Avui sortim   Coc de pomes i nabius amb Carme Ruscalleda 20/04/2022 24:44

Raül Balam Ruscalleda s'ha afegit a explicar-nos com cuinar i ens ha donat el secret de la seva recepta de verat amb escabetx que formarà part del seu menú 17.

Dimecres d'anar al mercat i de cuinar amb Carme Ruscalleda, que avui és als estudis de RNE a Barcelona amb el seu fill, Raül Balam. Les fruites que avui destaca Elisabet Carvajal, la portaveu dels majoristes de Mercabarna, són melons i síndries d'importació i el preu dels nabius i de les pomes. També destaquen les maduixes. D'hortalisses, espàrrecs verds i blancs, faves i pèsols i espinacs. La carn, costella i brinzes de vedella (entranya), gallina. Plena temporada del verat, pel que fa al peix i de turbot salvatge i ostres del Delta de l'Ebre.

Carme Ruscalleda ens explica com fer un Coc de pomes i nabius. Agafarem quatre ous i un quart de quilo de sucre blanc i muntar-ho bé, que quedi esponjós i afegir-hi delicadament 125 de farina i 8 g de llevat, la ratlladura d'una llimona, en una sasfata rectangular de vidre, el folrem amb paper de forn i laminem les fruites. Sucre morè per sobre, i el forn a 180 graus només 20 minuts i tenim un 'Coc excepcional'. La xef també ens ha explicat com fer un plat de gallina, amb una salsa blanca i acompanya d'arròs blanc. Raül Balam també ens proposa fer un escabetx amb el verat.

Avui sortim
Más opciones