L'Entrellat   Primer trasplantament pediàtric simultani de cor i fetge a Catalunya 21/03/2025 52:55

La innovadora tècnica HOPE, utilitzada per primera vegada, permet preservar el fetge més enllà de les 8 hores i minimitza les complicacions en una intervenció pionera liderada per Vall d'Hebron

Avui, a primera hora, hem destacat una fita mèdica històrica: el primer trasplantament pediàtric simultani de cor i fetge realitzat a l'Estat. Aquesta intervenció pionera ha estat possible gràcies a l'expertesa de l'equip de trasplantaments pediàtrics i a l'ús de la tècnica HOPE, que permet preservar el fetge més enllà de les 8 hores després de l'extracció, reduint les complicacions durant la cirurgia. 

La Vall d’Hebron, com a centre de referència en aquest tipus d’intervencions, lidera des de fa anys el camp de la donació i trasplantament d’òrgans vitals. Per aprofundir més en aquesta gesta, hem connectat amb el Dr. Ferran Gran, cardiòleg de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, per obtenir més detalls sobre aquesta avançada tècnica i el seu impacte en la medicina.

En el temps de tertúlia d'avui, hem estat acompanyats per la Gemma Soriano, la Sira Cusiné i l'Elisenda Roca, on hem tractat diversos temes d'actualitat. Hem comentat el fet històric que suposa la designació de Kirsty Coventry com a primera dona presidenta del Comitè Olímpic Internacional.També hem abordat la polèmica al voltant de la petició de la Fiscalia per aturar la publicació del llibre on José Bretón relata els detalls del crim que va cometre amb els seus fills, un cas que obre el debat sobre els límits de la llibertat d'expressió.

Pel que fa a la sanitat, hem parlat sobre la iniciativa de la Generalitat de Catalunya per reduir les esperes per visita al metge mitjançant la reforma de 26 Centres d'Atenció Primària, amb l'objectiu d'augmentar l'accés a metges especialistes i millorar l'eficiència del sistema sanitari. Finalment, també hem destacat el nou croissant de tres banyes amb segell català, una innovació culinària que fusiona la tradició pastissera amb la creativitat local, generant expectació en el món gastronòmic.

I hem començat el divendres amb el nostre col·laborador Fernando Moraño qui ens ha portat la segona part del anti-running!

L'Entrellat
Más opciones