Consell de Mallorca, Conselleria d'Agricultura i Ajuntament de Manacor s'uneixen per fer el nou escorxador de Manacor
- El pressupost de les obres de millora serà de 2,3 milions d’euros, 1,5 milions d’euros dels quals aportats pel Consell i Govern
- Serà l'escorxador de referència per a tota Mallorca
El Consell de Mallorca, la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), i l’Ajuntament de Manacor han signat aquest dimecres el conveni per finançar la construcció de l’escorxador de Manacor. L’objectiu és que es converteixi en el de referència insular de Mallorca.
Aturat des del 2019, ara es fa de nou
L’escorxador de Manacor, situat a prop de les zones de producció ramadera de l’illa, va funcionar de manera ininterrompuda durant trenta anys fins que el 2019 va tancar per fer-hi millores. Disposa de les línies d’oví, porcí i boví. El pressupost previst per a les obres és de 2.313.621,28 euros. El Consell de Mallorca i la conselleria d’Agricultura fan una aportació màxima d’1.500.000 euros, un 60% (900.000 euros) a càrrec d’Agricultura i el 40% (600.000 euros) per part de la institució insular.
L’Ajuntament de Manacor, propietari dels terrenys i de les instal·lacions, aporta 813.621,28 euros. El consistori, a més, aporta el projecte tècnic de les obres i ja ha invertit més de mig milió d’euros en obres d’adequació de les instal·lacions orientades a la seva reobertura.
Es calcula que les obres podrien començar en el primer semestre de la'ny 2023 i el termini d’execució de les obres està fixat en 12 mesos.
Unes instal·lacions necessàries
“És una acció més que feim des del Consell per donar suport als ajuntaments“
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la feina conjunta i agraït tant a l'Ajuntament com al Govern l'aposta a tres bandes per tirar endavant «una infraestructura necessària per als ramaders de la comarca i de tota l'illa, que mira al futur i amb un projecte al qual hi hem volgut ser des del principi». «És una acció més que feim des del Consell per donar suport als ajuntaments, en aquest cas a l’ajuntament de Manacor, i al mateix temps ajudam al sector primari de la nostra illa, ja que entre tots evitam tenir un escorxador tancat a la comarca de Llevant i contribuïm a millorar la competitivitat dels ramaders locals”.
Producte local
“L'esforç que feim per a la millora de les infraestructures“
La consellera De la Concha ha destacat ''l'esforç que feim per a la millora de les infraestructures, que demostra un suport decidit al sector ramader, per a que pugui ser viable, i també al producte local, perquè implicarà més producció càrnia amb millor preu i més sostenible".
El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat que «la lluita pel canvi climàtic també és poder consumir animals criats, engreixats i sacrificats a Mallorca».
La millora i l’adequació d’un escorxador de les característiques del de Manacor permetrà assolir una taxa de sacrifici del 22,8% dels caps de bestiar boví, el 18,7% del porcí d’engreix, el 39,6% de les porcelles i el 47,9% de l’oví.