Enlaces accesibilidad

La manca de gel buida alguns supermercats i provoca problemes d'abastiment a la restauració

  • La demanda s'ha disparat i provoca que moltes fàbriques dugin al límit la producció
  • Alguns supermercats ja han imposat restriccions per tal de racionar-ne la venda

Por
Bosses de gel a una benzinera
Bosses de gel a una benzinera

És el bé més preuat d'aquest estiu. El gel fa dies que s'esgota de pressa i alguns bars i restaurants estan tenint problemes per abastir-se. En el bar de Santa Ponça 'Nu Market & Coffee', el fan manualment per evitar comprar-ne a fora.

Maria del Pilar Miró, cambrera del local, assegura que no estan tenint problemes perquè "som una botiga que no empram plàstic, llavors nosaltres mateixes feim el gel". Catherine Luna, Gerent del bar 'Sal y Pimienta', comenta que molts venen al seu bar a preguntar si pot vendre gel perquè al supermercat no n'hi ha.

Supermercats, els més afectats

Precisament, aquesta mancança on més s'està notant és als supermercats. A un supermercat de Calvià durant la jornada han hagut de reposar dues vegades per excés de demanda. Per això s'han vist obligats a establir restriccions de màxim 5 bosses de gel per persona.

La falta d'emmagatzematge habitual durant l'hivern ha provocat que moltes empreses quedin sense provisions. L'elevat cost de despeses com l'electricitat o el petroli, afegit a les atípiques temperatures d'aquest estiu, han obert la capsa de pandora.

No es satisfà la demanda

"Abans si un client venia i et demanava 3 bosses, ara te'n demana deu o ve més gent a demanar-te gel

"No s'ha pogut fer stock tant com altres anys perquè al final ha apujat la llum, el plàstic, els costos són brutals... S'ha guardat una mica menys i ha vengut tot junt", ha explicat Daniel Calvo, encarregat de la fàbrica 'Cubito Veloz'.

Un fet que ha posat al límit la producció i que, malgrat això, estan tenint dificultats per satisfer la demanda. "S'ha disparat la demanda, abans, si un client venia i et demanava 3 bosses, ara te'n demana deu o ve més gent a demanar-te gel i s'ha fet un embut que durant aquestes dates és una bogeria", ha afirmat.Preveuen que la situació continuï així el que queda d'estiu i repercuteixi tot plegat en una escalada de preu ja sobtada.