Enlaces accesibilidad

Bona anyada per als Petits Cellers de Mallorca

  • Les bodegues de l'associació han produït més de 2.5 milions de litres de vi durant 2022
  • La seva representa actualment la meitat de la producció de vi a l'illa

Por
Membres de Petits Cellers celebren l'anyada
Membres de Petits Cellers celebren l'anyada

Malgrat les altes temperatures i la sequera, la producció de vi a Mallorca ha augmentat entre un 15 i un 20% respecte a l'any passat. Petits Cellers de Mallorca ha presentat avui el balanç d'una anyada "excel·lent", amb dades que superen les de 2021 i 2020.

En total, 2.5 milions de litres de vi, dels quals un poc més de la meitat han estat de vi negre, seguit del blanc. Destaca una minvada a la producció del vi negre que, segons ha afirmat Guillem Vicenç, president de Petits Cellers, "s'ha recuperat amb el rosat".

Petits Cellers de Mallorca, integrada per 45 cellers, representa la meitat de la producció de vi a l'illa. D'aquests 45, 33 elaboren Vi de la Terra Mallorca, que aquest any ha experimentat un augment significatiu. L'associació també produeix vi amb la Denominació d'Origen de Pla i Llevant, la Denominació d'Origen de Binissalem i la Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears i Serra de Tramuntana.

Assignatura pendent amb el producte local

Aquesta temporada turística ha estat positiva: com s'ha allargat, ha incentivat les compres

No obstant això, Vicenç lamenta una assignatura pendent amb el consum del producte local, sobretot, entre els joves. També destaca que la comercialització del vi a l'estranger és molt superior a l'exportació en l'àmbit nacional: diu que el turisme "incentiva les vendes" i que l'allargament de la temporada turística a causa de les altes temperatures ha estat "positiu".