Enlaces accesibilidad

Es llança l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca amb el suport del Govern

  • Hi estan convidades 10.000 persones
  • L'Assemblea es reunirà cinc vegades

Por
Com hem d¿afrontar el canvi clima¿tic des de Mallorca?
Com hem d¿afrontar el canvi clima¿tic des de Mallorca?

Com hem d’afrontar el canvi climàtic des de Mallorca? Aquesta és la pregunta que s’ha llançat per carta a més de 10.000 persones de l’illa. Totes són possibles candidates a participar de l’Assemblea Ciutadana pel clima de Mallorca. D’aquestes 10.000 persones, 60 seran les elegides per a poder participar en les diferents sessions que es duran a terme entre els mesos de novembre i febrer a Mallorca. La selecció es farà sota els criteris següents: gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat. A més es promourà la participació de gent jove, a partir de 16 anys, ja que són les generacions joves i les futures les que seran especialment afectades per la crisi climàtica. Aquesta selecció es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation.

Afrontar l'emergència climàtica

L'Assemblea consta de 5 sessions que es duran a terme els següents dies: 19 de novembre, 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer de 10 a 18 hores. Al llarg d’aquests mesos, les 60 persones seleccionades cercaran i debatran solucions a la següent pregunta: què necessitam fer a Mallorca abans de 2030 per afrontar l’emergència climàtica de forma efectiva i socialment justa?.

Fita històrica

Segons el professor Pau de Vílchez Moragues, aquesta és una fita història per a Mallorca. "Es tracta d'una experiència pionera que a Espanya s'ha fet en l’àmbit nacional però mai en l’àmbit regional. Tenim exemples semblants a França, Irlanda i Gran Bretanya. "L'Assemblea ciutadana per al clima de Mallorca servirà per apropar la crisi climàtica a la ciutadania,  per saber què implica i, sobretot, per trobar plegats les solucions a aquesta amenaça" ha afegit de Vílchez.