Enlaces accesibilidad
Tribunals

Absolts els joves d'Arran per la protesta contra la massificació turística

  • La Fiscalia demanava penes de 26 anys de presó sumades pels dotze acusats
  • L'Audiència considera que no va ser un acte violent i que prima el dret de manifestació

Per
La Fiscalia demanava 26 anys de presó
La Fiscalia demanava 26 anys de presó

L'Audiència de Palma ha absolt els dotze militants d'Arran acusats de desordres públics per una protesta contra la massificació del turisme davant d'un restaurant al port Vell de Palma l'estiu del 2017. Segons la sentència, "no es van produir actes violents sobre persones o coses, no es va amenaçar ningú i, segons afirmen els agents de l'ordre públic, no es va produir cap perill cap a les persones o béns". La Fiscalia reclamava penes de privació de llibertat d'entre dos i quatre anys que sumaven 26 anys de presó.

Protesta l'estiu de 2017

el dret a protestar pacíficament

Un grup de joves de l'organització Arran, afí a la CUP, es van concentrar el juliol de 2017 amb pancartes, confeti i bengales davant d'un restaurant del Port Vell de Palma. Protestaven contra les conseqüències del turisme de masses a Mallorca. Els magistrats de la secció segona de l'Audiència consideren que "el dret a no ser molestat mentre se sopa a un restaurant no pot primar davant del dret a protestar pacíficament".

Sense permís per protestar

La sentència afirma que només s'ha acreditat la presència de tres dels dotze acusats i retreu a la policia i al jutge instructor que no fessin una roda de reconeixement amb garanties per als processats. Durant el judici que es va celebrar a principi de mes, els advocats defensors van aportar proves que alguns acusats eren a la península el dia dels fets. Els magistrats assenyalen que si bé és cert que la concentració no tenia el permís necessari de Delegació de Govern, això correspondria a l'àmbit administratiu i no penal.