Enlaces accesibilidad

La central de Maó deixa de cremar 55.000 tones de fuel anuals

  • La planta de Maó deixa de cremar fuel i es passa al gasoil
  • El Govern diu que és una passa fonamental en la descarbonització de Menorca

Por
La ciutat de Maó deixarà de patir la contaminació del fuel de la central tèrmica
La ciutat de Maó deixarà de patir la contaminació del fuel de la central tèrmica

Menorca respirarà millor a partir d'ara gràcies al canvi que avui s'ha fet a la central tèrmica de Maó. Des d'avui deixa de cremar fuel i passa al gasoli i això farà que desapareguin les columnes de fum negre que tantes vegades han estat denunciades pels menorquins.

La conversió s’ha duit a terme en els tres motors (BW1, BW2 i BW3) de 13,6 MW cada un, amb una potència total de 40,8 MW; a partir d’ara els tres motors funcionaran un màxim de 1.500 hores anuals amb gasoil i tindran una producció total estimada de 62 GWh cada any. Amb el canvi de combustible la central deixarà de consumir 55.000 tones de fuel cada any i reduirà un 88 % les emissions de diòxid de sofre (SO2) a l’atmosfera.

Reconversió dels magatzems

Per a dur a terme aquesta conversió, a més de l’adaptació dels propis motors, s’està reconvertint un dels dipòsits de fuel a gasoil i està previst reconvertir l’altre per a emmagatzemar aigua desmineralitzada destinada a les turbines de gas, mesura que també permetrà reduir de manera molt important les emissions de diòxid de nitrogen (NO2) d’aquests grups de generació.

Reducció de les emissions contaminants

El vicepresident del govern i conseller de Transició Energètica ha dit que ''el canvi suposarà una reducció molt important de les emissions a l'atmosfera i una millora en la qualitat de vida dels menorquins. Es deixarà de cremar 55 mil tones anuals de fuel, el que significa un 88% de reducció de diòxid de sofre".

Un gran benefici per a Maó

Sobretot es notarà els dies de tramuntana quan el fum arribava a la ciutat

El batle de Maó, Héctor Pons, ha fer èmfasi en la col·laboració entre les institucions. "Els beneficis es notaran sobretot els dies de tramuntana quan la contaminació arribava de forma molt clara i directa a Maó".

A la visita també han assistit el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava; el conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera del Consell Insular de Menorca, Josep Juaneda; l’alcalde de Maó, Héctor Pons; el director de la UPT Balears de Gas i Electricitat Generació, Antoni Cantarellas; el director de la central, Miquel Àngel Rosselló; la directora insular de Reserva de la Biosfera, Irene Estaún; la tinent d’alcaldia de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, i el tinent d’alcaldia de Recursos i Sostenibilitat, Rafael Muñoz.