Enlaces accesibilidad

Identificat l'autor d'un grafit a la torre dels Jardins de Natzaret de Palma

  • Gràcies a una actuació policial anterior on s'identifica al presumpte grafite
  • La Policia Local de Palma ha instruït un atestat per un presumpte delicte de danys contra el patrimoni històric

Por
La torre de Natzaret està protegida com a bé d'interès cultural
La torre de Natzaret està protegida com a bé d'interès cultural

La Policia Local de Palma ha instruït un atestat per un presumpte delicte de danys contra el patrimoni històric, artístic i cultural.

Unitat que analitza i arxiva els grafits

El Grup d'Investigació i Seguiment de Denúncies (GISD), de la Unitat de Policia Judicial, té encomanat el control i la investigació dels grafits i els seus autors, gestionant a través d'una base de dades, l'estudi i anàlisi grafològic dels grafits fets al mobiliari urbà, béns immobles i especialment als béns d'interès cultural.

Indagacions des de finals del 2022

Les indagacions policials dels fets varen començar a finals de 2022 quan un component del GISD detectà l’existència d’un grafit a una torre ubicada als Jardins de Natzaret, a la zona del Passeig Marítim, element amb la màxima protecció arquitectònica i catalogat com a bé d'interès cultural.

Gràcies a una actuació policial anterior on s'identifica al presumpte grafiter, el GISD aconseguí relacionar-la amb la possible autoria d’aquesta pintada.

A l'autoritat judicial

Un cop identificat,  el jove de 29 anys fou citat per comparèixer a les dependències policials en qualitat d'investigat no detingut per la presumpta comissió en un delicte de danys contra el patrimoni històric i sent remés l'atestat a l'autoritat judicial.