Enlaces accesibilidad

El Sant Jordi de 2022 recupera pràcticament la normalitat a les Balears

  • Repassem les novetats que els autors de les illes presenten enguany
  • Maite Salord, Melcior Comes o Sebastià Alzamora seran entre els més venuts

Per
A Maó ja han muntat les paradetes de Sant Jordi aquest divendres
A Maó ja han muntat les paradetes de Sant Jordi aquest divendres

l sant Jordi d'enguany recuperarà pràcticament la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia. El de 2020, amb les llibreries estaven tancades pel confinament, no es va poder celebrar i el de l'any passat va tornar al carrer, però amb mascaretes i restriccions. La collita d'aquest 2022 dels escriptors de les illes ha estat fecunda en forma de novetats i recopilacions.

Maite Salord, Sant Jordi amb novel·la premiada

La menorquina Maite Salord, amb un llibre premiat sota el braç, passarà una jornada maratoniana de signatures a Barcelona. 'Al país de l'altra riba' explica la història dels menorquins que van anar a Algèria en l'època que la migració era en direcció inversa. El que el temps no ha canviat és la presència persitent i destructiva de la guerra.

La novel·la de Melcior Comes, 'Tots els mecanismes', també toca un tema de plena actualitat, l'especulació immobiliària promoguda per la indústria turística. Comes s'endinsa en aquesta història en què reconeix que "qualsevol semblança amb la realitat és ben real", a través de dues famílies poderoses, una barcelonina de constructors i una altra de mallorquina, de cacics vinculats al turisme.

Més narrativa

'Ràbia' de Sebastià Alzamora, una història que parteix de la mort per enverinament d'una cussa, serà també entre els més venuts d'enguany. A més, presenten novetats aquest Sant Jordi, Biel Mesquida amb 'Encarnacions', una mena de tapís literari amb articles publicats a la premsa, Carme Riera, amb una biografia de l'agent literària Carme Balcells, Joana Maria Pastor Perelló amb una nova entrega del món màgic de Lot, Jaume Mateu amb 'Venes d'Aram' on conta la vida del repadrí napolità, o Laura Gost amb 'Quan tot es torna senzill', la seva segona novel·la. I un llibre escit a setze mans, a 'Prova de foc' vuit periodistes de les illes publiquen vuit contes inspirats pel confinament i la pandèmia.

Poesia

Entre la prosa i la lírica es mou 'El col·leccionista' de Miquel Bezares. I si deixem l'esclavitud de les novetats, podem optar tant per la narrativa com per la poesia de la Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'enguany, Antònia Vicens. Un altre santanyiner també premiat, en aquest cas amb el Carles Riba amb 'Si entra boira no tendré on anar', és Antoni Vidal Ferrando. I en poesia també trobarem una antologia de Bartomeu Rosselló-Pòrcel o 'Llum de cançó' de Miquel Àngel Llauger que anima els lectors a apropar-se al gènere.

Infantil

Per al menuts de la casa, podeu trobar la història de 'El darrer miotragus' contada per Adrià Garcias i passada pel sedàs de Melicotó o una revisió en clau feminista del conte de la lletera a 'La veritable història de la lletera' de Margalida Vinyes. I per als pares, consells carregats d'humor de l'escriptor Sebastià Bennàssar a 'Coi de criatures!'.