Enlaces accesibilidad
Economia

Els comerciants i restauradors volen més creuers al port de Palma

  • Demanen que el Govern eixiqui les limitacions aprovades i que fixen un màxim de tres megacreuers al dia
  • Diuen que les acusacions de contaminació dels creuers són falses

Por
Les patronals consideren que el turisme de creuer és molt necessari per a l'economia de les Balears
Les patronals consideren que el turisme de creuer és molt necessari per a l'economia de les Balears

Les patronals del comerç i de la restauració de Mallorca volen més creuers als ports de les Balears i en concret, al de Palma. Avui han demanat al Govern balear que retiri les limitacions pactades amb la patronal dels creuers que fixen un màxim de tres megacreuers al dia al port de Palma.

Les patronals que firmen aquesta petició són Pimem, Afedeco, Amictur, l'Associació de Majoristes i Comerços Turístics i Restauració de la CAEB.

Contaminació dels creuers

S'està demonitzant un mitjà que fomenta el turisme de qualitat

Les patronals consideren que "s'està demonitzant un mitjà de transport que fomenta el turisme de qualitat i que és desestacionalitzador". Les associacions afirmen també que els turistes de creuer gasten més i això repercuteix en l'economia de les Balears. Sobre els estudis de saturació i contaminació provocats pels turistes i els creuers consideren que són "totalment falsos, indueixen a confusió i el seu únic objectiu és manipular l'opinió pública".

Segons les patronals, els informes de qualitat de l'aire emesos per l'empresa Labaqua Kunak, a petició de l'Autoritat Portuària, revelen que els nivells de contaminació estan per davall dels nivells legislatius de referència.

Saturació del centre de Palma

Ara hi ha més gent que contribueix a la reanimació del turisme

Els firmants d'aquest manifest consideren que les queixes sobre la saturació del centre de Palma són exagerades. Diuen que "és una evidència que ara el centre no està buit, com en els temps més durs de la pandèmia. Ara hi ha més gent que contribueix a la reanimació de l'economia danyada per la covid, la inflació i la guerra d'Ucraïna.