L'Entrellat   El Fòrum Gastronòmic Girona reuneix l'elit culinària per celebrar la innovació i tradició de la cuina catalana 18/03/2025 53:24

Avui a primera hora hem parlat de l’11a edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que se celebra aquests dies al Palau de Fires de Girona. Aquest esdeveniment posa el focus en la cuina catalana, la innovació gastronòmica, el futur dels professionals de sala i l’art de cuinar a la brasa.

Amb la participació de 150 ponents i 180 expositors, el Fòrum reuneix figures destacades com els germans Roca (El Celler de Can Roca) i Eduard Xatruch, xef del restaurant Disfrutar, recentment reconegut com el millor restaurant del món.

Durant la secció, hem connectat amb Albert Labastida, director del Fòrum, qui ha explicat l’ambient vibrant de l’esdeveniment i les novetats d’aquesta edició. També hem parlat amb Eduard Xatruch, que ha compartit què significa per al seu equip participar en un esdeveniment tan rellevant. A més, s’ha destacat el paper creixent de les dones pastisseres amb la intervenció d’Andrea Dopico, qui ha explicat el seu pas dels restaurants d’alta cuina a liderar la seva exitosa brioixeria Maison Marcel.

A més, avui se celebra la gala d’entrega del premi Disc Català de l’Any, organitzada per Ràdio 4, on el grup Ginestà, format pels germans Pau i Júlia Serrasolsas, rebrà el guardó pel seu quart disc, “Vida meva”.

Durant el programa, hem connectat amb Joan Arenyes, director i presentador de “Catalunya Exprés” i encarregat d’organitzar el concurs, amb qui hem parlat sobre la gala i el procés de votació. També hi ha hagut espai per a sorpreses, com la intervenció d’en Pau Serrasolsas, qui ha compartit com es senten els germnas després de rebre el premi i ha definit “Vida meva” com un disc que reflecteix emocions molt profundes i vivències personals.

I hem començat el dimarts amb la nostra col·laboradora Maria Juan i la seva secció "The World is on Falla".

L'Entrellat
Más opciones