquest animal comporta una gran aportació d’omega-3 i ferro.

Preparació pel fricandó amb moixernons a 'La Recepta Perduda' amb Sílvia Abril.
Preparació pel fricandó

Preparació pel fricandó RTVE Catalunya

INGREDIENTS

  • Llata de vedella
  • Moixernons
  • Pastanagues
  • Cebes
  • Tomàquets

PER LA PICADA

  • Ametlles torrades
  • All
  • Carquinyolis

PAS A PAS

  1. Enfarinar i enrossir la carn
  2. Sofregeix la ceba, la pastanaga i el tomàquet
  3. Afegeix un farcell d’herbes aromàtiques i una copa de vi blanc
  4. Cobreix amb brou i que cogui a foc Baix
  5. Incorpora els bolets, i afegeix la picada