Enlaces accesibilidad

FBI i Guàrdia Civil requisen el iot 'Tango' al port de Palma

Por
Un agent de la Guàrdia Civil dins el iot 'Tango'
Un agent de la Guàrdia Civil dins el iot 'Tango' propietat d'un oligarca rus.

Agents de l'FBI, la Homeland Security Investigations (HSI) i de la Guàrdia Civil han estat requisat el iot de luxe 'Tango' al port de Palma. Durant tot el dematí de dilluns el varen escorcollar. El vaixell és propietat de l'oligarca rus Viktor Vekselberg, home de confiança de Putin.

Petició dels EUA

L'embarcació, de 78 metres d'eslora i valorada en més de 90 milions d'euros, està ara amarrada al Port de Palma. Ha estat inclosa dins la llista negra elaborada pels Estats Units que ha demanat en forma de comissió rogatòria al jutjat d'instrucció número 2 de Palma que inspeccioni el que hi ha a dins. La investigació no forma part de les sancions europees i és fruit de la col·laboració d'ambdós països.

Després del 'Lady Anastasia'

Durant l'escorcoll els agents han intervengut documentació i material informàtic que serà analitzat per confirmar la identitat del propietari. El vaixell duia en el punt de mira des de fa setmanes quan també intervingueren un altre iot, el 'Lady Anastasia', a Port Adriano.

Encara no està clar si quedarà immobilitzat a la Drassana del Moll Vell ni, en el cas que es traslladi, a on quedarà amarrat a partir de llavors. També es desconeix qui es farà càrrec de les seves despeses. Dues incògnites que encara s'han de resoldre. De moment, roman estacionat al Port de Palma.