Ruscalleda ens diu que la carn de porc és ideal a la brasa: botifarra blanca, negre, la papada, les llonzes i la costella i la clau: escollir molt bé la llenya.
Ja han arribat les síndries, també nespres, maduixots i maduixes, són les fruites que estan en el seu punt òptim. Hem fet aquest repàs amb Elisabet Carvajal, portaveu dels Majoristes de Mercabarna. De verdures i hortalisses de temporada, espàrrec verd i blanc, en el punt àlgid, àpids, porros i faves i pèsols i ceba tendre. De carn destaca la carn de porc i ja és temps de barbacoes. L'Elisabet també ens proposa la carn d'Agnus. De l'aviram, el pollastre. I finalment de peix: seitó i sardina i la rajada (bestina), un peix blanc molt apreciat a les Illes Balears. I musclos i navalles.
Amb aquests productes, Carme Ruscalleda ens ha explicat algunes recomanacions i receptes. Com ara una amanida de tomàquet i maduixes i fer confitures amb les nespres. Els espàrrecs, ens diu la Carme, no els hem de coure massa i diu que són bons sols, amb vinagreta o maionesa i per acompanyar carn o peix. Amb la quantitat de verdura es podria fer una panaché. Fer un ou dur i hi posem oli, mostassa de Dijon i un toc de salsa de soja. Ruscalleda ens diu que la carn de porc és ideal a la brasa, botifarra blanca, negre, la papada, les llonzes i la costella, tallada a ribs i ens dona una clau: escollir molt bé la brasa, llenya o carbó d'alzina, un sabor elegantíssim. Ens diu que la carn d'Agnus, ben inserida de greix té un equilibri excepcional. A favor de comprar la peça de pollastre sencer. Carme Ruscalleda també ens dona les indicacions per cuinar la rajada, com ara en escabetx.