Avui sortim   Cuixes de pollastre a 'l'ajillo' amb Carme Ruscalleda 15/06/2022 17:41

Carme Ruscalleda ens suggereix fer unes cuixes de pollastre a l'ajillo, una recepta que li va ensenyar una senyora andalusa i que pot trigar una estona a fer-se perquè una primera part es prepara en fred.

Temps de fruites com la síndria, cireres, albercocs, figues flor i la pera de Sant Joan. I d'hortalisses tots els ingredients del gaspatxo com els cogombres, el carabassó, les tomates, els pebrots, enciams. Com cada dimecres fem el repàs als productes de mercat amb Elisabet Carvajal, portaveu dels majoristes de Mercabana. De carn destaca el Filet de pobre ( al que Carme Ruscalleda no agrada el nom, perquè diu no li fa justícia i demana retornar al nom d'abans: la llonza florida). També hi ha bon pollastre del Penedes. I de peix sardina, seitons o lloritos i cloïsa japonesa i musclos del Delta de l'Ebre
 
La Carme Ruscalleda ens recorda que ja és temps de gaspatxos i ens recomana posar fruita al gaspatxo, cireres per exemple: "les de color vermell són les antioxidants". I amb les hortalisses ens proposa acabar uns fideus o un arròs amb el carabassó. Ruscalleda també ens recomana fer la a llonza florida arrebossada, calenta o freda i que segur agrada a nens i nenes. I la recepta que proposa avui són cuixes de pollastre a 'l'ajillo', com li ensenyar a fer una senyora andalusa: Posem el pollastre a talls, mitja cabeça d'alls, un bon raig d'oli i tot en fred i quan canvia de color a "mareado" i posem vi blanc fins a cobrir-lo i ho posem al foc fins que s'hagi evaporat, un procés que trigarà estona... i suggereix acompanyar-lo amb pasta fresca.

Avui sortim
Más opciones