Enlaces accesibilidad

La fira HORECA acull els estudiants de Formació Professional i el producte local

  • Té lloc a Palma entre els dies 6 i 8 de febrer
  • Hi participen un centenar d'alumnes d'FP de sis centres de Mallorca

Por
Els alumnes dels cicles formatius veuen la realitat que viu el sector i les tendències del moment.
Els alumnes dels cicles formatius veuen la realitat que viu el sector i les tendències del moment.

Un centenar d’alumnes i una vintena de docents de Formació Professional participaran del 6 al 8 de març a la Fira HORECA Balears 2023. Es tracta d’alumnat i professorat dels cicles de Cuina i gastronomia, de Serveis en restauració, de Forneria, rebosteria i confiteria i del curs d’especialització de Forneria i briotxeria de l’IES Calvià, el CIFP Juníper Serra (Palma), l’IES Guillem Colom Casasnoves (Sóller), l’IES Puig de sa Font (Son Servera), l’IES Alcúdia i l’IES Josep Sureda i Blanes (Palma).

Espai conjunt

Enguany, com a novetat, s’ha canviat la ubicació de l’estand a l’edició d’HORECA MALLORCA.  Així, per primera vegada es compta amb un espai conjunt de les conselleries d’Educació i Formació Professional, d’Agricultura, Pesca i Alimentació i de l’associació de cuiners ASCAIB. L’objectiu d’aquesta col·laboració és posar en valor la importància del producte local i l’economia circular. D’aquesta manera, el producte, la formació i l’oferta gastronòmica s’uneixen per a promoure el que és un dels sectors més importants de les Illes Balears. Els productors locals proporcionen el producte per elaborar les preparacions que es podran degustar a l’estand.

Donen a conèixer els estudis

A més d’elaborar receptes amb producte local i mostrar les habilitats adquirides, tant en els estudis de cuina com en els de serveis en restauració, els alumnes i els professors dels centres educatius donaran a conèixer els estudis i les possibilitats que ofereix la formació professional. També hi haurà personal de l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), que informarà sobre el procés d’avaluació de competències, a través del qual els professionals del sector poden convertir la seva experiència en un certificat oficial que acredita els seus coneixements.

Crear vincles

La participació durant aquests anys en aquest esdeveniment ha permès no tan sols crear vincles entre la comunitat educativa i les empreses més rellevants del teixit productiu de la comunitat autònoma, sinó també que els alumnes dels cicles formatius vegin la realitat que viu el sector quant a les tendències del moment.