Enlaces accesibilidad

Mallorca endureix les restriccions: Nadal amb toc de queda a les 22:00 i reunions de màxim sis persones

  • Bars i restaurants no podran obrir l'interior dels locals i hauran de tancar terrasses a les 18:00 vigílies de festius
  • Les mesures per risc extrem de contagi de Covid19 es mantendran per Nadal

Per
Toc de queda a les 22:00 i reunions de màxim sis persones a Mallorca per Nadal

L'expansió del virus a Mallorca accelera el ritme i no atura de crèixer. Amb una indidència acumulada de 336 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies i 396 l'última setmana, Mallorca entra en nivell de risc extrem de risc de contagi per Covid19. Això vol dir que el Govern aplica noves restriccions, bars i restaurants no podran obrir l'interior del local i només els és permès servir a les terrasses, a la meitat de cabuda,menjar per emportar. Divendres, dissabte i vigílies de festiu, hauran de tancar a les sis del capvespre. El servei a domicili, però, s'amplia fins la mitjanit.

Màxim sis persones per Nadal

Les reunions socials estan limitades a sis persones a l'aire lliure. Tot i que en aquest nivell està previst que estiguin prohibides en interiors, el Govern felxibilitza la mesura epr evitar que hi hagi gent que hagi de passar Nadal tota sola, per això es permet trobades de sis persones, també a l'interior, amb un màxim de dues unitats de convivència. El toc de queda es manté a les deu del vespre, sense exepcions tampoc en els dies assenyalats. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit que no pot donar un missatge de relaxació cap dia, perquè "el virus contagia igual per Nadal o per Cap d'any".

"El virus contagia igual encara que sigui Nadal o Cap d'any"

Les noves restriccions no afecten la resta d'illes

La cabuda dels centres comercials es limita encara més, al 30%, com als llocs de culte i als gimnasos. En aquest nivell de risc extrem està prohibit fumar al carrer. Les mesures entren en vigor demà i ho estaran almenys fins el 28 de desembre. Només afecten a Mallorca, l'illa amb una incidència més alta. Formentera és la que té millor situació i està en el nivell 1 de restriccions. Eivissa millora i passa a nivell 2. Menorca empitjora i es troba en de risc alt, nivell 3.