El nou president dels metges de les Balears vol fer feina per superar la mancança a Atenció Primària
- Carles Recasens té 43 anys i és el president més jove dels Col·legis de Metges d'Espanya
- Creu que s'ha d'atreure nous professionals i fidelitzar-los amb un projecte atractiu
El Col·legi de Metges de Balears té nova junta directiva i nou president. El doctor Carles Recasens, psiquiatre de 43 anys, s'ha convertit en el més jove d'Espanya. La junta també és singular: Té més dones que homes i ha incorporat metges en formació. Com diu el president, reflecteix la realitat de la professió fortament feminitzada i on seran fonamentals els metges joves, que s'incorporin a patir d'ara.
Col·laboració amb Govern i sindicats
Aquesta nova directiva substitueix l'equip anterior que encapçalava José Manuel Valverde, que s'ha jubilat. Entre els compromisos de la nova junta hi ha fer front a la necessitat de metges que hi ha degut a les jubilacions, lluitar per les condicions laborals dels metges de la sanitat privada i dels joves que s'incorporen a la professió. Recasens ha afirmat que farà feina de la mà de la conselleria de Salut, amb el Sindicat Mèdic i amb l'Acadèmia de Medicina per superar aquests reptes.
“Qüestions pendents: les llistes d'espera i la manca de professionals“
Fidelitzar el talent
Assegura que la solució al principal problema, la manca de metges a l'Atenció Primària, implica atreure nous talents i fidelitzar els professionals oferint un projecte atractiu que incentivi els metges a venir a les Balears i quedar-s'hi. El president del Col·legi de Metges ha afirmat, també, que "si durant els dos darrers anys la prioritat ha estat la lluita contra la pandèmia ara és temps de fer un esforç en les qüestions pendents, com les llistes d'espera i la manca de professionals".
La primera promoció de la Facultat, a punt
El mes que ve es graduarà la primera promoció de metges i metgesses formats a la Facultat de Medicina de les Illes Balears. Per endavant encara tenen el MIR i anys d'especialitat. Una promoció formada enmig d'una pandèmia a una facultat que va néixer enmig de la controvèrsia política sobre la seva utilitat. Avui, 6 anys després, ningú no en qüestiona els beneficis. Són 60 metges i metgesses, que per endavant, encara tenen el MIR i 5 anys més d'especialitat. La facultat, a hores d'ara, té 360 estudiants. La meitat són de fora de les Balears, però tots, en acabar la carrera, diu el degà Miquel Roca, podran atendre i entredre els pacients que li parlin en català.