Enlaces accesibilidad
Economia

Càritas diu que arribar a final de mes és una "heroicitat"

  • Tres de cada deu llars no tenen suficients ingressos per a assolir unes condicions de vida dignes
  • Un informe de Cáritas i la Fundació FOESSA destaca l'increment de les hipoteques i l'alimentació

Por
Una dona fa la compra de productes d'alimentació a un supermercat
Una dona fa la compra de productes d'alimentació a un supermercat

De cada vegada costa més omplir la cistella de la compra. L'encariment de la vida ha suposat que tres de cada deu llars no tenguin ingressos suficients per a assolir unes bones condicions, segons ha reflectit l'informe de Cáritas España i FOESSA sobre el Pressupost de Referència per a unes Condicions de Vida Dignes.

Un informe que té en compte, no només els ingressos de la llar, sinó també les seves necessitats i el seu context. L'estudi afirma que, dependent de cada comunitat autònoma, canvia el pressupost mínim que es necessita per a tenir una vida digna.

Resultat de l'informe

A causa de la inflació, molta gent s'ha vist obligada a retallar costos per poder arribar a final de mes. A prop de mig milió de famílies han donat de baixa dels menjadors escolars als seus fills i sis de cada deu habitatges han reduït el consum de gas i electricitat. El pressupost de les llars amb menys recursos es destina,  exclusivament, a alimentació i vivenda. Les hipoteques han sofert un increment i s'han tornat, en molts casos, inassumibles. Una hipoteca variable de 150.000 euros a 30 anys ha sumat 235 euros al mes.

Les famílies a dia dos del mes ja estan com si fos final de mes

La gent de carrer ha expressat la seva preocupació, sobretot, davant la duplicació dels preus i l'arribada a final de mes.  Marga, clienta d'una hipoteca variable, ho troba "heroic", i Natalia Peiro, secretària general de Cáritas España, ha afegit que les famílies "a dia dos ja estan a final de mes".