Enlaces accesibilidad
Cultura

Agustí Villaronga comença a rodar una comèdia mescla d'humor i realitat

  • Loli Tormenta compta amb la participació de RTVE
  • Està protagonitzada per l'actriu Susi Sánchez

Por
Susi Sánchez és la protagonista de la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga
Susi Sánchez és la protagonista de la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga

Agustí Villaronga s'ha passat a la comèdia. El director de drames com Pa negre o El ventre del mar ara vol provar altres registres i ha començat el rodatge de Loli Tormenta, protagonitzada per Susi Sánchez (Cinco lobitos; Dolor i Glòria). En el repartiment hi ha joves debutants com Joel Gálvez, Mor Ngom i Maria Anglada Sellarés, i els reconeguts Celso Bugallo i Fernando Esteso.

El cineasta mallorquí és el coguionista de la pel·lícula amb Mario Torrecillas, que és l'autor de l'argument original. Aquests dies tot l'equip de rodatge ha començat la feina a localitzacions de la ciutat de Barcelona.

Fantasia i enginy contra l'Alzheimer

Loli Tormenta és una comèdia divertida però amb un rerefons de realitat. Lola és l'àvia d'Edgar i Robert i se'n fa càrrec d'ells quan la seva filla mor. Tots tres viuen a una casa modesta de l'extraradi de Barcelona i no poden sospitar que la seva vida tranquil·la és a punt de fer un canvi total.

Lola entra en un procés avançat d'Alzheimer i els nins es faran càrrec de l'àvia perquè no volen anar a una llar d'acollida. I per aconseguir-ho hauran de superar molts d'obstacles amb un gran enginy i molta fantasia.

Villaronga prova amb la comèdia

Agustí Villaronga és un dels noms claus del cinema espanyol de les darreres dècades. Debutà el 1987 amb Tras el cristal i el 1989 ja va participar al festival de Cannes i guanyà el Goya al Millor Guió Original amb El niño de la luna. Les seves pel·lícules són sinònim d'èxit i de premis. Pa negre, per exemple, va guanyar nou Goyas, tretze premis Gaudí i l'Ariel a la Millor Pel·lícula Llatinoamericana.

El seu darrer treball és El ventre del mar que va rebre la Biznaga d'Or a la millor pel·lícula al festival de Màlaga i cinc premis, com ara la millor direcció i el millor guió.

Herència còmica

Una història que posa per davant l'humor i la tendresa

El cineasta mallorquí ha dit que "m'agradaria atreure el públic a través de la senzillesa narrativa. És una història que posa per davant l'humor i la tendresa, però que vol escapar de la llàgrima fàcil". Agustí Villaronga considera que "la pel·lícula va en la línia de l'herència còmica dels mestres del cinema espanyol; un humor no sempre negre, però sempre irreverent i surrealista".

Loli Tormenta compta amb la participació de RTVE.