Enlaces accesibilidad

Carme Riu: "S'ha de limitar el turisme a Mallorca"

  • La màxima executiva de Hotels Riu afirma que és hora de reduir la quantitat de turistes i posar fre a la saturació
  • Aquest estiu es preveu de rècord però també enterbolit per les vagues als aeroports de les Illes

Por
Carme Riu aposta per limitar el turisme i anuncia una temporada amb pocs beneficis
Carme Riu aposta per limitar el turisme i anuncia una temporada amb pocs beneficis

En plena temporada alta la imatge que ens trobam a la Platja de Palma és la d'un estiu com els d'abans. Els turistes gaudeixen d'un dia de sol, bona mar i els establiments hotelers tenen una molt bona ocupació.

"Tendrem una bona temporada però amb uns beneficis molt més baixos", ha assegurat Carme Riu, CEO d'Hotels RIU, en referència a l'elevada inflació i els costos disparats.

La limitació com a única vía

S'ha de limitar el turisme a Mallorca perquè és un territori reduït

Són optimistes i esperen recuperar xifres prepandèmiques però hi ha un tema que els preocupa especialment. La saturació turística. L'aeroport de Heathrow s'ha vist obligat a limitar el nombre de passatgers diaris, aquí alguns hotelers també estan a favor de la limitació del turisme però amb altres fórmules.

"S'ha de limitar, igualment que s'han de limitar els hotels. Jo fa molts d'anys que dic que s'ha de limitar el turisme en aquesta illa. És un territori reduït i que per tant no podem posar en aquest territori tota la gent que volem", ha conclòs Riu sobre la gentrificació a a Mallorca.

Temporada enterbolida per les vagues

Mentrestant, a les pantalles de l'Aeroport de Son Santjoan continuen els retards i les cancel·lacions. La vaga de Ryanair segueix en marxa i aquest cap de setmana també aturaran els tripulants de cabina de la companyia Easyjet. Un fet que podria entelar les vacances d'estiu de moltes famílies que tornen a gaudir d'uns dies de descans després d'anys complicats per la pandèmia.