Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Salut fa una crida a la vacunació per combatre la setena onada

  • Els ingressats als hospitals han augmentat un 50% en una setmana
  • El Govern descarta recuperar restriccions per frenar els contagis

Per
Sanitaris de Son Espases estudiant les variants de la COVID
Sanitaris de Son Espases estudiant les variants de la COVID

La incidència acumulada de Covid-19 en majors de seixanta-cinc anys, l'únic grup d'edat en què es fan proves als pacients amb símptomes compatibles, supera els 1.000 casos per 100.000 habitants a les illes.

Ja no hi ha dubtes que ens trobem immersos en la setena onada de contagis per coronavirus i això té un reflex en la situació als hospitals.

Augmenta la pressió hospitalària

Ara mateix 332 pacients ingressats a planta i 22 a les UCI dels hospitals de les Balears. Aquestes xifres han augmentat un 50% la darrera setmana. A l'increment dels ingressos, s'ha de sumar els sanitaris de baixa, devers 350, també contagiats per coronavirus.

La subvariant d'òmicron BA.5 és la predominant amb un 80% dels casos, però Salut assegura que és menys agressiva i que, per això, aquesta onada no serà comparable amb les anteriors. Durant el mes de juny, segons dades de la Conselleria, s'han registrat vuit morts per Coronavirus.

Descarten noves restriccions

La Conselleria de Salut fa una crida a vacunar-se amb la dosi de reforç contra la Covid-19. La cobertura de la tercera dosi no arriba ni al 60% de la població diana. Mentre que la primera vacuna, se la van posar gairebé nou de cada deu persones.

En la gent d'entre 20 i 50 anys, la cobertura no arriba ni al 50% amb la pauta completa. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha recordat que amb els símptomes de la malaltia són molt més lleus pels vacunats amb les tres dosis. Ha descartat recuperar mesures, com l'ús de la mascareta en interiors, per aturar els contagis.